Vesa-Matti Loirista kirjoitetaan elämäkerta – Jari Tervo paljastaa: ”Taiteilijan elämän naiset pääsevät ääneen” - Viihde - Ilta-Sanomat

Vesa-Matti Loirista kirjoitetaan elämäkerta – Jari Tervo paljastaa: ”Taiteilijan elämän naiset pääsevät ääneen”

Jari Tervo kirjoittaa elämäkerran taiteilija Vesa-Matti Loirista. Kirja ilmestyy syksyllä 2019.

Vesa-Matti Loiri suostui Jari Tervon ehdotukseen elämäkerrasta mietiskeltyään muutaman vuoden.­

23.3.2018 9:39

Pitkänlinjan taiteilija Vesa-Matti Loirista tehdään elämäkerta. Otavan kustantaman teoksen kirjoittaa Jari Tervo. Kirjailija kertoo tiedotteessa, että asiaa on hauduteltu jo useamman vuoden ajan.

– Ehdotin Vesa-Matti Loirille elämäkerran kirjoittamista neljä vuotta sitten. Taiteilija kieltäytyi. Tunsin häntä sen verran, etten ryhtynyt taivuttelemaan. Vaarana oli, että hän sanoo kovalla äänellä: EI. Silloin kieltäytyminen on lopullinen. Jätin miehen kypsymään omaan liemeensä. Viime vuoden talvena Loiri soitti: tehdään nyt se kirja. Nyt sitä on tehty jo jonkin aikaa, kertoo Jari Tervo Otavan tiedotteessa.

Jari Tervo kirjoittaa elämäkerran Vesa-Matti Loirista.­

73-vuotiaan Loirin ainutlaatuinen ura on jatkunut jo 56 vuotta.

– Haastattelen myös Loirin elämään kuuluvia tai sitä läheltä liipanneita ihmisiä. Haastattelujen lisäksi koluan arkistot, kuuntelen musiikit, katson elokuvat, tutkin televisiotallenteet ja perehdyn roolien taustoihin. Taiteilijan elämän naiset pääsevät ääneen, Tervo kertoo.

– Syytän Jari Tervoa kaikesta. Kieltäydyin jo kerran. Mutta pitkään ja hartaasti mietittyäni päätin kertoa Jarille kaiken. Kenenkään muun mukaan en olisi lähtenyt, toteaa Vesa-Matti Loiri.

Elämäkerran on määrä ilmestyä syksyllä 2019.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?