Pilvi, Pälvi

Viihde

Haluatko miljonääriksi? -kisan porsaanreikä kuohuttaa: tällaisia oljenkorsia maailmalla käytetään – voit ohittaa kinkkisen kysymyksen

Julkaistu: , Päivitetty:

haluatko miljonääriksi?
Eri puolilla maailmaa on valittavana erilaisia oljenkorsia.
Tv-juontaja Tuomas Enbuske kiinnitti lauantai-iltana julkaisemassaan twiitissä huomiota Haluatko miljonääriksi? -kisan oljenkorsiin.

Mies löysi säännöistä porsaanreiän ja ihmetteli, että miksi kukaan Kilauta kaverille -oljenkorren kavereista käytä netin hakupalveluita apuna kiperiin kysymyksiin.

Suomen Haluatko miljonääriksi? -visassa on tällä hetkellä käytössä kolme erilaista oljenkortta: Kilauta kaverille, jossa soitetaan jollekin etukäteen nimetyistä kavereista, 50:50, jossa kone poistaa kaksi varmasti väärää vastausvaihtoehtoa, ja Kysy yleisöltä, jossa kilpailija saa kysyä kolmelta yleisön edustajalta mielipidettä vastauksesta.

Amerikkalaisesta Haluatko miljonääriksi? -versiosta Kilauta kaverille -oljenkorsi (Phone-A-Friend) poistettiin kokonaan jo kahdeksan vuotta sitten, kun ohjelman tekijöille selvisi, että niin monet kaverit yrittivät käyttää hakukoneita soiton hetkellä.


Oljenkorsia on kuitenkin monia muitakin kuin mitä Suomen ohjelmaversiossa on nähty.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Alkuperäisessä Kysy yleisöltä -oljenkorressa jokainen studioyleisön edustaja vastaa kysymykseen painamalla vastauslaitteesta oikeana pitämäänsä vaihtoehtoa. Vastaukset näkyvät prosentteina kilpailijalle. Tätä versiota on nähty myös Suomessa ohjelman aikaisemmilla tuotantokausilla.

Saksassa on tarjolla oljenkorsi, jossa saa valita vain yhden studiovieraan vastaamaan kysymykseen. Kysy yhdeltä yleisön edustajalta -oljenkorressa on riskinä se, että vastaaja pitää valita pelkän ulkonäön ja mututuntuman perusteella.

Joidenkin oljenkorsien hyödyllisyydestä on välillä ollut kiistaa, mutta Double Dipistä on varmasti paljonkin hyötyä oikein käytettynä. Kyseisessä oljenkorressa kilpailija saa lukita neljästä vastausvaihtoehdosta kaksi ja jos kumpi tahansa niistä on oikein kilpailijan peli jatkuu.


Yhdysvalloissa nähdään ohjelman spin-off-versio Haluatko supermiljonääriksi?. Yksi sen oljenkorsista on Kolme viisasta miestä, jossa apuja voi kysyä kolmelta tuotantotiimin etukäteen valitsemalta asiantuntijalta. Kuten kaverille kilauttaessa, myös tässä oljenkorressa kilpailijalla ja asiantuntijoilla on 30 sekuntia yhteistä aikaa, ja niiden aikana kuuluu esittää kysymys ja vastausvaihtoehdot sekä oikeana pitämänsä vastaus perustelujen kera.

Skippaa kysymys on siitä erikoinen oljenkorsi, että joissain ohjelman versioissa sitä on voinut käyttää jopa kaksi kertaa kilpailun aikana. Tässä oljenkorressa yksinkertaisesti hypätään kiperän kysymyksen ohi seuraavaan. Rahapotti ei kuitenkaan ohituksen avulla kasva laisinkaan.

Yhdysvalloissa useilla tuotantokausilla on nähty myös oljenkorsi, jossa kilpailija voi vaihtaa kysymyksen toiseen. Vaihda kysymyksen avulla haastava kysymys voi vaihtua itselle helpompaan, mutta myös vaikeampaan kysymykseen.

Ota kantaa

Mikä on mielestäsi hyödyllisin oljenkorsi?

Kilauta kaverille 6% Kysy yleisöltä (suomalainen versio) 24% Kysy yleisöltä (alkuperäinen versio) 10% 50:50 8% Kysy yhdeltä yleisön edustajalta 1% Double Dipistä 24% Kolme viisasta miestä 6% Skippaa kysymys 16% Vaihda kysymys 6%
Ääniä yhteensä 11903

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Poliisilla takaa-ajotilanne Oulunsalossa: Useita loukkaantui kolarissa, tie 816 kokonaan poikki

  2. 2

   Petrin riistakamera ikuisti todella harvinaisen vieraan idästä – ”Olihan se onnenkantamoinen”

  3. 3

   Linnanmäen tulevaan vuoristorataan pääsee rahalla jonon ohi

  4. 4

   Näin Fortumia on loattu Venäjällä - ”Juonii Suur-Suomea, voi katkaista tahallaan lämmöt, toimii Naton apurina...”

  5. 5

   Näin luet matkalaukun tunnistetarraa – paljastaa ”tasosi” matkustajana

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Asunnottomaksi jäänyt Björn, 54, ”muutti” Ruotsin-laivaan – näin paljon hän maksaa asumisestaan

  2. 2

   Muurari teki salaojaremontin ennen talonsa myyntiä – sai 330 000 euron laskun salaisen virheen takia

  3. 3

   Prinsessa Sofia kohautti tyköistuvassa yläosassa – ulkomaillakin ällistyttiin: ”Ihan kuin malli!”

  4. 4

   Sometähti jakoi kuvia ”sugar daddyn” kustantamasta luksuksesta – totuus paljastui, kun poliisi sai kaunottaren rysän päältä kiinni

  5. 5

   Darude järkyttyi 8-vuotiaan poikansa kertomasta ilmiöstä – pureva tilitys muille vanhemmille: ”Puheet liikkuvat päähän ampumisessa”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Katariina sai selville hirvittävän totuuden omasta pojastaan vasta, kun poika kuoli yllättäen 23-vuotiaana

  2. 2

   Koulussa huomattiin, ettei 10-vuotias osannut lukea eikä kirjoittaa – taustalta paljastui vanhempien järkyttävä salaisuus

  3. 3

   Nuori nainen työskenteli Lidlissä osa-aikaisena myyjänä – jakoi Instagramissa kuvia järjettömän ylellisestä elämästään: Poliisi sai rysän päältä kiinni

  4. 4

   Tuomas Enbuske nosti esiin mielettömän porsaanreiän suomalaisessa Haluatko miljonääriksi? -visassa – oljenkorsi voikin olla järjettömän hyödyllinen

  5. 5

   Sara Forsberg lihoi 22 kiloa – sulkeutui kotiinsa ahmimaan pizzaa: ”Kaikki ympärilläni romahti”

  6. Näytä lisää