Nuori taikuri Aatu Itkonen, 17, hurmaa: tekee 100 esitystä vuodessa

Taikuri Aatu Itkonen on lyönyt itsensä läpi Suomessa muutamassa vuodessa.


14.4.2018 7:44

Kun 17-vuotias Aatu Itkonen luettelee lukuisia titteleitään, hän valitsee omimmakseen taikurin.

Itkonen on toki muutakin; juontaja ja yritysluennoitsija. Hän naurahtaakin, että häntä voisikin kutsua viihdetaiteilijaksi.

Tampereella media-alaa opiskeleva Itkonen teki kuitenkin viime vuonna 100 taikashow-esitystä, joten enimmäkseen hän on taikuri.

Itkosen sosiaalisuus ja rohkeus ovat vieneet häntä pitkälle. Jo 13-vuotiaana hän alkoi opetella internetin ja kirjojen avulla taikuriksi. Taitojaan hän halusi testata muissakin perheissä.

– Soitin ovikelloja ja näytin pari taikatemppua. Siitä sana lähti leviämään ja sain muita keikkoja. Silloin tein päätöksen, että heittäydyn taikuuden pariin, itseoppinut taikuri muistelee.

Itkonen sanoo taikatemppujen opiskelun ja niiden tekemisen olevan haastavaa työtä. Yhtä temppua pitää joskus opiskella kuukausia.

– Taikashow koostuu kokonaisuuksista ja siinä on oltava myös huumoria. Vuorovaikutus yleisön kanssa on tärkeää. Jos sen toimii, on

Vaikka Kouvolasta kotoisin olevan Itkosen puheista saattaisi päätellä, että kaikki sujuu kuin rasvattu, niin asia ei ole. Monet temput ovat todella vaativia.

– Pitkäkestoiset temput, joissa on monta kokonaisuutta, ovat todella haastavia. Ajatuksenlukutemput vievät aikaa ja silloin on pystyttävä pitämään yleisön mielenkiinto yllä ja jos keskittyminen herpaantuu, se näkyy, hän kertoo.

Kun Itkoselta kysyy, mihin hän urallaan pyrkii, hän vastaa aikuisen viisaudella.

–Toivon voivani tehdä tätä ammattia niin kauan kuin mahdollista. Jos niin ei käy, opiskelen Tampereella itselleni ammatin ja menen töihin.

Aatu Itkonen esiintyi ISTV:n haastattelussa jo ollessaan 14-vuotias. Tuolloin hän näytti silloisia temppujaan ohikulkijoille Helsingissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?