Uutuuskirja paljastaa: Prinssi Harry kävi vain senttien päässä kuolemasta palvellessaan Afganistanissa – ”Se olisi ollut game over” - Viihde - Ilta-Sanomat

Uutuuskirja paljastaa: Prinssi Harry kävi vain senttien päässä kuolemasta palvellessaan Afganistanissa – ”Se olisi ollut game over”

Harryn tiimi oli ajaa tienvarsipommiin.

Prinssi Harry on sotilasarvoltaan kapteeni.­

18.3.2018 9:11

Prinssi Harryllä kävi tuuri, kun hän palveli Afganistanissa. Kuolema kävi nimittäin kolkuttelemassa ovella, The Mirror tietää kertoa.

Uuden kirjan mukaan lähellä Pakistanin rajaa vuonna 2007 palvellut prinssi oli ”niin pahassa paikassa, kuin olla ja voi”, kuten majuri Mark Millford tilannetta kuvailee.

Ja sitten tapahtui se, mikä koitui monen Afganistanissa palvelleen kohtaloksi: tienvarsipommi oli viedä Harryn ja hänen tiiminsä hengen.

Kapteeni Dickon Leigh-Wood kuvailee tapausta:

– Yksi kuskeista huomasi edessä jonkin pienen välähdyksen tapaisen ja pysähdyimme. Ajattelimme, että se on pommi, nyt se räjähtää ja tämä oli tässä, hän muistelee.

– Edellinen auto, jossa Harrykin istui, oli ajanut tienvarsipommin laukaisimen ohi todella täpärästi – aivan muutaman sentin päästä. Jos he olisivat osuneet siihen, se oli ollut game over.

Afganistanin jälkeen prinssi Harry kouluttautui helikopterilentäjäksi.

Toisella komennuksellaan Afganistanissa vuosina 2012 – 2013 Harry toimi Apache-taisteluhelikopterin ampujana.

– Me ammumme, kun meidän täytyy, tapamme pelastaaksemme toisen elämän, prinssi vastasi kysymykseen siitä, oliko hän surmannut vihollisia.

– Jos jotkut yrittävät tehdä pahaa meikäläisille, niin me poistamme heidät pelistä.

Kapteeni Harry Wales -nimellä asevoimissa tunnettu prinssi kehui haastattelussa armeijaelämää, jonka aikana elämä on "niin normaalia kuin mahdollista".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?