David Copperfieldin taikatemppu epäonnistui ja katsoja sai aivovamman – taikuri saattaa joutua paljastamaan temppunsa salat oikeudessa - Viihde - Ilta-Sanomat

David Copperfieldin taikatemppu epäonnistui ja katsoja sai aivovamman – taikuri saattaa joutua paljastamaan temppunsa salat oikeudessa

David Copperfieldin taikatemppu sai karun lopun, kun katsoja kaatui ja sai aivovamman.

11.4.2018 15:32

Maailman tunnetuimpiin taikureihin lukeutuva David Copperfield saattaa joutua paljastamaan temppujensa salat oikeudessa, kertoo Page Six -julkaisu. Copperfieldin show’ta katsomassa ollut mies on haastanut taikurin oikeuteen ja syyttää Copperfieldin tempun aiheuttaneen hänelle aivovamman.

Copperfieldin show’ta Las Vegasissa vuonna 2013 katsomassa ollut Gavin Cox pääsi avustamaan taikuria lavalle eräässä illuusiossa. Tempussa Copperfieldin oli tarkoitus saada Cox katoamaan. Temppu toteutettiin siten, että taikurin assistentti auttoi Coxin pois lavalta salaista käytävää pitkin Copperfieldin tehdessä taikojaan.

Pimeässä käytävässä Cox kuitenkin kompastui ja iski päänsä. Hän sai aivovaurion ja hänen niskaansa ja olkapäätään on jouduttu operoimaan useissa leikkauksissa.

Page Sixin mukaan brittihovissa kokkina työskennellyt Cox kohtaa Copperfieldin oikeudessa ja miehen asianajaja vaatii Copperfieldia paljastamaan taikatemppujensa salaisuudet todistajanaitiossa.

– Aion kuulustella häntä siitä miten temppu tehtiin ja miksi päämieheni joutui tilanteeseen, jossa oli vaara loukkaantua vakavasti, Coxin asianajaja Benedict Morelli sanoo.

Copperfield tunnetaan näyttävistä taikatempuistaan. Eräitä taikurin tunnetuimpia temppuja ovat Vapaudenpatsaan kadottaminen, Kiinan muurin läpi kävely ja lentokoneen kadottaminen.­

Asianajaja sanoo Page Sixille olevansa varma, että Copperfield yrittää kaikin keinoin olla paljastamatta taikatemppujensa taustoja.

– Tiedän vain, että minua hän ei saa katoamaan, Morelli napauttaa.

Lehden mukaan toistaiseksi ei ole tiedossa, millaisia korvauksia Cox vaatii taikurilta, mutta asianajajan mukaan kyseessä on erittäin suuri summa.

Copperfieldin asianajaja on sanonut julkisuudessa illuusion olevan yksi taikurin tunnetuimmista ja hän on esittänyt sitä yli 15 vuoden ajan. Asianajajan mukaan yksikään tempuista ei ole koskaan mennyt pieleen ennen vuonna 2013 tapahtunutta onnettomuutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?