Tältä näyttää prinssi Harryn ja Meghan Marklen virallinen hääkutsu – kaksi yksityiskohtaa kiinnittävät huomion - Viihde - Ilta-Sanomat

Tältä näyttää prinssi Harryn ja Meghan Marklen virallinen hääkutsu – kaksi yksityiskohtaa kiinnittävät huomion

Kutsukortit lähetetään prinssi Harryn isän, prinssi Charlesin nimissä.

22.3.2018 18:21

Kutsut prinssi Harryn ja Meghan Marklen häihin ovat valmistuneet, Britannian hovi tiedottaa. Kutsut on lähetetty Harryn isän, prinssi Charlesin nimissä.

Kutsuissa on Charlesin tunnus kultaisena, mutta teksti on musta. Hovin mukaan kutsuissa käytetty muste on amerikkalaista ja kutsukortti on englantilainen.

– Hänen kuninkaallisella korkeudella Walesin prinssillä, on kunnia kutsua (henkilön nimi) hänen kuninkaallisen korkeutensa prinssi Henryn ja neiti Meghan Marklen vihkimiseen St.Georgen kappelissa, Windsorin linnassa lauantaina 19. toukokuuta 2018 kello 12 päivällä, mitä seuraa vastaanotto Windsorin linnassa, kutsussa kuuluu.

Kutsukorteista ja niiden valmistusprosessista julkaistiin kuvia ja video myös Twitterissä. Viestipalvelussa muutamat kiinnittivät huomiota siihen, ettei kutsussa ole käytetty tulevan avioparin koko nimiä. Prinssi Harryn oikea etunimi on Henry, mutta kruunupäätä on käytännössä aina kutsuttu Harryksi. Kortissa ei kuitenkaan lue Harryn koko nimeä, joka kuuluu Henry Charles Albert David. Meghan Marklen kohdalla on käytetty pelkästään kutsumanimeä etunimen sijaan. Marklen koko nimi on Rachel Meghan Markle.

Toisaalta prinssi Harryn isoveljen prinssi Williamin ja tämän puolison herttuatar Catherinen hääkutsuissa ei myöskään käytetty pariskunnan koko nimiä. Sen sijaan yksi merkittävä ero kutsuissa on. Williamin ja Catherinen hääkutsut oli lähetetty kuningatar Elisabetin nimissä.

– Lordi Chamberlein kutsuu kuningattaren määräämänä (henkilön nimi) hänen kuninkaallisen korkeutensa prinssi Williamin ja neiti Catherine Middletonin häihin, kutsussa luki The Guardianin mukaan.

Harry ja Meghan Markle avioituvat 19. toukokuuta St. Georgen kappelissa Windsorin linnassa. Daily Mailin mukaan vihkimiseen on kutsuttu noin 600 ihmistä. Kaikki 600 vierasta on myös kutsuttu juhlalounaalle vihkitilaisuuden jälkeen.

Lisäksi noin 200 vierasta on kutsuttu yksityiselle vastaanotolle Frogmore House -kartanoon lähelle Windsorin linnaa.

Julkisuuteen ei ole paljastettu, ketkä ovat kutsuvieraiden joukossa. Marklen sisko Samantha Markle kertoi Expressenin tuoreessa haastattelussa, ettei ollut saanut kutsua. Samantha Markle on usein kritisoinut siskoaan ja sanonut kirjoittavansa tästä paljastuskirjan. Silti hän elätteli toivoa, että saisi kutsun kuninkaallisiin häihin ja voisi antaa sisarelleen häälahjan.

– Minulla on lahja, jonka haluan antaa. Se on asia, jota kukaan muu maailmassa ei voi antaa hänelle. Se on jotain, mitä hän on halunnut pienestä asti ja odotan, että pääsen antamaan sen.

Aiemmin on kerrottu, että myös tavalliset kadun tallaajat voivat päästä osallistumaan kuninkaallisiin häihin. Hääpari on pyytänyt, että Windsorin linnan pihalle kutsutaan 2 600 tavallista ihmistä. Heistä osa edustaa mahdollisimman laajaa joukkoa erilaisia ihmisiä eri ikä- ja sosiaaliluokista. Lisäksi kutsutaan nuoria, jotka ovat osoittaneet elämässään vahvoja johtajanominaisuuksia ja sellaisia ihmisiä, jotka ovat palvelleet yhteiskuntaa.

Mukaan kutsuttuihin mahtuu myös 100 oppilasta paikallisista kouluista ja 200 ihmistä eri hyväntekeväisyysjärjestöistä, jotka ovat toimineet läheisessä yhteistyössä prinssin ja tämän tulevan puolison kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?