Säämiehellä meni hermot – tuskainen purkaus suorassa lähetyksessä - Viihde - Ilta-Sanomat

Säämiehellä meni hermot – tuskainen purkaus suorassa lähetyksessä

Suomessa nautitaan jo kevätlämmöstä, mutta osassa Yhdysvaltoja hytistään vielä kylmästä. Se koettelee säämiehenkin hermoja.

13.4.2018 14:07

Keskilänteen povataan lähipäivinä Xanto-nimistä lumimyrskyä. The Fox 17 -kanavalla säätä ennustava säämies Garry Frank on saanut tarpeekseen loputtomalta tuntuvasta talvesta ja siitä natisevista kollegoistaan.

Frankilta kysytään, millainen tuleva sää on, ja hän vastaa sen olevan ihan ok. Sen jälkeen säämies jatkaa lakonisesti, että sää voisi olla huonompikin. Työkaverit ihmettelevät, miksi mies on niin kärttyisellä tuulella.

Frank puhisee, mikseivät työkaverit kannusta häntä ja iloitse kerrankin, jos lämpötila näyttää jopa 15 astetta. Häntä suututtaa, että työkaverit valittavat kesken hänen ennusteidensa säästä ja lyövät samalla tahtomattaan häntä maahan.

– Mutta sanoithan, että kohta taas sataa lunta? naiskollega yrittää puolustautua taustalta.

– Mitä te haluatte minun tekevän? Laitan sitten seuraavaksi 20 astetta joka päivälle, mies huutaa.

Sen jälkeen Frank latelee käsiään ilmassa viuhtoen sääennusteet ja tuulennopeudet alueelleen ja poistuu puhisten pois. Mies antoi ennustustaan Grand Rapids -nimisestä kaupungista Michiganista.

On vaikea sanoa, oliko miehellä huono päivä vai oliko hän puolitosissaan. Mutta kun Frank oli poistunut, juontaja hiipi ruutuun ja totesi:

– Lopettiko hän jo?

Muistatko vielä Huomenta Suomen -lähetyksen reilun vuoden takaa, kun meteorologi Pekka Poudan pokka petti? 10. toukokuuta Poudan oli tarkoitus kertoa kylmän sään jatkuvan koko maassa. Toukokuiset pikkupakkaset hyydyttivät kuitenkin kokeneen sääkoneen ja nauruksihan homma meni.

– Päivä päivältä vähän lämpenee. Huomenna mennään laajalti yli viiden asteen, Pouta aloitti, mutta purskahti nauruun.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?