Kenneth Greve vapautettiin Kansallisbaletin esimiestehtävistä – syynä epäasiallinen käytös: ”Olen ylittänyt rajani” - Viihde - Ilta-Sanomat

Kenneth Greve vapautettiin Kansallisbaletin esimiestehtävistä – syynä epäasiallinen käytös: ”Olen ylittänyt rajani”

Greve jatkaa kuitenkin balentinjohtajana kautensa loppuun.

26.3.2018 10:46

Kansallisooppera ja -baletti on vapauttanut Kenneth Greven esimiestehtävistä epäasiallisen käytöksen vuoksi.

– Esimiestehtävistä vapauttaminen johtuu tanssijoiden esiin nostamasta epäasiallisesta käytöksestä. Kyse on esimerkiksi kielenkäytöstä liittyen tanssijan ulkonäköön tai yksityiselämän piiriin kuuluviin asioihin, Kansallisooppera ja -baletti kertoo tiedotteessa.

Hän jatkaa kuitenkin baletinjohtajana kautensa loppuun 31.7. asti.

Kansallisbaletti korostaa, ettei se ei hyväksy epäasiallista käytöstä ja että organisaatiossa on selkeät toimintamallit sen ehkäisyyn ja käsittelyyn.

Pääjohtaja Gita Kadambi sanoo, että tilanteesta on keskusteltu avoimesti organisaation sisällä.

– Työyhteisön hyvinvoinnin kannalta päätös esimiesroolista luopumisesta oli minun ja Kenneth Greven yhteinen. Tämä on erittäin valitettava tilanne. Huolimatta tästä arvostamme edelleen Greven Kansallisbaletin hyväksi tekemää ansiokasta työtä, Kadambi lisää.

Tanssijat toivovat työrauhan säilyvän

Kenneth Greve ilmoittaa olevansa tilanteesta äärimmäisen pahoillaan.

– Suhtaudun intohimoisesti työhöni ja tunnistan, että olen ylittänyt rajani johtajan asemassa. Pyydän käytöstäni anteeksi tanssijoilta ja Kansallisbaletilta. Toivon, ettei tämä vahingoita Kansallisbaletin mainetta ja tulevaisuutta Suomessa, Greve sanoo tiedotteessa.

Kansallisbaletin luottamusmies Jouka Valkama sanoo, että tilannetta on käsitelty asianmukaisesti ja käsittely jatkuu ainoastaan organisaation sisällä. Myös tanssijat toivovat työrauhan säilyvän ja esityskauden jatkuvan mahdollisimman normaalisti.

Alla olevalla videolla Kenneth Greven haastattelu HSTV:ssä vuodelta 2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?