Jussi-palkittu Amanda Pilke teki rajun roolin Louhimiehen elokuvassa vuonna 2012 – katosi sitten julkisuudesta: avautuu nyt raskaista kokemuksista alalla - Viihde - Ilta-Sanomat

Jussi-palkittu Amanda Pilke teki rajun roolin Louhimiehen elokuvassa vuonna 2012 – katosi sitten julkisuudesta: avautuu nyt raskaista kokemuksista alalla

Julkaistu: 20.3.2018 13:27

Näyttelijä Amanda Pilke kertoo Facebookissa kokeneensa elokuva-alalla kovia ja opetelleensa antamaan anteeksi hänelle väärin tehneille.

Näyttelijä Amanda Pilke, 27, on ottanut kantaa elokuva-alalla käynnissä olevaan keskusteluun. Pilke esiintyi Aku Louhimiehen ohjaamassa Vuosaari-elokuvassa erittäin rankassa roolissa. Hänet muistetaan myös Antti J. Jokisen Puhdistus-elokuvasta Zaran roolista. Elokuvien jälkeen Pilke katosi julkisuudesta, molemmat elokuvat ilmestyivät vuonna 2012. Pilke kirjoittaa tekstissään, että häntä on kohdeltu väärin elokuva-alalla, minkä vuoksi hän on ollut aivan loppu. Hän kertoo kuitenkin harjoitelleensa anteeksiantoa vuosien varrella.

Puhdistus-elokuvassa Pilke näyttelee Zara-nimistä naista, joka on venäläismafian seksiorja.

Pilke kertoo saaneensa runsaasti yhteydenottoja, myös IS lähestyi näyttelijää haastattelupyynnöllä. Pilke sanookin tahtovansa kirjoittaa julkisen Facebook-päivityksen aiheesta.

– Elokuva-alaan kohdistuva viesti, koska haastattelupyyntöjä yms. on tullut niin paljon, Pilke kirjoittaa ja jatkaa:

– Olen todella kiitollinen ja onnellinen elämässä ja erityisen kiitollinen miehelleni, joka auttoi 2013 minua vapautumaan kaikista raskaista kokemuksista, joita olen kokenut elokuva-alalla. Olin tuolloin ihan loppu ja hän palaili takaisin buddhalaisesta luostarista. Hän kannusti aina kaikissa tilanteissa kehittämään myötätuntoista rakkautta kaikkia kohtaan sekä anteeksiantoa. Erityisesti niitä kohtaan, jotka ovat tehneet minulle väärin, jotta todella voin vapautua kaikista painavista tunteista.

Amanda Pilke palkittiin vuonna 2010 Jussi-gaalassa parhaasta naissivuosasta. Pysti tuli Dome Karukosken ohjaamasta elokuvasta Kielletty hedelmä, jossa Pilke näytteli lestadiolaisnuorta.

Pilke kertoo tekstissä kokeneensa suurta surua myös yksityiselämässään.

– Myös kun veljeni kuoli yhtäkkiä, auttoi tämä myötätuntoinen ymmärrys minua suuresti. Näin mieleni ja sydämeni on saanut rauhan. Lähetän kaiken rakkauden nyt kaikille elokuva-alan uhreille ja syvästi toivon, että tämä kaikki saa positiivista muutosta aikaan. Ja jotta me kaikki tekijät, minä mukaan lukien, pystyisimme kertomaan sydäntemme äänen siinä hetkessä, kun kohtaamme vääryyttä. Kaikille ihanille kaikkea hyvää.

Vuosaari-elokuvassa rajuja seksikohtauksia

Ilta-Sanomat pohti vuonna 2012 julkaistussa artikkelissa, ovatko Louhimiehen ohjaaman Vuosaari-elokuvan kohtaukset katsojille jo liian rankkoja. Elokuva sisältää runsaasti seksikohtauksia ja väkivaltaa.

Julkaisuvuonna IS kertoi, kuinka 21-vuotiaan Amanda Pilkkeen esittämän Milla-hahmon rohkeat seksikohtaukset ovat hätkähdyttäviä. Pilke ja Laura Birn esiintyvät elokuvassa kokonaan alasti, ja elokuvassa nähdään muun muassa suihinottokohtaus ja pornoelokuvan kuvaukset.

Amanda Pilke näyttelee Vuosaari-elokuvassa rankan roolisuorituksen.

Pilke tuli tunnetuksi Helmiä ja sikoja -elokuvasta, jossa hän näytteli laulajan urasta haaveilevaa Saaraa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?