Siiri Nordin, 37, katosi seitsemän vuotta sitten täysin julkisuudesta – muutti elämäntyyliään radikaalisti: Asuu nyt 100 asukkaan pikkukylässä - Viihde - Ilta-Sanomat

Siiri Nordin, 37, katosi seitsemän vuotta sitten täysin julkisuudesta – muutti elämäntyyliään radikaalisti: Asuu nyt 100 asukkaan pikkukylässä

Reino Nordinin isosisko, muusikko Siiri Nordin toteutti suuren elämänmuutoksen ja elää nyt onnellista aikaa saariston rauhassa.

4.4.2018 6:21

Muusikko Siiri Nordin, 37, on asunut käytännössä koko elämänsä Helsingissä kaupunkielämän hälyssä ja sykkeessä. Vuosi sitten kesäkuussa hän sai ylioppilastodistuksen Eiran aikuislukiosta E:n papereilla. Sen jälkeen laulaja katsoi elämäänsä uusin silmin, luopui tyylikkäästä asunnostaan Punavuoressa ja muutti maaseudun rauhaan.

Hän asuu nytkin meren lähellä, mutta uusi koti sijaitsee 140 kilometrin päässä Helsingistä. Siiri ja eläkeikäinen jackrussellinterrieri viettävät onnen ja rauhan täyteisiä kevätpäiviä Mathildedahlin kylässä, viimeisellä pienellä maakaistaleella mantereen puolella Kemiönsaaren edustalla.

Mathildedahlissa on ympärivuotisia asukkaita vain noin satapäinen joukko. Kylä on osa Perniön kuntaa.

– Täällä on iso piha, jossa on kaksi rakennusta. Toinen on minulla asuinkäytössä ja toinen on työhuoneenani. Löytyy myös saunat ja muut mukavuudet. Minusta tämä on ihan lottovoittajan juttu, Siiri kertoo muuttuneesta tilanteestaan.

Uuteen kotikyläänsä Siiri ihastui jo vuosia sitten omien keikkojensa yhteydessä.

– Kävin täällä 2000-luvulla pari kertaa keikoilla. Paikallinen meininki teki minuun saman tien suunnattoman vaikutuksen, hän iloitsee.

Laulajan mukaan hänestä ei löydy netistä mitään kuvia vuoden 2011 jälkeen. Hän elää onnellisena Mathildedahlin pikkukylässä Perniön kunnassa.­

Elämäntyylin mahdollistaa työpaikka kyläravintola ja kahvipaahtimo Terhon yhteydessä. Muusikko järjestää kyläravintolalle kulttuuritapahtumia ja keikkoja sekä työskentelee päivisin kahvilassa. Hän nauttii työstään niin paljon, että vielä vuosi sitten kuplineet yliopistohaaveet ovat jääneet toistaiseksi sivuun.

– Positiivista hämmästystä tuottaa se yhteisöllinen fiilis, mikä tässä mahtavassa paikassa on. Nyt minulla on hirveän onnellinen vaihe elämässäni, hän ylistää uutta elämäntyyliään.

Monet suomalaiset muistavat kirjon Siiri Nordinin radiohittejä 2000-luvun ensimmäiseltä vuosikymmeneltä, kuten esimerkiksi Helmiä ja sikoja -elokuvan mieleenpainuvan Sydämeni osuman sai -soundtrackin. Killer-yhtyeen solistina hän vaikutti 2000-luvun alkupuoliskolla. Musiikin lisäksi hän aloitti näyttelemisen jo 5-vuotiaana ja esiintyi lapsuudessaan lukuisissa näytelmissä ja elokuvissa.

Vuonna 2011 Siiri esiintyi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa, mutta sen jälkeen hän on viettänyt hiljaiseloa. Häntä ei ole nähty julkisuudessa juuri lainkaan seitsemään vuoteen.

– Suhtaudun julkisuuteen äärimmäisen huonosti. Koen, että olen tasan yhtä kiinnostava kuin kaikki muutkin ihmiset. En näe itsessäni mitään mainosarvoa, hän sanoo suorasukaiseen tyyliinsä.

Lue Siiri Nordinin haastattelu kokonaisuudessaan päivän painetusta lehdestä tai digilehdestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?