Heimo juonii todellisen yllätyskilpailijan ulos Selviytyjistä – ällistyy saamastaan kohtelustaan täysin: ”Olisi pitänyt puukottaa selkään”

rac

Julkaistu:

selviytyjät
Varo juonipaljastuksia! Tällä viikolla Selviytyjät Suomi -ohjelmassa nähtiin kauden kenties tapahtumarikkain ja tuntei kkain jakso, jonka päätteeksi jälleen yksi yllätysnimi sai lähtöpassit heimosta.
Selviytyjissä nähtiin jälleen monta yllättävää käännettä. Gota-heimo jouduttiin evakuoimaan myrkkymeduusojen takia kotisaareltaan, Sampo Kaulanen avautui kilpailijoilleen isänsä itsemurhasta, Juhana Helmenkalastaja paljasti oman traagisen isäsuhteensa, ja James Nikander eli Musta Barbaari tunnusti varastelleensa teiniaikoinaan kaupasta.

Eniten niukasta ruokavaliosta kärsinyt James jatkoi jaksossa voittoisaa kulkuaan ja lunasti itselleen palkintohaasteessa kauan odotetun ja toivotun illallisen.

Mukaansa hän valitsi heimon äitihahmon ja liikutuksesta kyyneliin puhjenneen Helena Ahti-Hallbergin, jolle James halusi tarjota kiitollisuudenosoituksena juhlaillallisen.

– Olen nyt James-fani ja sitä mieltä, että puolet Suomen tytöistä ajattelee, että James on maailman ihanin. Tulen olemaan Jamesin ovella tekemässä soveltuvuuskokeita, että kenestä on Jamesin tyttöystäväksi, Ahti-Hallberg kihersi onnistuneen illallisen päätteeksi.

Koskemattomuushaasteessa mitattiin kilpailijoiden notkeutta ja voimaa, sillä heimolaiset joutuivat roikkumaan kapuloiden varassa pystysuoralla seinällä. Koskemattomuusriipuksen voitti itselleen lopulta Janni Hussi, joka selvisi voittoon vain sekunnin sadasosan erolla Katja Ståhliin.

Juonittelut jatkuivat villeinä

Aikaisempina viikkoina keskustelua on herättänyt yllätysputoajat ja kisassa käydyt tiukat juonittelut.

Tällä viikolla juonittelu sen kuin lisääntyi, sillä kuiskuttelu alkoi lähes välittömästi Jannin lunastettua koskemattomuuden.

Juhana kertoi välittömästi haluavansa äänestää Helenaa tai Katjaa. Erityisesti Katjan kanssa Juhanan välit ovat olleet koko kilpailun ajan äärimmäisen kireät.

– Jos reilusti ajatellaan kenen pitäisi lähteä, niin mun mielestä Helenan pitäisi ehdottomasti lähteä. Haluisin, että kerrankin voitaisiin tehdä päätös heimona, ja unohdettaisiin kaikenlainen kieroilu, Juhana kertoi tuntemuksiaan ennen heimoneuvostoa.


– Toinen vaihtoehto on Katja, koska kasetti on kiristynyt. En tiedä kiristääkö muiden kanssa, mutta se antaa mun mielestä huonoa spirittiä leiriin, Juhana valittaa liittolaiselleen Sampolle.

Myös Kimmo Vehviläinen pelasi edelleen omaa asemaansa tarkasti. Hän päätyi käymään pitkiä neuvotteluja Sampon kanssa.

– Juhana ehdotti, että tehtäisiin yhteisäänestys ja äänestettäisiin kaikki Helenaa. Tiedoksi, että Juhana tulee tällaista sulle ehdottamaan. Uskottele Juhanalle, että äänestetään Helenaa, mutta äänestetäänkin oikeasti Ilaria, Kimmo ehdottaa Sampolle.

Kimmon ja Jamesin asema heimossa on ollut epäselvää monelle, sillä he eivät ole muiden tapaan tehneet selkeitä liittoumia.

– En tiedä kenen puolella Kimmo edes on. Sen näkee sitten heimoneuvostossa, Ilari Sahamieskin pohti.

Pikkuvarpaansa murtanut James oli itsevarma ennen heimoneuvoston kokoontumista.


– Loukkaantumiseni on siunaus heimoneuvostoissa, kun muu heimo ajattelee, että en pysty liikkumaan kilpailuissa, joten mulla ei ole mitään saumaa voittaa, James arveli.

James pohti, että todennäköisimmin liipaisimella tulisivat olemaan kolme heimolaista.

– Koen, että kolme henkilöä on melko suuressa vaarassa, eli Helena, Katja ja Ilari. Riippuen miten se menee, miten Kimmo päättää äänestää. Juhana on jatkuvasti vaarassa. En usko kuitenkaan, että Juhana lähtee tänä iltana, James pohti.

”Iso sydän on poistunut”

Jännitys tiivistyi heimoneuvostossa äärimmilleen.

Paikalle asteli myös viime jaksossa tippunut Sara Chafak. Hän tulee olemaan jäsen tuomaristossa, joka päättää lopulta finaalissa, kumpi kahdesta jäljellä olevasta kilpailijasta vie koko potin.

Heimoneuvostossa ääniä keräsivät Katja, mutta katsojien yllätykseksi myös James. Katja ja James eivät pidätelleet yllätystä kasvoiltaan juontaja Juuso Mäkilähteen laskiessa ääniä.


Lopulta heimo äänesti Jamesin ulos kisasta yhden äänen erolla Katjaan.

–  Haluan sanoa, että olette kaikki huippuja tyyppejä, teillä kaikilla on paikka mun sydämessä, rauhaa ja rakkautta, James runoilee heittäen lentosuukkoja heimolle.

– Iso sydän on poistunut, Juusokin toteaa.

Silmin nähden yllättynyt James myönsi heti tippumisen jälkeen, ettei osannut aavistaa tulosta ollenkaan.

– En osannut yhtään odottaa tätä tulosta. En tässä vaiheessa, James hämmästelee.

James sai ääniä Helenalta, Kimmolta, Jannilta ja Sampolta.

– Olisi selkeästi pitänyt liittyä takaisin Tugawe-heimolaisiin, pettää lupaukseni ja puukottaa Juhanaa selkään. Sitä en pystynyt tekemään, koska Juhanan takia olin heimoyhdistyksessä asti, James sanoo.


Arvomaailma muuttui kuvausten jälkeen

Kuvausten päättymisen jälkeen kotiin palasi laihtunut ja hämmentynyt mies.

– Totta kai oli vähän sellainen ankea fiilis, vähä sellainen itseeni ja liittolaisiin pettynyt. Jos mä sinne uudestaan pääsisin, keskittyisin enemmän siihen omaan tekemiseen. En antaisi muiden vaikuttaa mieleen, James kertaa saaren tapahtumia.

James kertoo laihtuneensa kilpailun aikana peräti 10 kiloa. Paino tuli kuitenkin pian takaisin kotiin pääsyn jälkeen.

– 12 kiloa kymmenessä päivässä, niin se oli aika hullua. Mä söin ihan älyttömästi, James muistelee.

Eniten kilpailu vaikutti Jamesissa hänen omaan käytökseensä. Mies kertoo oman arvomaailmansa muuttuneen täysin.

– Mä ymmärsin enemmän elämän tärkeyden ja mihin asioihin pitäisi keskittyä. Rehellisyys oli se, mikä vahvasti tuli mun elämään. Ja kuinka tärkeää avautuminen oikeasti on. Oikeastaan tämä käynnisti sellaisen intensiivisen itsetutkiskelureissun, James paljastaa.

Selviytyjät Suomi -ohjelmassa jatkavat vielä Janni Hussi, Juhana Helmenkalastaja, Katja Ståhl, Ilari Sahamies, Kimmo Vehviläinen, Sampo Kaulanen ja Helena Ahti-Hallberg.

Selviytyjät Suomi Nelosella sunnuntaisin kello 20.30.

Ota kantaa

Onko juonittelu Selviytyjät Suomi -ohjelmassa mennyt liian pitkälle? Vastaa kyselyyn ja kommentoi!

Kyllä 48% Ei 52%
Ääniä yhteensä 10140

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt