Tällainen on Italian tunnetuimman suomalaispovipommin hurja rakkauselämä – löysi sisilialaisen kultansa täydessä touhussa - Viihde - Ilta-Sanomat

Tällainen on Italian tunnetuimman suomalaispovipommin hurja rakkauselämä – löysi sisilialaisen kultansa täydessä touhussa

Anna Falchi on yksi Italian ihailluimmista mallikaunottarista. Hänen rakkauselämänsä on ollut vaiherikasta.

Anna Falchin 25 vuotta kestäneeseen julkiseen uraan mahtuu lukuisia mainoksia, kymmeniä elokuvarooleja ja tv-esiintymisiä, radiovierailuja sekä viisi vähäpukeista seinäkalenteria.­

6.4.2018 7:04

Näyttelijä, malli ja juontaja Anna Falchi, 45, on yli 25 vuoden ajan ollut italialaisten tiedotusvälineiden lempilapsi. Tampereella vuonna 1972 syntynyt kaunotar kertoi elämästään avoimesti IS:n haastattelussa.

Lukuisat elokuva- ja tv-pestit ovat tehneet Tampereen Annasta italialaisen kestojulkkiksen. Saapasmaan media on tarkoin seurannut hänen yksityiselämäänsä ja romansseja jo neljännesvuosisadan ajan.

– Minun miessuhteeni ovat olleet aika myrskyisiä, Anna myöntää.

– Mutta ilman niitä en olisi se Anna, joka olen nyt.

Yksi Anna Falchin tunnetuimmista tempauksista on paidan riisuminen jalkapallojoukkue Lazion mestaruusjuhlissa 2000. 80000 katsojaa todisti Annan lupauksen täyttymistä ja tapaus ylitti uutiskynnyksen Suomessakin.­

Italian lehdistön sivuilla seurattiin tarkasti Annan suhdetta Fiorelloon, huippusuosittuun sisilialaiseen showmieheen.

– Hän oli hyvin mustasukkainen – niin kuin kaikki sisilialaiset. Hänen oli vaikea hyväksyä rinnalleen kuuluisaa naista, Anna kertoo.

Tarina päättyi klassisella tavalla: miesystävänsä syntymäpäivänä Anna oli kuvaamassa elokuvaa Roomassa ja päätti tehdä yllätyksen lentämällä Milanoon tämän luokse. Kotiin saavuttuaan yllätys olikin molemminpuolinen: Fiorello oli sängyssä toisen naisen kanssa. Anna ei jäänyt nyyhkimään, vaan juoksi ulos asunnosta ja laittoi pisteen suhteelle.

Toinen maailmanlaajuisestikin seurattu miessuhde Annalla oli ratamoottoripyöräilyn moninkertaisen maailmanmestarin Max Biaggin kanssa.

– Max opetti minulle mitä on itsekuri, säännölliset elämäntavat ja totaalinen paneutuminen siihen, mitä olet tekemässä. Hän sai jopa minut lopettamaan tupakanpolton – olen siitä hänelle ikuisesti kiitollinen!

Romanssi Biaggin kanssa kesti vajaat kaksi vuotta.

– Hänelle moottoripyörä oli lopulta minua tärkeämpi, Anna toteaa.

Avioliitto Stefano Ricuccin kanssa kesti vain vajaat kaksi vuotta. Ricucci on ollut toistuvasti ongelmissa viranomaisten ja hänet vangittiin pari viikkoa sitten epäiltynä mm. lahjonnasta.­

Suhde liikemies Stefano Ricucciin on Annan sanojen mukaan ollut hänen elämänsä tärkein.

Ricucci oli lähtöisin vaatimattomista oloista. Pettämättömän bis­nesvainunsa ansiosta hänestä tuli upporikas alle 30-vuotiaana. Häntä kutsuttiin “kiinteistömaailman ihmelapseksi”. Anna haluaa korostaa, että heidän suhteensa ei perustunut rahaan, sillä hän oli itse­kin jo varakas heidän tavatessaan.

– Olimme yhdessä kaikkiaan kuusi vuotta. Kutsuin häntä lempinimellä ”Tapani”. Kävimme yh­dessä Suomessakin, halusin hänen tutustuvan synnyinmaahani.

Pariskunta meni naimisiin heinäkuussa 2005, Toscanan rannikolla sijaitsevassa loistohuvilassa. Läsnä olivat vain kaikkein läheisimmät sukulaiset ja ystävät, vajaat 30 henkeä. Glamouria ei silti puuttunut ja morsian itse oli suunnitellut häidensä jokaisen yksityiskohdan. Romanttisissa koristeluissa oli muun muassa tuhat valkoista orkideaa.

Vain kaksi viikkoa häiden jälkeen alkoivat vaikeudet. Aviomies Ricucci sai syytteet sisäpiirikaupoista, konkurssirikoksesta ja veronkierrosta. Lehtien palstoilla hän muuttui Italian talousrikollisuuden symboliksi.

– Se aika oli kuin painajaisunta, Anna tunnustaa.

– Paparazzit seurasivat meitä kaikkialle, minun haluttiin antavan lausuntoja mieheni tilanteesta. Sain kuulla, että puhelintani oli kuunneltu pitkään, kaikki yksityisimmät asiani kirjattiin tutkijoiden papereihin.

– Minulla ei ollut mitään käsitystä Stefanon liikeasioista, hän ei koskaan niistä kertonut kotona. Olin varma, että kysymys oli väärinkäsityksestä. Stefano oli minun silmissäni rehellinen herrasmies.

Seuraavana keväänä painajaisuni muuttui konkreettiseksi: Stefano Ricucci vangittiin. Tiedostusvälineet väittivät, ettei tuore vaimo käynyt koskaan miestään tapaamassa vankilassa.

– Täyttä valhetta! Kävin säännöllisesti Stefanon luona, hän sai puoleltani kaiken mahdollisen tuen, Anna tulistuu.

Vaikka Annalla ei ollut osuutta eikä arpaa miehensä tekoihin, hän sai niskaansa lastillisen lokaa vain siksi, että oli tämän kanssa naimisissa.

– Ympärilleni muodostui tyhjiö. Puhelin ei enää soinut, työt loppuivat kuin seinään.

Aviomies oli vankilassa kolmisen kuukautta. Vapauteen palattuaan pari jatkoi yhteiseloaan, mutta liittoon oli tullut särö.

– Liikuimme jo eri maailmoissa: Stefanon piti rakentaa uudestaan koko elämänsä, minä taas en halunnut muuta kuin palata töihin.

Pari erosi 2007, vajaan kahden vuoden avioliiton jälkeen. He ovat kuitenkin edelleen ystäviä ja Anna on selvästi pahoillaan ex-miehensä uusista pulmista: Ricucci vangittiin jo kolmannen kerran pari viikkoa sitten, tällä kertaa häntä syytetään muun muassa lahjonnasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?