Eero Aho ilmaisi tukensa naisnäyttelijöiden ulostulolle – aggressiivinen kommentointi somessa järkytti: ”Ei mene jakeluun” - Viihde - Ilta-Sanomat

Eero Aho ilmaisi tukensa naisnäyttelijöiden ulostulolle – aggressiivinen kommentointi somessa järkytti: ”Ei mene jakeluun”

Näyttelijä Eero Aho saapui Jussi-gaalaan ristiriitaisin mielin.

23.3.2018 17:16

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvaa tähdittänyt Eero Aho saapui illan Jussi-gaalaan ristiriitaisin mielin. Louhimies on maanantaista lähtien ollut kohun keskellä, kun useat naisnäyttelijät kertoivat kokemuksiaan ohjaajan kyseenalaisista työtavoista.

– Haluan sanoa, että tuen naisten ulostuloa, Aho sanoi.

Näyttelijä kertoi ihmetelleensä sitä, että Louhimiehen toiminnasta kertoneita näyttelijöitä on haukuttu sosiaalisessa mediassa.

– Ei mene jakeluun, se on järkyttävää.

Ylen uutisoi Louhimiehen toimintatavoista maanantaina. Aho ja Louhimies ovat tunteneet toisensa nuoresta pitäen ja Aho on nähty monissa ohjaajan elokuvissa.

Ahon mukaan päällimmäisenä tunteena olikin järkytys, kun naisnäyttelijöiden kokemukset Louhimiehen elokuvissa tulivat julkisuuteen.

– Täytyy ymmärtää, että näissä yhteiskunnan rakenteissa on jotain väärää, että tällaista tapahtuu ja, ettei ihminen uskalla tai pysty sanoa, että tällaista on tapahtunut. Enkä tarkoita tällä sitä, että miksi he eivät kertoneet aiemmin, Aho sanoi.

Näyttelijä myönsi, että elokuva-alalla voi olla vaikea tietää, kenelle epäkohdista pitäisi kertoa.

– En ole edes perillä, kenelle voisi sanoa, jos on kokenut jotain väärää. Tuo on vähän villi tuo elokuva-ala.

Rokkaa näytellyt Aho on ehdolla parhaasta miespääosasta. Tuntematon sotilas on ehdolla parhaaksi elokuvaksi.

– Yritetään kuitenkin juhlia elokuvaa ja suomalaista elokuvaa ja sitten jatketaan keskustelua, Aho kertoi illan suunnitelmista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?