Sipe Santapukin onnettomuudella ikävät seuraukset: Apulanta joutuu perumaan kevään keikkojaan - Viihde - Ilta-Sanomat

Sipe Santapukin onnettomuudella ikävät seuraukset: Apulanta joutuu perumaan kevään keikkojaan

Kahden ja puolen vuoden odotuksen jälkeen Apulanta-fanit pääsevät viimein kuulemaan bändiltä uutta musiikkia. Keikkoihin tulee kuitenkin pieni tauko.

28.3.2018 20:34

The Voice of Finland -laulukisan seitsemäs kausi on edennyt siihen pisteeseen, että ensi viikolla tv:stä päästään seuraamaan ohjelman suoria lähetyksiä.

Lähes kaikkien tähtivalmentajien, Olli Lindholmin, Redraman ja Anna Puun, nelihenkiset tiimit on jo julkaistu, ja enää Toni Wirtasen kokoonpano odottaa viimeistelyä. Senkin aika koittaa pitkänperjantain iltana.

Ohjelman lisäksi Wirtanen elää muutenkin jänniä aikoja, sillä tänään keskiviikkona radiosoittoon paukahtaa Apulanta-yhtyeen uusi kappale Toinen jumala. Digikauppoihin kappale tulee kuunneltavaksi vasta reilua viikkoa myöhemmin 6. huhtikuuta.

Apulannan edellisestä biisijulkaisusta on vierähtänyt aikaa jo kaksi ja puoli vuotta.

Wirtanen kertoo kappaleen syntyneen kuin itsestään valmiina pakettina. Aiemmin näin on käynyt vain neljän kappaleen kohdalla.

– Tämä on eka järkevä asia, mitä olen tyttäreni Martan syntymän jälkeen keksinyt. Tämä on kuin itsestään syntynyt taivaallinen paketti, jollaisia ovat aiemmin olleet Maanantai, Valot pimeyksien reunoilla, Mitä vaan ja Mato, mies selittää.

– Mua jännittää ihan helvetisti. Mut siinä on tosi hyvä kertsi, Wirtanen kuvailee.

Vaikka bändi ei olekaan julkaissut uutta musiikkia hetkeen, niin eivät pojat ole levänneet laakereillaan. Keikkoja on riittänyt ja sunnuntaina bändi päätti kuukauden kestäneen konserttisalikiertueensa Älä usko lauluihin.

– Se oli sellainen pläjäytys, että siinä nostettiin tuon tyyppisen kiertämisen rima ihan uudelle tasolle. Kaikilla mittareilla eeppinen onnistuminen, Wirtanen hehkuttaa.

Kiertueella meinasi tulla myös mutkia matkaan, kun bändin rumpali Sipe Santapukki kaatui hiihtoreissulla ja loukkasi kätensä. Reilu viikko sitten sattuneessa onnettomuudessa Santapukilta meni olkapää sijoiltaan eikä murtumiltakaan vältytty.

Loukkaantumisesta huolimatta Santapukki soitti kiertueen loppuun, mutta heti sen jälkeen miehen käsi operoitiin.

– Maanantainahan se kai jo viilleltiin, mutta nyt sieltä alkaa tulemaan jo väliaikatietoja. Leikkaus oli mennyt odotetusti, olihan siellä Suomen paras olkapääkirurgi paikalla, Wirtanen kertoo kollegansa tilanteesta.

Vaikka Santapukki onnistuikin soittaa konserttikiertueen loppuun loukkaantuneella kädellään, niin leikkauksen jälkeen hän joutuu pysymään hetken erossa rumpukapuloistaan.

– Olemme hyvin toiveikkaita, että meidän kesärundi toteutuu suunnitellusti, Wirtanen kertoo ja jatkaa ikävämmillä uutisilla.

– Totta kai tässä välissä olisi ollut kaikenlaista, mutta sieltä piti räjäyttää asioita, koska ei pysty niin ei pysty. Jotain pieniä hommia jouduttiin perumaan, mutta terveys ensin.

Toni Wirtanen on yksi The Voice of Finlandin tähtivalmentajista.­

Wirtasen pesti laulukisan tuomarina alkaa pikkuhiljaa etenemään kohti loppusuoraa, mutta eipä hätää. Alkuviikosta julkistettiin seuraavan Idols-kauden tuomarit ja siellä yksi tahtipuikkoa heiluttavista tuomareista on Wirtasen muusikkovaimo Jannika B.

– Perkeetti joo, kilpaileva ohjelma, Wirtanen nauraa.

– Tää on meille yhteinen asia. Me tykätään murskata nuorten unelmia ja särkeä heidän itsetuntoaan julkisesti.

Perhekunta on tullut viimeisen vuoden aikana tutuksi tv-katsojille, sillä tulevan Idolsin ja TVOFin lisäksi Jannika B nähtiin Tähdet, tähdet -ohjelmassa, jossa nainen sijoittui toiseksi, ja sitä ennen Wirtanen oli yksi seitsemännellä Vain elämää -kaudella nähdyistä muusikoista.

– Miten tämä maailma onkin mennyt tähän, että telkkari on kaikessa mukana. Näin se on meidän perheen kohdalle ainakin osunut.

Wirtasella ei omien sanojensa mukaan ole juurikaan vinkkejä annettavana puolisolleen tuomaroinnin saralla.

– Mun täytyy sano, että hän on siinä paljon parempi kuin minä. Mä luulen, että ensi syksyn jälkeen se on meikäläinen, joka niitä vinkkejä kyselee.

Toni Wirtanen ja Jannika B ovat vuorotellen mukana erilaisissa tv-ohjelmissa. Kuva Vain elämää -sarjan 7. tuotantokaudelta.­

Ennen The Voice of Finlandin livelähetyksiä ja kevään ja kesän keikkoja edessä on kuitenkin pääsiäinen.

– Aion syödä pääsiäisenä helvetisti mämmiä. Minä olen mämmi ihminen, Wirtanen paljastaa.

– Ihan Juha Miedon lukemiin en syötyjen tuokkosten kanssa kuitenkaan pääse, mies nauraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?