Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira MTV3:lla: Entinen esimies kutsui huoraksi – ”Pelkäsin häntä” - Viihde - Ilta-Sanomat

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira MTV3:lla: Entinen esimies kutsui huoraksi – ”Pelkäsin häntä”

Kirsi Alm-Siira kertoo kolumnissaan joutuneensa kuuntelemaan nuorena esimiehen haukkuja ja vähättelyä.

21.3.2018 18:29

Uutisankkuri Kirsi Alm-Siira ottaa MTV:n verkkosivuilla kantaa vellovaan keskusteluun vallasta ja sen väärinkäytöstä. Alm-Siira kertoo kolumnissaan saaneensa osansa valta-asemaansa väärinkäyttävän ihmisen toiminnasta.

– Aikaisemmassa työpaikassani eräs esimies kutsui minua saatanan huoraksi kertoessani hänelle mielipiteeni, joka erosi hänen omastaan. Pelkäsin häntä.

Alm-Siira kertoo, että työsuhteeseen kuului myös vähättelyä, naureskelua ja haukkumista. Kukaan ei puuttunut esimiehen käytökseen, eikä Alm-Siira ollut ainoa, jota esimies kohteli huonosti.

– Olin nuori ja halusin työssäni eteenpäin. Uskoin, että asettumalla häntä vastaan puolustamalla itseäni, työni siinä paikassa loppuisivat ja työhöni liittyvät haaveet kariutuisivat.

– Hänen käytöksensä hyväksyttiin yleisesti. Minäkin hyväksyin olemalla hiljaa.

Alm-Siiran mukaan nyt, kun monet näyttelijät ovat kertoneet julkisuudessa joutuneensa kohtaamaan vallan väärinkäyttöä ja turkulaiskoulun entiset opiskelijat ovat kertoneet opettajan harjoittamasta ahdistelusta ja hyväksikäytöstä, on vaikeampi seisoa ”tumput suorina”.

Kirsi Alm-Siira ei halunnut kommentoida kolumniaan Ilta-Sanomille.

Uutisankkuri viittaa kirjoituksessaan Ylen artikkeliin, jossa moni nimekäs suomalaisnäyttelijä kritisoi ohjaaja Aku Louhimiehen työtapoja, joihin kuului näyttelijöiden mukaan muun muassa itsetunnon murtaminen.

Esimerkiksi Pihla Viitala kertoi Louhimiehen pakottaneen häntä syömään ruokaa, johon näyttelijä oli oksentanut. Lisäksi Viitalan oli pyydettävä anteeksi epäaitoa näyttelemistään koko työryhmältä. Myös Pamela Tola kertoi Louhimiehen kiusanneen häntä niin, että murtui.

Uutisotsikoissa on myös ollut turkulaiskoulussa opettanut musiikinopettaja, jonka entiset oppilaat ovat kertoneet seksuaalisesta ahdistelusta. Esimerkiksi Helsingin Sanomien Kuukausiliitteessä poppari Mira Luoti kertoi kokemastaan häirinnästä.

Vaikka Alm-Siira joutui aiemmin työpaikassaan kuuntelemaan haukkuja ja vähättelyä, nykyisessä työpaikassaan hän viihtyy hyvin. Uutisankkuri kertoi viime vuonna ammatin olevan intohimo, ei pelkästään työ.

– Olen naureskellut kavereilleni, että on kaksi paikkaa, joista en lähde kuin kottikärryillä roudaamalla pois. Toinen on Maikkarin uutiset ja toinen aerobic-tunnit, joita vedän.

Nykyisin MTV:n uutisankkurina työskentelevä Kirsi Alm-Siira viihtyy työssään.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?