Jättitappiot uhkaavat Jari Sillanpäätä – yli kymppitonnin keikkoja perutaan: ”Kaksi isoa erhettä on varmasti liikaa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jättitappiot uhkaavat Jari Sillanpäätä – yli kymppitonnin keikkoja perutaan: ”Kaksi isoa erhettä on varmasti liikaa”

Jari Sillanpään kaltainen suursuosikki laskuttaa yhdestä juhannuskeikasta reilusti yli 10 000 euroa, kokenut tanssilavayrittäjä kertoo.

29.3.2018 17:56

Jari Sillanpään huumekohut saattavat tulla artistille kalliiksi, nimettömänä pysyttelevä tanssilavayrittäjä kertoi Ilta-Sanomille.

Sillanpää pidätettiin lauantai-iltana Helsinki-Vantaan lentokentällä. Hänellä oli hallussaan pieni määrä metamfetamiinia.

Laulaja kärähti aineesta edellisen kerran viime elokuussa. Hänet tuomittiin tammikuussa rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta mittaviin sakkoihin.

Keskiviikkona kerrottiin, että Sillanpään esiintymiskalenterista on peruttu paitsi perinteinen juhannuskeikka Syvälahden lavalla Kangasniemellä, myös kesäkuun alun Siikainen Summer -ulkoilmakonsertti.

Syvälahden juhannuskeikan perumisesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti, Siikaisten konsertin perumisesta taas Satakunnan Kansa.

Veloitti lauantaikeikasta jo vuosia sitten lähes 10 000 euroa

– Puhutaan hyvin, hyvin reippaasti yli 10 000 euron keikkapalkkioista. Juhannuskeikka on tietysti vielä arvokkaampi. Kahden keikan peruminen ei välttämättä Sillanpään tilipussiin vielä vaikuta, mutta jos lisää keikkoja perutaan, tilanne voi muuttua, tanssilavayrittäjä kertoi IS:lle.

Ilta-Sanomat kertoi vuonna 2014, että Sillanpää laskuttaa yhdestä keikasta jopa 15000 - 20000 euroa.

– Hänen palkkionsa ovat reilusti yli kymppitonnin, tanssilavayrittäjä vahvisti keskiviikkona.

Yrittäjän mukaan Sillanpää laskuttaa jo pelkistä yritysesiintymisistä ”aikamoisia summia”.

– Näille ykkösnimille, kuten Jari Sillanpäälle ja Reijo Taipaleelle juhannus on ollut vuoden kovin tulonlähde.

Yrittäjän mukaan Sillanpää laskutti jo vuosia sitten tavallisesta lauantai-illan lavakeikasta 9 500 euroa.

– Se oli tavalliselle tanssilavayrittäjälle liian kova hinta. Esimerkiksi Syvälahden lavan tilanne on lähtökohdiltaan hyvin erilainen, siellä käy paljon kesäasukkaita, ja juhannus on heille muutenkin hyvä. Silloin on varaa maksaa artistille koviakin summia.

Tanssilavayrittäjän mukaan Sillanpään muhkeista keikkapalkkioista on puhuttu alan yrittäjien parissa pitkään.

– Joku sanoi jo useampi vuosi sitten, että ”nyt Jari tahkoaa rahaa, kun se on vielä mahdollista”. Sillä hän viittasi nimenomaan hurjaan keikkatahtiin ja -palkkioihin, ei näihin nykyisiin ongelmiin, joista nyt on uutisoitu.

Rikosepäilyt tulivat yllätyksenä

Sillanpään huumerikosepäilyistä tanssilavayrittäjä kuuli ensimmäisen kerran viime syksynä.

– En tiennyt niistä yhtään mitään ennen kuin uutisista luin.

Yrittäjä ei osaa arvioida, millä tavoin Sillanpään toiminta vaikuttaa tämän markkina-arvoon.

– On vaikea sanoa, miten ihmiset reagoivat. Kaksi isoa erhettä on osalle ihmisistä varmasti liikaa. Yksi olisi vielä voitu antaa anteeksi ja ehkä jopa unohtaa.

Tanssilavayrittäjä korostaa, että artistien toivotaankin olevan esillä julkisuudessa, jotta yleisö ei unohtaisi heitä.

– Ohjelmatoimistojen työntekijät saattavat puhua siihen sävyyn, että ”kunpa sekin artisti tekisi jotain, että nimi tulisi lehteen” juuri siksi, että artistin markkina-arvo nousisi. Tietysti aina toivotaan, että artistit ovat esillä positiivisessa mielessä, ei missään tapauksessa tällä tavoin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?