Näin viestintäjohtaja kommentoi Kenneth Greven tilannetta – tanssiharjoituksiin ei ole enää asiaa - Viihde - Ilta-Sanomat

Näin viestintäjohtaja kommentoi Kenneth Greven tilannetta – tanssiharjoituksiin ei ole enää asiaa

Viestintäjohtaja kommentoi IS:lle Kenneth Greven esimiestehtävistä vapauttamista lyhyesti.

Kenneth Greve jatkaa Kansallisoopperassa enää ainoastaan hallinnollisissa tehtävissä, viestintäjohtaja selventää IS:lle.­

26.3.2018 11:26

Kansallisooppera tiedotti maanantaina, että baletinjohtaja Kenneth Greve on vapautettu esimiestehtävistä epäasiallisen käytöksen vuoksi. Epäasiallisen käytöksen nostivat esiin balettitanssijat. Oopperan mukaan kyse on esimerkiksi kielenkäytöstä liittyen tanssijan ulkonäköön tai yksityiselämän piiriin kuuluviin asioihin.

Greve kuitenkin jatkaa kautensa loppuun 31.7.2018 Kansallisbaletin johtajana. Hän aloitti Kansallisoopperassa taiteellisena johtajana vuonna 2008.

Oopperan pääjohtaja Gita Kadambi toteaa tiedotteessa, että päätös oli hänen ja Greven yhteisymmärryksessä tekemä.

– Olen äärimmäisen pahoillani. Suhtaudun intohimoisesti työhöni ja tunnistan, että olen ylittänyt rajani johtajan asemassa. Pyydän käytöstäni anteeksi tanssijoilta ja Kansallisbaletilta. Toivon, ettei tämä vahingoita Kansallisbaletin mainetta ja tulevaisuutta Suomessa, Kenneth Greve sanoo tiedotteessa.

Kansallisoopperan viestintäjohtaja Liisa Riekki selventää tilannetta IS:lle lyhyesti puhelimitse.

– Tiedotteessa ovat asiat, joita meillä on sanottavana, Riekki aloittaa.

– Hänellä on johtajana erilaisia budjettiin ja hallintoon liittyviä tehtäviä, joiden parissa hän jatkaa normaalisti, Riekki kommentoi kuitenkin.

Ohjelmisto pyörii kevään ajan Riekin mukaan Oopperassa normaalisti. Ohjelmistoon on tulossa keväällä mukaan kokonainen uusi ensi-ilta: Tuhannen ja yhden yön tarinoita kuvaileva Les Nuits – Yölliset tunnit pyörii ohjelmistossa 4. toukokuuta alkaen.

Aiemmin Greve on ollut mukana balettien harjoituksissa, mutta nyt hänet on vapautettu Riekin mukaan kokonaan lähiesimiestehtävistä.

– Hänhän ei sinänsä harjoita tanssijoita. Normaali harjoitusaikataulu toteutuu.

– Näistä lähiesimiestehtävistä hänet on vapautettu. Hän ei tee sinänsä esimiestyötä, vaan vain kautensa hallinnolliset tehtävät loppuun.

Edit 13:06. Korjattu Kansallisoopperan pääjohtajan nimi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?