Maisa Torppa paljastaa blogissaan itkevänsä ulkonäkönsä vuoksi – oma olemus oksettaa: ”Nenä on vääränlainen, luomet roikkuu...” - Viihde - Ilta-Sanomat

Maisa Torppa paljastaa blogissaan itkevänsä ulkonäkönsä vuoksi – oma olemus oksettaa: ”Nenä on vääränlainen, luomet roikkuu...”

Maisa Torppa kokee suuria ulkonäköpaineita esimerkiksi sosiaalisen median vuoksi.

Maisa Torppa kokee suuria ulkonäköpaineita esimerkiksi sosiaalisen median vuoksi.

Julkaistu: 23.3.2018 15:20

Maisa Torppa kertoo blogissaan kokevansa valtavia ulkonäköpaineita ja kärsivänsä huonosta itsetunnosta.

Julkkiskaunotar Maisa Torppa avautuu blogissaan kokemistaan ulkonäköpaineista ja siitä, miten hän näkee itsensä. Torppa kertoo saaneensa muutama viikko sitten yhteistyöehdotuksen kampanjasta, jossa hän olisi puhunut nuorten itsetunto-ohjelmista. Aluksi hän suunnitteli lähtevänsä mukaan.

– Sitten mä tajusin totuuden. Mähän olisin huonoin esimerkki ikinä tällaiseen kampanjaan, koska olen teininä yrittänyt muokata itseäni sellaiseksi, että kelpaan muille ja tänäkin päivänä vihaan välillä omaa ulkonäköäni niin että oksettaa, Torppa kirjoittaa pitkässä tekstissään.

Torppa kertoo tuijottavansa joskus aamuisin peiliin ja etsivänsä virheitä kasvoistaan. Epätoivon hetkinä hän kokee ulkonäössään olevan monia asioita pielessä.

– Nenä on vääränlainen, luomet roikkuu, ilmeryppyjäkin on tullut. Seuraavana steppinä rupean selaamaan Instagramia, eikä se tietenkään paranna muiden ”täydellisillä” kuvilla oloa yhtään. Mulla on tapana tsuumailla omia selfieitä millimetrin tarkkuudella ja kritisoin kaikkia kasvojeni kohtia. Huulet ja kulmakarvat on epäsymmetriset, yksi hammas on narskuttamisen takia noussut pari milliä rivistä, mun hymy näyttää pelottavalta irvistykseltä ja silmät on samean harmaan väriset, Torppa listaa piirteistään löytämiään epäkohtia.

– Joskus poistelen aikaisemmin Instagramiin lisättyjä kuvia sen takia, että näytän itseni mielestä niin karmivalta. Tämä kuulostaa nololta, mutta mä itken välillä sitä kuinka ahdistunut oon oman ulkonäköni kanssa. Haluaisin joskus mennä peilin eteen ja tuntea olevani kaunis.

Maisa Torppa kokee epävarmuutta ulkonäöstään.

Maisa Torppa kokee epävarmuutta ulkonäöstään.

Vaikka Torppa kertoo saavansa ikäviä kommentteja ulkonäöstään tuntemattomilta ihmisiltä somessa, kokee hän silti ongelman kumpuavan oman päänsä sisältä.

– Eniten ruovin itseäni siitä, että en uskalla enää tehdä kasvoilleni/kropalleni mitään, vaikka vaihtoehtoja ilmeisesti löytyisi. Some tuuttaa muiden upeita kuvia, niin yritä siinä sitten pysyä mukana ja hyväksyä oma virheellinen naamataulusi. Mä uskon, että pääasiallinen syy mun huonoon itsetuntoon tulee vain oman pääni sisältä.

– Haluaisin niin paljon oppia hyväksymään itseni. Haluisin pystyä seisomaan selkä suorana ja sanoa olevani kaunis tällaisena, Torppa toteaa.

Torppa kehottaa kirjoituksensa päätteeksi ihmisiä kertomaan toisilleen, kuinka ainutlaatuisia he ovat. Hän korostaa, että pienillä teoilla voi saada aikaan paljon ja saada hymyn toisen ihmisen huulille.

Jari-Matti Latvala ja Maisa Torppa heinäkuussa 2017.

Jari-Matti Latvala ja Maisa Torppa heinäkuussa 2017.

Maisa Torppa on kihloissa rallitähti Jari-Matti Latvalan kanssa. He kertoivat suhteensa arjesta IS:n haastattelussa huhtikuussa 2017. He sanoivat tuolloin, että hääpäivää ei ole vielä lyöty lukkoon.

– Häissä on se ongelma, että Maisa tahtoo hienot prinsessahäät. Se on ihan fine, mutta se vaatii paljon aikaa, Jari-Matti naurahti.

Pariskunnan rakkaus roihahti keväällä 2016. Torppa on nähty usein kannustamassa avomiestään rallikilpailuissa. Avoliitossa he ovat asuneet elokuun 2016 lopulta lähtien. Torpalla on entisestä suhteestaan 5-vuotias Leo-poika.