Ratkaise: Nightwishin Tuomas Holopaisen Kovis-ristikko tänään Ilta-Sanomissa

Ristikonlaatijana uraa tekevä Tuomas Holopainen konsertoi tänään Nightwishinsa kanssa Worcesterissa Yhdysvalloissa samaan aikaan, kun me koti-Suomessa saamme nauttia hänen ja Johanna Kurkelan Kovis-ristikosta Ilta-Sanomissa.

Tuomas Holopainen on kova ristikkofani. Hän tekee niitä myös itse.

17.3.2018 12:07

Tuomas Holopainen ja Johanna Kurkela debytoivat Ilta-Sanomien ristikonlaatijoina viime kesänä. Tämän päivän ristikon teemana ovat hevoset. Pariskunta on muutenkin mieltynyt teemaristikoihin, joten niitä lienee lupa odottaa jatkossakin, kun keikkatauot antavat myöten.

Holopaisella ja Kurkelalla on selvä työnjako, jonka mukaan Tuomas Holopainen laatii ja vihjeyttää ristikot ja Johann Kurkela vastaa ulkoasusta.

Heidän lempilajinsa ovat nimenomaisesti vaikeat ristikot niin ratkomisessa kuin laatimisessakin.

Näin Holopainen kertoi Ilta-Sanomille viime elokuussa:

– Punaiset Pelikaanit, Iisakit ja Kovikset tuntuvat omimmilta, mutta kaikkein huippuvisaisimmat jäävät vielä usein väliin. Meillä on tietty omat suosikkilaatijamme, sekä pari, joiden päiden sisään on yhä liian haastava päästä.

Holopainen on myös sinnikäs ratkoja.

– Mie en pysty päästämään irti aloitetusta ristikosta ennen kuin se on valmis. Meillä oli Joonas Anttilan superhaastava aukeama pöydällä pitkälti toista kuukautta ennen kuin se lopulta ratkesi.

Tuomas Holopainen kertoo, että pariskunta yrittää jatkuvasti panostaa ristikon vihjeityksen tasapainoon siten, että siellä olisi sopivassa balanssissa ansoja, sanaleikkejä, kieltä poskessa, sekä perinteisempiä vihjeitä.

Ilta-Sanomien tämänpäiväinen Kovis on vaikeusasteeltaan 3-, joten siinä on varmasti sopivasti kaikkea tuota.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?