Viihde

Mariah Carey salasi mielenterveys­ongelmansa vuosia – avautuu viimein diagnoosistaan: ”Kiistin asian ja eristäydyin”

Julkaistu:

mielenterveys
Poptähti Mariah Carey paljasti vuosien jälkeen sairastavansa kaksisuuntaista mielialahäiriötä.
Maailman kirkkaimpiin poptähtiin lukeutuva Mariah Carey avautuu People-lehdelle antamassaan harvinaisessa haastattelussa mielenterveysongelmistaan. 48-vuotias laulaja paljastaa, että hän on kärsinyt vuosikausia kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä.

Carey on pitänyt mielenterveysongelmansa salassa vuosia, vaikka laulaja sai diagnoosinsa jo vuonna 2001. People-lehden mukaan Carey joutui tuolloin sairaalaan hermoromahduksen vuoksi ja hänen todettiin sairastavan kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

– En halunnut uskoa sitä, Carey kertoo Peoplen haastattelussa.

Laulaja kertoo hankkineensa nyt viimein vuosien jälkeen itselleen hoitoa. Hän kuvailee viime vuosia elämänsä haastavimmiksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aivan viime aikoihin asti elin kiistin asian ja eristäydyin. Elin jatkuvassa pelossa, että joku paljastaisi minut, Carey kertoo.

– Se oli liian raskas taakka kannettavaksi ja minä en yksinkertaisesti pystynyt siihen enää. Hain ja sain hoitoa, ympäröin itseni positiivisilla ihmisillä ja palasin sen pariin, mitä rakastan tehdä – laulujen kirjoittamiseen ja musiikin tekemiseen, hän jatkaa.


Tällä hetkellä Carey käy terapiassa ja syö lääkkeitä, jotka helpottavat depressiojaksoja ja tasaavat maniajaksoja. Carey sairastaa taudin tyyppiä II, jossa maniajaksot ovat lievempiä.

– Otan lääkkeitä, jotka vaikuttavat olevan melko hyviä. Ne eivät tee minusta liian väsynyttä tai hidasta tai mitään sellaista. Oikean tasapainon löytäminen on tärkeintä, laulaja selittää lääkitystään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Carey kertoo People-lehdelle, että hän luuli pitkään kärsivänsä jonkinlaisesta unihäiriöstä. Kyseessä ei kuitenkaan ollut tavallinen unettomuus, sillä hän ei vain maannut paikallaan yrittäen saada unta vaan teki töitä järjettömällä tahdilla. Myöhemmin Careylle selvisi, että outo ajanjakso olikin maniajakso, joka sai hänet käyttäytymään hyperaktiivisesti.

Depressiojaksojen aikana poptähti tuntee olonsa äärimmäisen yksinäiseksi ja surulliseksi, eikä hänellä ole energiaa tehdä asioita. Hän kertoo, että masentuneisuus on aiheuttanut hänelle myös syyllisyydentunnetta, sillä hän koki ettei hän tehnyt tarpeeksi uransa eteen.

Carey on yksi maailman menestyneimmistä naislaulajista. Hänen kappaleensa ovat nousseet 18 kertaa listojen ykköseksi ja hän on myynyt yli 200 miljoonaa levya.

Careylla on 6-vuotiaat kaksoset yhdessä hänen ex-puolisonsa Nick Cannonin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt