Samuli Edelmann kommentoi EVS:ssä Aku Louhimiehen työtapoja – ”Ehkä olen liian herkkä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Samuli Edelmann kommentoi EVS:ssä Aku Louhimiehen työtapoja – ”Ehkä olen liian herkkä”

Näyttelijä Samuli Edelmann on työskennellyt Aku Louhimiehen kanssa ja tuntee tämän ohjausmetodit.

12.4.2018 22:45

Laulaja ja näyttelijä Samuli Edelmann kertoi torstaina Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa työskentelystään elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen kanssa.

Edelmann on näytellyt Louhimiehen ohjaamassa Irtiottoja-sarjassa sekä Riisuttu mies -elokuvassa. Louhimiehen työskentelymetodit nousivat puheenaiheeksi maaliskuussa, kun useat naisnäyttelijät kertoivat kokeneensa olonsa ahdistavaksi hänen elokuviensa kuvauksissa. Louhimies lupasi Jussi-gaalassa pitämässään puheessa muuttaa työtapojaan ja kertoi hankkineensa apua.

Veitola tiedusteli EVS:ssä Edelmannilta, tekisikö hän Louhimiehen kanssa töitä myös jatkossa.

– Tekisin, mutta meidän pitäisi varmaan ensin keskustella ja tavata ja jutella, mitä tekisimme ja millä tavalla, Edelmann sanoi.

Edelmann kertoi Veitolalle, että siinä missä Irtiottoja oli inspiroiva ja upea kokemus, jäi hänelle Riisuttu mies -elokuvasta vaikea olo.

– Ehkä mun psyyke on liian herkkä niin hajottavalle tavalle tehdä töitä. Aku tekee upeita elokuvia, mutta ehkä olen liian herkkä, Edelmann kertoi.

Samuli Edelmann on näytellyt lukuisissa suomalaisissa elokuvissa ja tehnyt yhteistyötä Aku Louhimiehen kanssa.­

Näyttelijän mukaan on äärimmäisen tärkeää, että asioista puhutaan ja että asiat ovat tulleet ilmi.

– Hyvä, että nämä naiset ovat tulleet esille ja upeaa asioista puhutaan. Se on iso plus-merkki. Tietysti onhan Aku kovan tuomion saanut, Edelmann totesi.

Riisuttu mies -elokuvassa Edelmannin vastanäyttelijänä on Matleena Kuusniemi, joka kertoi Ylelle maaliskuussa, että hänen paitansa oli yllättäen revitty auki elokuvan kuvauksissa. Edelmann näytteli elokuvassa pastori Antti Pitkästä ja Kuusniemi tämän vaimoa. Edelmann kertoi Ylelle tuolloin saaneensa Louhimieheltä käskyn tehdä niin ilmoittamatta siitä etukäteen Kuusniemelle.

Myös Aku Louhimiehen piti vierailla EVS:ssä hänen työtapojaan koskevan kohun jälkeen. Louhimies kuitenkin perui esiintymisensä kahdesti eikä ohjaajaa ole nähty ohjelmassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?