Nämä hurmurit valloittivat televisioruudut ja valkokankaat 1980-luvulla – tältä entisajan supertähdet näyttävät nyt - Viihde - Ilta-Sanomat

Nämä hurmurit valloittivat televisioruudut ja valkokankaat 1980-luvulla – tältä entisajan supertähdet näyttävät nyt

Kasaritähdistä monen ura on jatkunut tähän päivään asti.

8.4.2018 16:03

Dallas-komistus Patrick Duffyn uusi tyyli nousi otsikoihin maaliskuun lopussa, kun tv-tähti esiintyi saksalaisessa viihdeohjelmassa. Dallas-aikoina Duffylla oli mustat, laineikkaat hiukset. Nyt, 69-vuotiaana, tähti oli sitonut pitkät harmaat hiuksensa ponihännälle.

Duffy ei ole suinkaan ainoa kasarikomistuksista, joka on yhä julkisuudessa.

Tältä 1980-luvulla maailmanmaineeseen nousseet tähdet näyttävät nykyisin.

Michael J. Fox

Näyttelijä Michael J. Fox teki läpimurtonsa komediasarjassa Perhe on paras. Hänet palkittiin Alex P. Keatonin roolista muun muassa Emmyllä ja Golden Globella.

Jättimenestyksen takasi Paluu tulevaisuuteen -elokuva ja sen jatko-osat.

Michael J. Fox Manhanttanin valot -elokuvassa (1988).­

1990-luvulla Fox näytteli Spin City -komediasarjassa, mutta jätti sarjan viettääkseen enemmän aikaa perheen kanssa. Fox on myös kerännyt tukea Parkinsonin taudin tutkimiseen. Näyttelijällä diagnosoitiin Parkinsonin tauti vuonna 1991.

Michael J. Fox löysi vaimonsa Tracy Pollanin Perhe on paras -sarjan kautta. Pollan näytteli ohjelmassa Foxin hahmon tyttöystävää. Pari on ollut naimisissa vuodesta 1988.­

Tom Selleck

Yhdysvaltalaisetsivää Magnum P.I. -klassikkosarjassa näytellyt Tom Selleck tähdittää parhaillaan Blue Bloods -poliisisarjaa.

Tom Selleck Magnum P.I. -sarjassa.­

Selleckillä on yhä tuuheat viikset, jotka ovat muodostuneet hänen tavaramerkiksi. The Mirror kertoo Selleckin myös aikoinaan paljastaneen viiksiensä tuuheuden salaisuuden.

– Se on geneettistä. Joko sinulla on se tai ei.

Tom Selleckillä on edelleen tuuheat viikset.­

Emilio Estevez

Emilio Estevez ei viime vuosina ole ollut yhtä paljon julkisuudessa kuin hänen veljensä, näyttelijä Charlie Sheen. Eikä hän välttämättä ole tehnyt yhtä paljon elokuvia kuin isänsä, näyttelijä Martin Sheen.

Emilio Estevez The Breakfast Club -sarjassa vuonna 1985. Vieressä Molly Ringwald.­

Viime vuonna vedonlyöntifirman tekemän selvityksen mukaan Estevez saattaa kuitenkin olla tuottoisin miesnäyttelijä vuosina 1980–2017. E!Onlinen siteeraaman selvityksen mukaan Estevezin elokuviin sijoitettu dollari tuotti 6,70 dollaria lipunmyyntituloja.

1980-luvulla Estevez ampaisi kuitenkin kuuluisuuteen ja monien teinityttöjen sydämiin The Breakfast Clubin Andy Clarkina.

Estevez palasi julkisuuteen tänä vuonna elokuvansa The Public myötä. Hänen edellinen roolinsa oli vuonna 2012 televisioelokuvassa Abominable Christmas.

Emilio Estevez tammikuussa 2018.­

Don Johnson

Miami Vice -sarjasta tuttu Don Johnson näyttelee edelleen aktiivisesti, pääasiassa televisiosarjoissa, mutta myös elokuvissa.

Don Johnson 1980-luvulla.­

Johnson on vieraillut myös Suomessa kahteen otteeseen vuonna 1990. Ensimmäisellä kerralla hänet lennätettiin lentoasemalta helikopterilla Kalastajatorpalle. Tuolloin IS:n toimittaja Rita Tainola toimi näyttelijän emäntänä.

– Kun Johnson nousi pöydästä, kauniit naiset kuolasivat hänen peräänsä. Johnsonin oli vaikea olla huomioimatta heitä. Sormiaan napsauttamalla hän sai mukaansa neljä kaunotarta. Turvamiehet saattoivat seurueen tila-autoon.

Don Johnson kuvattuna viime tammikuussa.­

Toisella visiitillään Johnson vierailu Lahdessa auto- ja moottorimessuilla. Maailmantähden saapuminen paikalle aiheutti kaaoksen.

"Jo muutaman minuutin kuluttua pyörtyneitä nuoria kannettiin Johnsonin pöydän tuntumaan tokenemaan", IS kirjoitti syyskuussa 1990.

Miami Vicen toinen päätähti Philip Michael Thomas ei sen sijaan ole viime vuosina juurikaan näytellyt. Hänet on edellisen kerran nähty Fate-nimisessä elokuvassa, joka ilmestyi vuonna 2003.

Don Johnson ja Philip Michael Thomas tähdittivät Miami Vice -sarjaa.­

Tähden ääntä kuullaan huippusuosituissa Grand Theft Auto -peleissä. Hän on Lance Vance -nimisen hahmon äänenä Vice City ja Vice City Stories -peleissä.

Ralph Macchio

Ralph Macchio tullaan todennäköisesti aina muistamaan Karate Kid -elokuvista. Jo ennen Daniel LaRusson roolia hittielokuvissa, hänet oli nähty muiden myöhemmin menestyneiden näyttelijöiden rinnalla Outsiders – Kolmen jengi -elokuvassa.

Ralph Maccio ja Pat Morita Karate Kid -elokuvan toisessa jatko-osassa 1986.­

Karate Kid nosti Macchion kuitenkin maailmanmaineeseen. Samanlaista menestystä ei miehelle ole tullut, vaikka hän onkin näytellyt aktiivisesti aina tähän päivään asti.

Viihdesivusto Deadline uutisoi viime vuonna, että Macchio nähtäisiin Daniel LaRussona 10-osaisessa YouTube-sarjassa Cobra Kai. Imdb-tietokannan mukaan sarja olisi nyt jälkituotannossa ja sen on tarkoitus ilmestyä tänä vuonna.

Ralph Macchio joulukuussa 2017.­

Johnny Depp

Televisiosarja 21 Jump Street teki Johnny Deppistä teini-idolin 1980-luvun lopussa. 1990-luvulla näyttelijä tähditti kulttielokuvia kuten Gilbert Grape ja Saksikäsi Edward. Tällä vuosituhannella Depp muistetaan muun muassa Pirates of the Caribbean -elokuvasarjasta.

Tältä näytti Johnny Depp 21 Jump Street -sarjassa.­

Tähti on kuitenkin viime aikoina ollut enemmän julkisuudessa yksityiselämän ongelmiensa kuin roolisuoritustensa takia. Tammikuussa näyttelijän entiset managerit väittivät Deppin elävän lainarahalla. Managereiden väitteiden taustalla oli iso rahariita näyttelijän kanssa. Depp haastoi vuonna 2016 Joel ja Robert Mandelin oikeuteen hänen rahojensa väärinkäytön johdosta. 54-vuotias näyttelijätähti syyttää veljeksiä huolimattomuudesta ja siitä, että hänen veronsa tulivat managerien toiminnan takia maksetuksi väärin. Deppin mukaan hän joutui maksamaan yllättäen yli 5 miljoonaa euroa mätkyjä managerien mokan takia.

Hän syyttää ex-managereita myös petoksesta. Näyttelijätähden mukaan managerit ottivat hänen nimissään lainoja, joista hänellä ei ollut tietoa.

Johnny Depp kuvattuna viime vuonna.­

Aiemmin Depp käräjäi raivoisasti ex-vaimoaan Amber Heardia vastaan. Parin avioeroa puitiin paljon julkisuudessa, kun Heard syytti Deppin pahoinpidelleen häntä.

Viime marraskuussa tähden uutisoitiin käyttäytyneen sekavasti Idän pikajunan arvoitus -elokuvan maailmanensi-illassa Lontoossa. Näyttelijän turvamies joutui taluttamaan horjahtelevan Deppin pois punaiselta matolta.

David Hasselhoff

Televisiouransa Tunteita ja tuoksuja -sarjassa aloittanut David Hasselhoff muistetaan ennen kaikkea Ritari Ässänä. Vuosina 1982–1986 esitetty Ritari Ässä oli televisioilmiö ja Hasselhoffista tuli kansainvälinen tähti.

David Hasselhoff oli Michael Knight.­

Hasselhoff tähditti myös toista 1980-luvun suosikkisarjaa. Hengenpelastajista kertonut Baywatch nähtiin ensimmäisen kerran televisiossa syyskuussa 1989. Sarja päätettiin kuitenkin lopettaa yhden kauden jälkeen.

Hasselhoff näki sarjassa potentiaalia ja auttoi elvyttämään sen. Vuotta myöhemmin ohjelma palasi ruutuun ja oli jättimenestys.

– Ritari Ässä ja Baywatch ovat monelle suuri pala nuoruutta, ja olen joka kerta yhtä otettu, kun tapaan fanejani, jotka ovat kasvaneet sarjoja katsoen. Niistä ajoista on aikaa jo kolmisenkymmentä vuotta ja silti he muistavat minut, se on upeaa, Hasselhoff kertoi IS:n erikoishaastattelussa viime vuonna.

David Hasselhoff helmikuussa.­

Nykyisin Hasselhoff on nähty satunnaisesti eri televisiosarjoissa. Hän on myös esiintynyt viihdeohjelmissa. Hasselhoff kertoi kuitenkin IS:lle viime vuonna, että Ritari Ässä saattaa palata ruutuihin vielä kerran.

– Voin nimittäin nyt kertoa, että Ritari Ässän paluusta keskustellaan hyvin vakavasti. Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaisesti, niin kuvaukset voisivat alkaa jo ensi vuonna

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?