Uusi Schwazenegger valloittaa Hollywoodia – Iso-Arskan poika Patrick, 24, sai esikoisroolistaan kriitikoilta tylyn arvion: ”Jäykkä ja ilmeetön”

Julkaistu:

Patrick Schwarzenegger, 24, ei tarttunut isänsä tarjoamaan tähteyden vip-lippuun. Ensimmäisen pääroolin jälkeen kriitikot kaipaavat vielä vakuuttelua.
Kun Arnold Schwarzeneggerin poika Patrick Schwarzenegger oli nuori, hän rakasti katsella isänsä elokuvia. Patrick ei piitannut kehonrakennuksesta tai politiikasta, mutta näytteleminen kiinnosti häntä.

”Geenien hukkaa”, Patrickille on ilkuttu sosiaalisessa mediassa. 24-vuotias hurmuri ei ole treenannut itselleen isänsä massiivia lihaksia, mutta hakeutui näyttelemisen pariin jo vuosikymmen sitten.

Hiljattain ensi-iltansa saaneen Midnight Sun -elokuvan pääroolissa nähtävä Patrick on kasvonpiirteiltään kuin nuori Arnold, ja hänellä on äitinsä, tv-toimittaja Maria Shriverin hymy. Nuoressa tähdessä on myös Kennedyjen verta, sillä hänen äitinsä eno oli Yhdysvaltain presidentti John F. Kennedy.


Patrick ei halunnut isänsä tarjoamaa oikotietä julkisuuteen. Hän työskenteli jo 10-vuotiaana Arnold Sports Festivalissa, isänsä perustamassa kehonrakentajien tapahtumassa. Teini-ikäisenä Patrick lainasi vanhemmiltaan rahaa perustaakseen ravintolaketju Blaze Pizzan.

Tänä päivänä Blaze Pizzalla on yli 250 toimipistettä. ”Synnynnäinen bisnesmies”, Arnold-isä kehui.

Taloudellisesta riippumattomuudesta huolimatta Patrick halusi opiskella. Hän kävi hyvämaineista Brentwoodin koulua ja isänsä vinkistä alkoi ottaa näyttelytunteja Hollywoodin tähtivalmentaja Nancy Banksiltä.

– Se oli hänen oma päätöksensä, Arnold on kertonut LA Timesille.

– Hän ei koskaan pyytänyt minua järjestämään mitään tai ylipäätään halunnut apua missään.

Tie tähdeksi ei auennut pelkillä näyttelytunneilla, joten Patrick kokeili siipiään mallimaailmassa. Vuonna 2011 pitkänhuiskea, vain 17-kesäinen nuorukainen poseerasi Hudson Jeansin kampanjassa paidatta, jonka jälkeen monet suuret muotitalot kiinnostuivat hänestä. Huippumallin ura ei ollut kuitenkaan sitä, mistä mies unelmoi.

– En rakastanut sitä. Pidän muodista ja vaatteista, mutta se ei ollut intohimoni, hän kertoi amerikkalaismedialle.

Samana vuonna Schwarzenegger-Shriverin perhe ajautui suureen kriisiin, josta se ei selvinnyt ehjänä. Paljastui, että Arnoldilla oli ollut suhde perheen kodinhoitajaan Mildred Baenaan ennen pestiään Kalifornian kuvernöörinä. Arnold ja Mildred olivat myös saaneet suhteestaan poikalapsen. Joseph Baena syntyi vuonna 1997 vain muutama päivä Arnoldin ja Marian kuopuksen, Christopherin jälkeen.


Arnold ja Maria päätyivät vielä samana vuonna eroon, jonka he kuitenkin viimeistelivät vasta vuonna 2017. Kohu viilensi myös toimintatähden välejä hänen neljään lapseensa. Sisarustensa tavoin Patrick tuki äitiään: hän myös vaihtoi sukunimensä hetkellisesti Shriveriksi sosiaalisessa mediassa.

– Joinakin päivinä sinusta tuntuu paskalta. Haluat luovuttaa ja vain olla normaali. Joka tapauksessa rakastan perhettäni, kunnes kuolema meidät erottaa, hän kommentoi isänsä tekoja Twitterissä vuonna 2011.

Täysi-ikäistyttyään Patrick alkoi viihtyä Yhdysvaltojen eturivin julkkisten riveissä. Hänen huhuttiin seurustelleen laulaja Taylor Swiftin kanssa ja vuonna 2015 hän tapaili Miley Cyrusia. Nykyään mies on yhdessä kuvankauniin yhdysvaltalaismalli Abby Championin kanssa.


Vaikka Arnold Schwarzenegger on yksi legendaarisimpia Hollywood-näyttelijöitä, hänen poikansa ensimmäinen päärooli elokuvassa ei ole saanut kriitikoilta ylistystä. Elokuva-arvosteluissa Patrickin roolisuoritusta teinidraamassa on kuvailtu jäykäksi ja ilmeettömäksi.

Vaikka nuorimies ei esitä isänsä tavoin kyborgia tai barbaaria vaan rakastunutta teinipoikaa, hän kertoo näyttelemisen olleen kaksikolle yhdistävä tekijä.

– Näyttelin ensimmäisessä elokuvassani isäni toimesta, kun olin 10-vuotias. Se oli ensimmäinen kokemukseni näyttelemisestä, Patrick kertoi Page Sixille uutuuselokuvansa ensi-illan yhteydessä.

– Näytteleminen yhdistää minua ja isääni. Olen käynyt hänen kanssaan läpi repliikkejä. Kun teimme näytelmiä näyttelytunneilla, harjoittelin vanhempieni kanssa ja rakastuin tähän ammattiin.

Arvostelijoiden onneksi monitaituri-Patrick harjoittelee edelleen näyttelemistä valmentajansa kanssa. Hollywoodin tähtitaivaalle on nousemassa uusi Schwarzenegger – halusivat kriitikot sitä tai eivät.


Lähteet: Los Angeles Times, Abc News, Page Six, Daily Mail

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt