Poliisi taltutti purevan naisavustajan Ile Vainion musiikkivideon kuvauksissa – toinen kuvauspäivä toi mukanaan yllätyksen - Viihde - Ilta-Sanomat

Poliisi taltutti purevan naisavustajan Ile Vainion musiikkivideon kuvauksissa – toinen kuvauspäivä toi mukanaan yllätyksen

Ile Vainion musiikkivideon kuvaukset päättyivät tiistaina Kotkassa. Toisen kuvauspäivän lopuksi Vainiota odotti yllätys koripallo-ottelussa.

11.4.2018 8:53

Taiteilija ja laulaja-lauluntekijä Ile Vainion musiikkivideon kuvaukset Kotkassa olivat varsin vauhdikkaat. Vainio kuvasi synnyinkaupungissaan musiikkivideota uuteen Juha Watt Vainion poika -kappaleeseensa maanantaina ja tiistaina. IS kertoi aiemmin, että maanantain kuvauksissa sattui välikohtaus, kun muutama avustajana videossa toiminut mies ja yksi nainen vietiin putkaan.

Vainio kertoi IS:lle, että yksi naisavustajista jopa puri paikalle tilannetta rauhoittelemaan saapunutta poliisia.

– Nainen puri poliisia eikä suostunut päästämään irti. Siinä se roikkui kuin mureena reidessä, Vainio kuvaili kuvauspäivän saamaa yllätyskäännettä.

– Hän oli sitkeä tapaus. Ja vielä naispoliisia puri.

Lopulta poliisi joutui turvautumaan etälamauttimeen taltuttaakseen öykkäröineen avustajan.

Juha Metson ohjaaman musiikkivideon kuvaukset jatkuivat tiistaina. Juha Watt Vainion poika -kappale kertoo ajasta, jolloin Ile Vainion isä Juha ”Watt” Vainio ja Irwin Goodman käyttivät paljon alkoholia. Videolla juhlitaan ja Vainio esiintyy bändin kanssa kotkalaisessa Kairo-kapakassa. Ile Vainiolla on kaksoisrooli itsenään ja isänään.

Vainio kertoo IS:lle, että toinen kuvauspäivä sujui varsin leppoisissa merkeissä ja maanantain kaltaisilta yllätyksiltä vältyttiin. Kuvauksia suoritettiin tiistain aikana kotkalaisessa hotellissa sekä kaupungin kaduilla.

– Jatkokuvaukset menivät rauhallisemmissa merkeissä, Vainio kertoo ja jatkaa:

– Kotkalainen koripalloilija ja Suomi-koriksen ikoni Larry Pounds otti mut hotelliin respassa vastaan ja mukana oli muita kotkalaisia tunnettuja hahmoja. Kun kuvasimme eri paikoissa Kotkassa, tuli siinä ihmisiä vastaan, moikkailin ja kaikki tuolla kyllä tiesi, että on ollut kuvaukset, jotka on mennyt hienosti.

Ile Vainion musiikkivideon kuvaukset jatkuivat Kotkassa tiistaina. Päivä päättyi yllätykseen, kun Vainio kohtasi humalaiset avustajat rauhoittaneet poliisit koripallo-ottelussa.­

Nuorta Vainiota toisena kuvauspäivänä näytteli juniorikiekkoilija Emil Kuusla.

– Hän esitti minua pikkupoikana ja sanoi, että tämä oli elämys ja että kannatti jättää yhdet harjoitukset väliin tämän takia, Vainio kertoo ja kehuu nuorta kiekkoilijaa vuolaasti.

Vainion ilta päättyi tiistaina pitkien kuvausten jälkeen Kotkan Työväen Palloilijoiden koripallo-otteluun. Taiteilijan harmiksi KTP hävisi ottelun, mutta hän kohtasi matsissa yllättäen tutut hahmot edelliseltä kuvauspäivältä.

– Tapasin ne poliisit siellä! He sanoivat, että kaikki meni hyvin ja kiitos, että annoit purijalle mureena-nimen. Ei kuulemma hassumpi nimi. He sanoivat, että virkavalta sai nämä kolme hyvin turvaan ja kaikki ovat nyt onnellisesti kotona, taiteilija selostaa.

Vainio uskoo, että ilmainen alkoholitarjoilu teki tepposet osalle avustajista siksi, että he unohtivat nauttia vettä.­

Vainion mukaan poliisi, jota yksi humaltuneista avustajista puri oli hyvässä kunnossa eikä satuttanut itseään välikohtauksessa pahemmin.

– Tämä, jota purtiin oli oikein tyylikäs naispoliisi. Hän sanoi kyllä, että oli sitkeä tapaus ja että harvoin tällaista kohtaa. Hän kertoi, ettei mitään pahempaa tullut ja kipu oli hellinnyt reidestä. Haalarissa on kovat jäljet vielä.

Rakkaus synnynkaupunki Kotkaa kohtaan vei Vainion sinne musiikkivideonsa kuvauksiin. Hän kertoo varoitelleensa korispelissä poliiseja, että hän aikoo myös jatkossa tulla paikalle erilaisiin tapahtumiin.

– Totesin poliisille, että tämä on vasta harjoitusta, koska isännöin 1. syyskuuta Kotkassa Rockfutiksen turnausta. 1000 rokkaria tulee silloin pelaamaan ja iltajuhlat on merimieskapakka Kairossa. Myös Meripäivillä esiinnymme siellä.

– He sanoivat, että täytyykin varoittaa porukkaa, että laittavat polvisuojuksia, jos mureena tulee ja puree taas, Vainio virnuilee.

Toisena kuvauspäivänä Juha Metson ohjaamaa videota kuvattiin myös Kotkan kaduilla.­

Vainion mukaan musiikkivideon kuvaukset olivat nappisuoritus välikohtauksesta huolimatta. Juha Watt Vainion poika -video on nyt saatu purkkiin ja lopputuotos julkaistaan 27. huhtikuuta.

– Tilaisuus onnistui täydellisesti ja kuvaukset menivät loistavasti. Naisethan repi multa paidankin ja siellä oli hurja meininki. Bändikin sanoi, että kyllä kannatti tulla paikalle.

Muusikko kertoo, että syy, miksi poliisit tarvittiin paikalle ensimmäisenä on varsin yksinkertainen.

– Olen aina sanonut, että jos aikoo ottaa tiukkaa, pitää muistaa ottaa myös välivedet siihen. Se on sellainen ohje, jonka olen aina kertonut kaikille. Sitten ei pyörry. Nämä kolme nyt taisivat unohtaa ottaa välillä sitä vettä, Vainio arvioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?