Juhana Helmenkalastaja paljastaa: yksi kohtalokas virhe pilasi hänen pelinsä Selviytyjissä – ”Heidän olisi pitänyt kertoa mulle...”

rac

Julkaistu:

Selviytyjistä uusimmassa jaksossa pudonnut Juhanan Helmenkalastaja vieraili Loopin iltapäivässä vastaamassa katsojien tenttiin.
Juhana Helmenkalastajan tie Selviytyjissä päättyi sunnuntaina esitetyssä jaksossa. Helmenkalastaja sanoi ohjelmassa, ettei pudotus tullut hänelle yllätyksenä, vaikka hän olisikin halunnut voittaa koko kilpailun.

Helmenkalastaja vieraili Radio Loopin haastattelussa kertomassa Selviytyjien kuvauksista. Helmenkalastaja vastasi Loopilla moniin tv-katsojia kummastuttaneisiin kysymyksiin, kuten siihen, kaipasiko hän saarella viiksivahaa.

Helmenkalastaja kertoi, etteivät kilpailijat saaneet ottaa saarelle mukaansa hygieniatuotteita.

– Riisiä syödessä ois ollut ihan jees, ettei olis tarvinnut omia viiksiä syödä, Helmenkalastaja nauroi.

Juhana Helmenkalastajasta tuli Selviytyjissä kauden puhutuin hahmo, joka herätti mielipiteitä laidasta laitaan niin tv-katsojissa kuin muissa kilpailijoissa. Katja Ståhl ja Mariko Pajalahti kertoivat ohjelmassa kameroille jo heti kisan alkutaipaleella Helmenkalastajan ärsyttävän heitä.

Helmenkalastaja sanoi Loopille, ettei pahiksen maine harmita häntä, vaan hän pelasi kisaa juuri sillä tavalla kuin halusi.

– Saarella olin oma itseni koko ajan. Olen erittäin kova kisaamaan. Silloin kun pelataan, niin pelataan kovaa. Kilpailu on ihmissuhdeshakkia, johon ihmiset ovat lähteneet mukaan vapaaehtoisesti. Moni katsoja kysyi, että ärsytänkö, niin tuolla olosuhteet ovat niin äärimmäiset, että sitä ärsyyntyy tosi pienistä asioista, Helmenkalastaja pohti.

– Ehkä siinä on leikkauspöydällä annettu musta vähän sellainen kuva, että jätkä ei tee mitään muuta kuin ärsyttää. Kyllä mä kisoissa pelasin psykologista peliä, varsinkin kun huomasin, että Katjaan se toimii, Helmenkalastaja naurahti ja lisäsi, etteivät hänet temppunsa toimineet James Nikanderiin.
  • Alla olevalla videolla Juhana Helmenkalastaja paljastaa tarkemmin pelistrategiaansa Selviytyjissä:

Helmenkalastaja sanoi olevansa kaikkien kanssa hyvissä väleissä, eikä saarelta jäänyt kaunoja, joita olisi pitänyt selvitellä myöhemmin. Tv-katsojat ovat päässeet myös äänestämään muun muassa sosiaalisessa mediassa omaa inhokkiaan, jonka tulisi jättää kisa. Helmenkalastaja nauroi hänen nimensä olleen ykkösenä viikkojen ajan.

– Sanoisin katsojille, että ne jotka on äänestäneet Helmenkalastajaa heimoneuvostoon top 1 -paikalle, niin pisteet teille! Olette huippuja, nimittäin te ymmärrätte paremmin kuin muut kilpailijat, että kuka on vahvin kisaaja, joka pitää äänestää pois, hän nauroi.

– En ollut katsojien inhokki, vaan katsojat ovat olleet niin fiksuja, että ovat tienneet, kuka on kovin pelaaja.

Kohtalokas virhe pelissä

Sunnuntaina esitetyssä jaksossa nähtiin koskemattomuuskilpailussa ennennäkemätön käänne kun, muut kilpailijat pelasivat tiimityötä,jottei Helmenkalastaja nappaisi koskemattomuutta.

Kilpailijoiden välille syntyi kisan jälkeen ilmiriita, kun Helmenkalastaja syytti kilpakumppaneitaan juonittelusta. Lopulta juontaja Juuso Mäkilähde joutui puuttumaan peliin ja komentamaan kilpailijat jäähylle.

– Sen jälkeen meidät erotettiin, että oli vähintään 10 metrin hajurako toiseen. Ei saatu keskustella ollenkaan, koska kaikki kävi niin kuumana, Helmenkalastaja muisteli tapahtunutta Loopilla.


Helmenkalastajalla on loppukisan ajan tärkeä rooli heimoneuvostossa. Hän on lopulta yksi niistä pois äänestetyistä kilpailijoista, jotka äänestävät lopulta kuka voittaa Selviytyjät.

Helmenkalastajalta kysyttiin mitä neuvostoon siirtyvälle kilpailijalle tapahtuu, kun hänet on äänestetty kisasta ulos.

– Kun soihtu on sammutettu, niin samantien lähdet kuvauspaikalta, etkä näe muita kilpailijoita. Matka alkaa takaisin resortiin, jossa ovat muut tuomariston jäsenet. Siellä taksissa on odottamassa tuomariston jäsenet: Sara, James ja Helena. He olivat vastaanottamassa mua halauksin. Sain ruokaa ja juomista ja resortissa alkoi jäätävän hienot illanistujaiset. Jaettiin juttuja ja valmistauduttiin seuraavaan heimoneuvostoon, hän paljasti.
  • Alla olevalla videolla Juhana Helmenkalastaja analysoi kisasta putoamistaan.

Neuvoston jäsenillä on Helmenkalastajan mukaan myös vapaa-aikaa tutustua paikallisiin nähtävyyksiin, eikä heidän tarvitse olla jatkuvasti resortissa.

Helmenkalastaja kuvaili Loopissa tehneensä kisassa yhden ratkaisevan virheen, joka oli kohtalokas hänen pelinsä kannalta.

– Se aino virhe mitä tein, on se kun Kalle Palander pudotettiin. Se ei ole virhe, etten kertonut sitä Sara Chafakille, sillä se olisi mennyt pieleen se kuvio. Sitten kun Sara loukkaantui verisesti siitä, niin minun olisi pitänyt Ilari sanansaattajana pistää kertomaan mun strategia Saralle. Että näyttele tuohtunutta maailman tappiin ja sumuta Kimmoa. Levitetään sellaisia puheita, että ne haluaa äänestää sut, Helmenkalastaja harmitteli.

Hän sanoi, että peli olisi voinut edetä hyvin eri tavalla, jos hän olisi tiennyt, että Sara Chafakilla oli koskemattomuusamuletti. Chafak ei ehtinyt käyttää amulettia, vaan hänet äänestettiin ulos amuletti taskussaan.
  • Alla olevalla videolla Sara Chafak kertoo, miksi ei käyttänyt amulettia heimoneuvostossa:

– Ilarin ja muiden olisi pitänyt kertoa mulle, että Saralla on koskemattomuusamuletti. Olisi saatu Sampo tai Janni ulos. Mun virhe on se, etten keskustellut Saran kanssa ja huolehtinut siitä, että Sara ei tiennyt mun strategiaa. Saran kanssa keskusteltiin asiasta heti resortissa.

Hollantilainen tuotantotiimi häkeltyi koskemattomuuskilpailusta

Selviytyjät Suomi -ohjelman tuottaja Mirko Baas paljasti IS:lle, että Helmenkalastajan kohtaloksi koituneen koskemattomuuskilpailun odottamaton käänne herätti nopeasti huomiota paikalla olleissa hollantilaisissa.

Selviytyjien kuvauspaikalla Filippiineillä oli samaan aikaan suomalaisten kanssa myös tsekkiläinen ja hollantilainen tuotantotiimi, jotka tekivät omiin maihinsa ohjelmaa.

– Hollannin keskustuotanto auttoi meitä tekemään sitä kilpailua. He alkoivat kysellä meiltä, että mitä ihmettä tuolla (pelikentällä) oikein tapahtuu. He ihmettelivät, miksi kilpailijat pelaavat joukkueina, vaikka kyseessä on yksilökilpailu, Baas kertoi IS:lle.


Baas selitti hollantilaisille, että suomalaiskilpailijat halusivat blokata yhden kilpailijan reitin, jotta he saisivat äänestettyä hänet tiiminä ulos kisasta.

– He pitivät sitä ennennäkemättömänä. He ovat tehneet tätä 50 kautta, eivätkä olleet koskaan aiemmin nähneet sellaista, että joukkueen jäsenet liittoutuvat yksilökilpailussa yhtä henkilöä vastaan, tuottaja sanoi.

Kisassa ovat mukana edelleen Janni Hussi, Katja Ståhl, Ilari Sahamies, Kimmo Vehviläinen ja Sampo Kaulanen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt