Jari Sillanpää kommentoi pidätystään ensimmäistä kertaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Jari Sillanpää kommentoi pidätystään ensimmäistä kertaa

Julkaistu: 27.3.2018 16:04

Jari Sillanpää kommentoi viime päivien tapahtumia Facebook-tilillään.

Laulaja Jari Sillanpää kommentoi viime päivien tapahtumia Facebookissa. Sillanpää kiittää kaikkia saamistaan viesteistä.

– Haluan tämän uuden mylläkän keskeltä kertoa teille kaikille, että kun eilen pääsin kotiin Pasilan poliisivankilasta tunsin itseni niin onnelliseksi, että halusin syleillä koko maailmaa, vaikka tilanne on mikä on ja vaikka vietetty aika siellä oli niin lyhyt niin sain pienen tovin tuntea todella syvältä mitä merkitsee, kun menettää vapautensa, Sillanpää kirjoittaa päivityksessään.

Sillanpää toteaa, että jokaisella on omat riippakivensä ja haasteensa elämässä.

– Pieniä ja suuria. Niiden yli kun ajallaan pääsee olen vakuuttunut, että oman sisäisen vankilan ovet avautuvat ja voimme hengittää vapaammin ja nähdä asiat uudessa valossa ja taas tepastella eteenpäin kohti uusia haasteita. Jotta tämä ei menisi liian syvälliseksi haluan antaa puhevuoron avustajalleni Juha Räihälle, joka selkokielellä kertoo mistä tällä hetkellä on kyse, Sillanpää kirjoittaa.

Jari Sillanpää esiintymässä Vain elämää -konsertissa viime joulukuussa.

Facebook-päivityksessä on myös asianajaja Juha Räihän selvitys Sillanpään huumeidenkäyttöä sekä viime päivien tapahtumista. Tekstissä kirjoitetaan näin:

”Sillanpää on 25.3.–26.3.2018 suoritetussa esitutkinnassa myöntänyt käyttäneensä metamfetamiinia satunnaisesti viihdekäyttönä vuodesta 2014 asti. Jotta sanottu viihdekäyttö on ollut mahdollista, on huumausainetta täytynyt jostain hankkia. Sillanpää on esitutkinnassa myöntänyt hankkineensa metamfetamiinia sekä omaa käyttöään varten että juhlissa tarjottavaksi satunnaisesti pieniä noin 1-10 g:n eriä vuosina 2014-2017. Hankitun huumausaineen yhteismäärä näinä vuosina on ollut noin 110 g.

Kyseessä oleva omaa käyttöä varten tapahtunut huumausaineiden hankkiminen muodostaa kokonaisuudessaan sen huumausainerikoksen, josta poliisi Sillanpäätä epäilee. Sillanpää korostaa, että poliisi epäilee häntä nimenomaan huumausaineen hankkimisesta omaan käyttöön, eikä mistään muusta osallisuudesta huumeverkostoon. Hankitut määrät ovat olleet kuitenkin sen verran suuria, että kysymyksessä on huumausainerikos eikä huumausaineen käyttörikos.

Toisaalta on totta, että tulli on löytänyt Sillanpään matkatavaroiden joukosta pienen määrän eli alle yhden gramman suuruisen erän metamfetamiinia hänen palatessaan Suomeen Thaimaasta lauantaina 24.3.2018. Sillanpää ei osaa kertoa, mistä aine on peräisin, eikä aineen alkuperää ole vielä saatu selvitettyä.

Sillanpää on tämän asian tiimoilta ollut ensin kiinniotettuna ja sitten pidätettynä. Hänet on päästetty Helsingin poliisivankilasta vapaaksi maanantaina 26.3.2018. Sillanpään asuntoihin on suoritettu kotietsinnät 25.3.2018. Kotietsinnöissä ei ole löydetty huumausaineita.”

  • Alla Sillanpään päivitys kokonaisuudessaan:

Jari Sillanpää otettiin kiinni Helsinki-Vantaan lentoasemalla lauantai-iltana, kun hän oli palaamassa lomamatkalta Thaimaasta. Häntä epäillään huumausainerikoksesta. Hänellä oli IS:n tietojen mukaan kiinni otettaessa hallussaan pieni määrä metamfetamiinia.

IS:n tietojen mukaan Sillanpään tuore pidätys kytkeytyy laulajatähden viime elokuussa paljastuneeseen huumejuttuun, jonka seurauksena poliisi on selvitellyt kristallihuumeen levityskuvioita edelleen.

Sillanpää kärähti metamfetamiinista edellisen kerran elokuussa 2017. Siinä jutussa hänet tuomittiin mittaviin sakkoihin rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Sillanpään kevään keikat starttaavat 13.4. Rukalla ja päättyvät 20.5. Tampereella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?