Viihde

Poliisit hälytettiin Ile Vainion musiikkivideon kuvauksiin: ”Nainen puri poliisia kuin mureena”, etälamautin lauloi

Julkaistu:

”Nainen puri poliisia eikä suostunut päästämään irti. Siinä se roikkui kuin mureena reidessä.”
Taiteilija Ile Vainion uuden musiikkivideon ”Juha Watt Vainion poika” ensimmäinen kuvauspäivä kotkalaisessa merimiesravintola Kairossa päättyi maanantaina äärimmäisen värikkäissä tunnelmissa.

Silminnäkijöiden mukaan kolme ihmistä vietiin putkaan, ja paikalle Kairon takapihalle jäivät vielä odottamaan jatkokuljetusta tyhjä pyörätuoli ja nurmikolle sammunut kolmas mies.

Kolmas, koska yksi putkaan viedyistä oli nainen.

– Nainen puri poliisia eikä suostunut päästämään irti. Siinä se roikkui kuin mureena reidessä, kuvailee taiteilija Vainio kuvauspäivän saamaa yllätyskäännettä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hän oli sitkeä tapaus. Ja vielä naispoliisia puri.

Kaakkois-Suomen poliisi vahvistaa, että merimiesravintola Kairoon osoitteeseen Satamakatu 7 lähetettiin kello 15.34 poliisin partiot.

– Siellä oli ilmoittajan mukaan ollut porukkaa humalassa. Etälamautinta on käytetty ja rikosilmoitus on tehty, poliisista kerrotaan.

Musiikkivideon kuvaukset oli aloitettu jo aamukymmeneltä. ”Juha Watt Vainion poika” kertoo ajasta, jolloin Ile Vainion isä Juha ”Watt” Vainio (1938–1990) ja Irwin Goodman (1943–1991) käyttivät paljon alkoholia. Ile Vainiolla on kaksoisrooli itsenään ja isänään.

Videon on ohjannut ja käsikirjoittanut Juha Metso.

– Siinä lauletaan itseironisesti ryyppäämisestä, Metso kertoo, mutta ei silti muotoilisi, että käsikirjoitus alkoi toteuttaa vapaamuotoisesti itse itseään.

– Aika kyyryssä olivat, Metso kuitenkin arvioi muutaman vapaaehtoisen avustajan tilaa.

Ile Vainio esiintyy videolla bändin kanssa. Avustajia oli reilut kymmenkunta. He saivat nauttia niin sanotusti firman piikkiin niin sanottua ”veteraanosia”, sillä videolle haluttiin tallentaa aidonkaltainen hyvä ravintolameininki.

IS:n haastatteleman silminnäkijän mukaan siinä myös onnistuttiin. Vainio on täysin samaa mieltä.

– Tunnelma oli katossa, ihan maaginen tunnelma. Totesimme, että kappale toimii, ja ilmainen viina myös, Vainio toteaa.

Avustajat kirmasivat luontevasti tanssimaan legendaarisen merimieskapakka Kairon parketille.

”Veteraanos” on yleiskäsite, jonka takana on Ile Vainion entinen suosikkijuoma, espanjalainen Veterano-brandy. Vainio ei itse ole enää vuoteen käyttänyt alkoholia.

– Kahdessa tunnissa oli täysi rähinä päällä, Vainio lisää.

– Kannattaa välillä juoda vain niitä blandiksia tai sitten ihan vain vettä väliin, Vainio neuvoo avustajan uraa suunnittelevia.

Silminnäkijän mukaan kuvauksia tehtiin pitkään ja hartaasti, koska Metso on ohjaajana tinkimätön ja kunnianhimoinen. Siksi myös ”veteraanosin” virtaus pitkittyi.

– Sitten muutama alkoi räyhätä, ja henkilökunta soitti poliisin.

Kyseessä oli yksityistilaisuus. Paikalla ollut Kairon henkilökuntaan kuuluva henkilö vahvistaa Ilta-Sanomille, että muutama avustaja oli ottanut liikaa ja aiheutti häiriötä.

Silminnäkijän mukaan yksi avustajista putosi pyörätuolistaan lattialle eikä hänen henkilökohtainen avustajansa näyttänyt olevan yhtään sen paremmassa kunnossa. Kaksikon seurassa oli nainen. Tämä kolmikko ja neljäs, vahvasti humaltunut mies, saatiin yhteisvoimin johdateltua Kairon takapihalle, jonne saapui kaksi poliisin maijaa.

Nainen ei halunnut mennä poliisiautoon.

– Hän huoritteli naispoliisia eikä talttunut, vaikka poliisi käytti pippurisumutetta, silminnäkijä kuvailee.

– Yritti tunkeutua ulos takakopista eikä maijan ovia saatu kiinni, jolloin poliisi käytti etälamautinta, sellaista keltaista pistoolia. Sieltä kuului vain ”auts”.

Kolmikko vietiin pois.

– Takapihalle jäi se pyörätuoli ja nurmikolle se sammunut mies, josta poliisi sanoi, että haetaan kohta, nyt ei mahdu, silminnäkijä kuvailee musiikkivideon ”Juha Watt Vainion poika” ensimmäisen kuvauspäivän loppunäkyä.

Kuvaukset jatkuvat tänään tiistaina.