Tukholman kaupunginteatterin johtaja riisti hengen itseltään – irtisanoutui vain muutama kuukausi aiemmin Me Too -kohun seurauksena

Benny Fredriksson kuoli 58-vuotiaana. Hän irtisanoutui joulukuussa tehtävistään kohun seurauksena.

Benny Fredriksson teki itsemurhan 58-vuotiaana.

20.3.2018 12:51

Tukholman kaupunginteatterin entinen johtaja Benny Fredriksson on kuollut 58-vuotiaana, kertoo Svenska Dagbladet. Ruotsalaismedian mukaan Fredriksson teki itsemurhan.

Fredriksson irtisanoutui tehtävistään joulukuussa, kun 40 työntekijää vaati hänen irtisanomistaan #MeToo -kampanjan hengessä. Työntekijät syyttivät 16 vuotta teatteria johtaneen Fredrikssonin kovia johtamistapoja. Fredriksson irtisanoutui kaksi päivää työntekijöiden ulostulon jälkeen.

– Benny Fredriksson hylkäsi yhtäkkiä elämäntyönsä mediakohun seurauksena. Se oli surullista ja epäreilua. Kohu jätti hänelle haavat, jotka eivät parantuneet. Se on suuri tragedia, Tukholman kaupunginteatterin toimitusjohtaja Sture Carlsson kertoi tiedotteessa.

Benny Fredriksson teki itsemurhan 58-vuotiaana.

Fredriksson oli kuollessaan Australiassa vaimonsa mezzosopraano Anne Sofie von Otterin kanssa. Von Otterin oli tarkoitus esiityä Sydneyn oopperatalolla 22–24. maaliskuuta. Pari oli yhdessä 29 vuotta.

– Koko perheemme on murskana menetettyämme aviomiehen, isän ja isoisän, von Otter suree.

Von Otter on keskeyttänyt kiertueensa Australiassa ja palannut Ruotsiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?