YleX:n juontajat kommentoivat, millaista kritiikkiä he saavat työstään – ”Nykyään on niin pieni kynnys laittaa törkeä viesti toiselle ihmiselle”

rac

Julkaistu:

somepalaute
YleX:n juontajat pohtivat Radiogaalassa IS:n haastattelussa sitä, millaista palautetta juontajat saavat.
Ville ”Viki” Eerikkilä ja Juuso ”Köpi” Kallio ovat juontaneet YleX Aamu -ohjelmaa tammikuusta 2017 lähtien. Suositun aamuohjelman juontajat ovat aktiivisia myös sosiaalisen median puolella, ja he saavatkin väistämättä työssään valtavasti palautetta.

IS kertoi aiemmin siitä, miten YleX:n toinen juontaja Alma Hätönen avautui sosiaalisessa mediassa saamastaan palautevyörystä. Hätönen harmitteli sitä, miten naisiin kohdistuu paljon asiatonta palautetta.

– Jostain syystä aina, ku postaan kuvan, jossa mun vartalo näkyy tai erityisesti mun iho näkyy, se aiheuttaa kiivasta keskustelua kuvan kommenteissa. Muhun on muun muassa oltu pettyneitä, että julkaisen sellaisen kuvan, jossa mun (peppu) näkyy ja välillä mun vartaloa on arvosteltu aika kovin sanankääntein, Hätönen kirjoitti maaliskuun alussa.

Hätönen pyysikin kirjoituksessaan ymmärrystä ja vähemmän tuomitsemista kaikkia kanssaeläjiä kohtaan. Hän korosti, että naisilla tulisi olla oikeus julkaista sellaisia kuvia kuin haluavat.


Eerikkilä ja Kallio vahvistavat, että radiojuontajat tosiaankin saavat välillä ilkeääkin palautetta.

– Palautetta tulee laidasta laitaan. Emme voi viihdyttää kaikkia. Toiset tykkää, toiset ei. On kiva saada sellaistakin palautetta, että meidän ohjelman takia joku jaksaa nousta joka aamu, Eerikkilä arvioi.

– Mutta valitettavasti välillä tulee vähän huonompaakin palautetta, vihapalautetta jopa. Se on minusta sääli, että nykyään on niin pieni kynnys laittaa se törkeä viesti toiselle ihmiselle.

– Veikkaan, että se Alman kirjoitus oli siksi juuri tosi hyvä, että siinä kävi ilmi, miten hänet tuomittiin Instagram-statuksen takia, Kallio jatkaa.

– Me saamme myös jonkinlaista huonoa palautetta, mutta lopulta tärkeintä on se, että siihen ei jäädä polkemaan. Mutta aika ajoin on tärkeää, että joku nostaa sen esiin, että hei, näin ei saa tehdä, hän lisää.

– Negatiivisen palautteen vaikutuksia ei mietitä ollenkaan. Se joku on kuitenkin oikea ihminen, jolle se palaute annetaan.

Perjantai-iltana järjestettävässä Radiogaalassa palkitaan kaupallisen radioalan ammattilaisia. ISTV näyttää koko gaalan livenä aina punaiselta matolta viimeiseen palkinnon jakoon.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt