Kati Outinen paljastaa, millaista oli näytellä megatähti Jim Carreyn kanssa – huomasi olennaisen eron kansainvälisessä työtavassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Kati Outinen paljastaa, millaista oli näytellä megatähti Jim Carreyn kanssa – huomasi olennaisen eron kansainvälisessä työtavassa

Kati Outinen näytteli megatähti Jim Carreyn kanssa elokuvassa Dark Crimes.

12.4.2018 20:50

Näyttelijä Kati Outinen tunnetaan ja häntä arvostetaan ulkomailla. Siitä kertovat elokuvaroolit, joita kolminkertainen Jussi-voittaja tekee kaikessa hiljaisuudessa kansainvälisissä tuotannoissa. Ansioluettelosta löytyy myös yhteistyö tunnetun filmitähden Jim Carreyn kanssa elokuvassa Dark Crimes.

– Olen yllättynyt, että rooli on noussut nyt esiin, koska sen tekemisestä on jo aikaa, Kati Outinen sanoo IS:lle.

Hän luonnehtii työskentelyä Jim Carreyn kanssa miellyttäväksi.

– Kahden päivän yhteisen työskentelyn jälkeen en kuitenkaan pysty enkä edes halua sanoa kenestäkään, millainen ihminen on. Sen voin sanoa, että hänen kanssaan oli erittäin hyvä työskennellä, koska hän oli ammattilainen.

Outisen kohtaukset Carreyn kanssa kuvattiin Puolassa. Hän muistelee yhteisiä kohtauksia olleen kolme, joissa kaikissa he ovat kahdestaan.

– Molemmat teimme varmasti parhaamme, että kohtaukset onnistuivat.

Kohtausten välillä kaksikko jutusteli tavanomaiseen tapaan.

– Juttelimme, mutta emme rupatelleet hulluina, koska hän oli noissa kohtauksissa hyvin vahvassa tunnetilassa. Hän keskittyi pitämään tunnetta yllä.

Outinen huomauttaa, ettei suostunut elokuvaan mukaan sen päätähden takia.

– En aluksi edes tiennyt Jim Carreyn olevan elokuvassa mukana. Otin roolin, koska elokuvan kreikkalaisen ohjaajan Alexandros Avranasin aiemmat työt tekivät minuun vaikutuksen.

Kansainvälisessä kuvaustyöskentelyssä on eroa suomalaisiin tuotantoihin verrattuna.

– Puolassa kohtauksia tehtiin pari, kolme päivässä, joka on puolet vähemmän kuin Suomessa.

Erityisesti mieleen on jäänyt iso hotellihuone.

– Halusin joogata ennen ja jälkeen kuvausten, johon tarvittiin tilaa. Suomessa ei saa esittää tuollaisia toiveita, että haluaa vaikkapa ison hotellihuoneen, Outinen kertoo.

Myös kansainvälisten tuotantojen ruokailuja hän kehuu.

– Täällä on usein vain yksi ruokavaihtoehto kuvauspaikalla, sekin usein kuin jotain vauvanruokaa. Suomen ulkopuolella on toinen meininki. Ollaan joustavampia, yhtenä päivänä saa syödä lihaa, toisena vaikka kasvisruokaa.

Dark Crimes -elokuvan lisäksi Outinen on käynyt kuvaamassa elokuvan Irlannissa ja toisen Kanadassa. Hän ei tiedä, milloin elokuvat saavat ensi-iltansa tai tullaanko niitä näkemään Suomessa.

– Nämä muutaman päivän kuvauskeikat ovat oikein mukavia, mutta ne ovat kuitenkin sivurooleja, näyttelijä sanoo vaatimattomasti.

Hän kiertää maata esittäen suosittua, muistisairautta käsittelevää monologinäytelmäänsä Niin kauas kuin omat siivet kantavat. Outinen vierailee myös Kansallisteatterissa Tainaron-näytelmässä, jonka esitykset käynnistyvät kesän jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?