X Factorissa kuohuu: tuomari potkaistiin tylysti pellolle, kaksi muuta vaarassa – yritys pelastaa suosiotaan menettänyt sarja? - Viihde - Ilta-Sanomat

X Factorissa kuohuu: tuomari potkaistiin tylysti pellolle, kaksi muuta vaarassa – yritys pelastaa suosiotaan menettänyt sarja?

Kuvituskuva
Julkaistu: 2.4.2018 19:01

Britannian X Factorissa ei tulla näkemään enää Nicole Scherzingeria. Myös Sharon Osbournen ja Louis Walshin tuomaripestit ovat uhattuina.

Saara Aallon pari vuotta sitten tähdittämän Britannian X Factorin kulisseissa kuohuu tällä hetkellä voimakkaasti. The Sun -lehden mukaan ohjelman tuomaristossa nähty The Pussycat Dolls -laulaja Nicole Scherzinger on saanut lähdöt sarjasta.

The Sunin mukaan potkujen taustalla on formaatin luonut mediamoguli Simon Cowell. Lehden mukaan Cowell pyrkii uudistamaan ohjelmaa, jonka katsojaluvut ovat laskeneet tasaista tahtia. Sarjan edellisen tuotantokauden finaalin katsojaluvut laskivat Daily Mailin mukaan edellisvuodesta noin 1,8 miljoonalla katsojalla.

Brittimediat uutisoivat aiemmin, että X Factor on menettänyt vetovoimansa ja kadottanut katsojia erityisesti sen kohderyhmässä, 16–34-vuotiaissa nuorissa aikuisissa.

Seuraava X Factor -kausi on Britanniassa jo sarjan 15. tuotantokausi. Cowellin uskotaan valmistelevan massiivisia muutoksia sarjaan, jotta sen suosio palaisi aiemmalle tasolle. The Sunin mukaan ohjelmaan kaivataan mukaan nuorta verta ja uusia kasvoja ja siksi Scherzinger sai lähteä.

Nicole Scherzingeriä ei The Sunin mukaan nähdä enää Britannian X Factorissa.

Nicole Scherzingeriä ei The Sunin mukaan nähdä enää Britannian X Factorissa.

The Sunin mukaan Scherzingerin lisäksi lähdöt tulevat mahdollisesti saamaan myös laulukisan kaksi alkuperäistä tuomaria: Sharon Osbourne ja Louis Walsh. Sekä Osbournella että Walshilla on sopimus vielä tulevasta kaudesta, mutta lehden mukaan ohjelman pomot harkitsevat tällä hetkellä niiden mitätöimistä.

Uusiksi tuomareiksi on The Sunin mukaan kaavailtu esimerkiksi laulaja Craig Davidia ja One Direction -yhtyeestä tuttua Louis Tomlinsonia. One Directionin maailmanvalloitus alkoi juurikin X Factorista, joten sarja on varsin tuttu Tomlinsonille.

Simon Cowell on X Factor -formaatin luoja.

Simon Cowell on X Factor -formaatin luoja.

Scherzingerin tilalle on kaavailtu lehden mukaan esimerkiksi aiemmin tuomarina nähtyä Cherylia sekä Kylie Minogueta tai Mariah Careya.

X Factorin tuotannosta oleva lähde kertoo The Sunille, että Louis Walshin ja Sharon Osbournen edesottamukset sarjassa ovat olleet pettymys sen tekijöille ja siksi heidät halutaan korvata.

– Sharon ei edes muistanut kaikkien kilpailijoidensa nimeä, lähde toteaa The Sunille.

Sharon Osbourne on ollut mukana X Factorissa jo 14 vuoden ajan.

Sharon Osbourne on ollut mukana X Factorissa jo 14 vuoden ajan.

Kun Saara Aalto kisasi X Factorissa, oli hän mukana juuri Sharon Osbournen tiimissä. Myös tuolloin Osbourne tuskaili muistellessaan kilpailijoiden nimiä ja unohti, mistä Aalto oikein mahtoi olla kotoisin.

Walshin kohdalla ongelmaksi on The Sunin mukaan muodostunut se, että 65-vuotias manageri mainostaa suuressa kampanjassa kuulokojeita. Tempauksen ei katsota sopivan kovin hyvin yhteen nuoria lahjakkuuksia etsivän sarjan kanssa.

– Se on täysi vitsi, lähde täräyttää.

Laulukisaan halutaan nuorempaa verta Louis Walshin ja Sharon Osbournen tilalle.

Laulukisaan halutaan nuorempaa verta Louis Walshin ja Sharon Osbournen tilalle.

Osbournen ja Walshin kohtalo sarjassa ratkeaa The Sunin mukaan pian. Molemmat tuomarivat ovat olleet mukana kykykilpailussa aina vuodesta 2004 asti. Formaatin luonut Simon Cowell on puolestaan nähty sen riveissä vuosina 2004–2010 ja uudelleen vuodesta 2014 asti.

Tuoreimmat osastosta