Viihde

Renny Harlin antoi pakit Sampo Terholle – syynä Louhimiehen kohtelu

Julkaistu:

Renny Harlin ei osallistu kulttuuriministeri Sampo Terhon Kiinan-vierailulle protestina tämän käytökselle Jussi-gaalassa.
Elokuvaohjaaja Renny Harlin jättäytyi viime hetkellä sivuun kulttuuriministeri Sampo Terhon Kiinan-vierailun delegaatiosta. Syynä on Terhon käytös perjantai-illan Jussi-gaalassa.

Ilta-Sanomat uutisoi gaalan jälkeen, kuinka Terho oli kieltäytynyt luovuttamasta Jussi-gaalan yleisöpalkintoa Tuntemattoman sotilaan ohjaajalle Aku Louhimiehelle. Terhon päätös johtui siitä, että useat naisnäyttelijät ovat kertoneet Louhimiehen kyseenalaisista työtavoista kuvaten niitä alistamiseksi ja nöyryyttämiseksi.

– Louhimies käsitteli tilaisuudessa asiaa hienosti ja pahoitteli, mutta kulttuuriministeri ei voi lähettää sellaista viestiä, että tällainen käyttäytyminen on ok, Terho sanoi IS:lle.

Renny Harlinilla on selkeä mielipide kulttuuriministerin toiminnasta.

– Jos kansa valitsee jonkun elokuvan vuoden parhaaksi, kansan valitseman ministerin tulisi ojentaa palkinto, Harlin sanoo ottamatta kantaa ohjaaja Louhimiehen ympärillä vallitsevaan kohuun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ohjaaja Renny Harlin on yksi Kiinan kuuluisimmista suomalaisista. Arvovaltainen Hollywood Reporter -lehti on nimennyt hänet yhdeksi tämän hetken vaikutusvaltaisimmaksi ohjaajaksi, joka työskentelee Kiinassa.

Myös Suomessa on huomattu Harlinin suhteet Kiinan korkeisiin viranomaisiin, ja siksi maanantaina vierailun Kiinassa aloittava kulttuuriministeri Sampo Terho pyysi Harlinia delegaatioonsa.

Harlin oli otettu pyynnöstä ja ministerin delegaatioon pääsemisestä, mutta nyt hän on perunut osallistumisensa. Syy on Terhon käyttäytyminen Jussi-gaalassa.

– Kyllä, olen perunut osallistumiseni hänen delegaatioonsa. Olin raivannut kiireisestä aikataulustani kaksi päivää, mutta hänen käyttäytymisensä Jussi-gaalassa ei ollut kulttuuriministerille sopivaa, Pekingistä tavoitettu Harlin sanoo.

Harlin on sitä mieltä, että jos kansa valitsee Tuntemattoman sotilaan vuoden elokuvaksi, kansaa edustava kulttuuriministeri on velvoitettu ojentamaan patsas.

– Olen lähettänyt Suomen Kiinan-suurlähettiläälle kirjeen, jossa perun osallistumiseni ministerin ohjelmaan, Harlin sanoo.

Harlin painottaa, ettei ota kantaa Aku Louhimiehen työskentelytapoihin ja tukee kaikkia niitä näyttelijöitä, jotka ovat avautuneet kohtelustaan Louhimiehen alaisuudessa.

– Ketään ei saa missään työpaikalla kohdella kaltoin, Harlin painottaa.

– En voi riskeerata suhteitani Kiinan kulttuurielämään ja talousvaikuttajiin tai liike-elämän vaikuttajiin olemalla ministerin seurassa, jonka toiminta on ennalta-arvaamatonta ja joka ei välttämättä tue kulttuuria ja taidetta, Harlin painottaa.

Harlin on näin ollen peruuttanut tapaamisensa ministerin kanssa. Hän kuitenkin toivoo menestystä ministerin vierailulle.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kommentti: Ferrarin päätös sai Kimi Räikkösen kuumenemaan – oma talli vei suomalaiselta palkintosijan Monacossa

  2. 2

   Musiikkifestivaali muuttui julmaksi tragediaksi: kaksi nuorta kuollut, yli 15 viety sairaalaan

  3. 3

   Kuninkaallista pukuloistoa! Kruununprinsessa Maryn herkkä, paljetein koristeltu luomus kerää ylistystä: ”Illan ylellisin asu”

  4. 4

   Helsinkiläiseen vaatekauppaan on 30 euron pääsymaksu – ”Karsii huvisovittelijat”

  5. 5

   Tässä F1-sarjan MM-pistetilanne

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Matkustaja kuvasi raitiovaununkuljettajan toimintaa ajon aikana ja kauhistui – HKL: ”Kuljettaja ei saa tehdä noin”

  2. 2

   Helsinkiläiseen vaatekauppaan on 30 euron pääsymaksu – ”Karsii huvisovittelijat”

  3. 3

   Tähän vastattuaan Riina, 31, olisi voittanut historian suurimman Haluatko miljonääriksi? -potin – Olisitko tiennyt oikean vastauksen?

  4. 4

   Mitä rinnoille käy ilman liivejä? Asiantuntija vastaa

  5. 5

   Mitä kouluvuosista jäi päähän? Testaa, pääsisitkö läpi ala-asteelta

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Noora ihmetteli yhtäkkiä ilmestyneitä punaisia näppylöitä – lääkäri tunnisti yleisen vaivan heti

  2. 2

   Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

  3. 3

   Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

  4. 4

   Suvin postiluukusta kolahti tyly heippalappu: ”WC:n hanaa ei saa käyttää kello 21–08”

  5. 5

   Meghanin elämä mullistuu täysin häiden jälkeen – nämä kaikki arkiset asiat ovat häneltä nyt jatkossa kiellettyjä

  6. Näytä lisää