Top gear -tähti vaihtaa täysin suuntaa tv-ruudussa – taustalla useita skandaaleja uralla - Viihde - Ilta-Sanomat

Top gear -tähti vaihtaa täysin suuntaa tv-ruudussa – taustalla useita skandaaleja uralla

Top gear -tähti Jeremy Clarkson ryhtyy Haluatko miljonääriksi? -visailusarjan juontajaksi.

Jeremy Clarkson sai pestin miljonäärivisan juontajana.­

15.3.2018 16:10

Suosittuja auto-ohjelmia juontanut Jeremy Clarkson siirtyy urallaan uuteen vaiheeseen, sillä hän on lupautunut Haluatko miljonääriksi? -visailusarjan uudeksi juontajaksi. Ohjelma palaa tauon jälkeen tv-ruutuihin Britanniassa ITV-kanavalla seitsemällä jaksolla.

Clarksonin valinta perheiden suosiman ohjelman juontajaksi voi yllättää monia, sillä hänet tunnetaan hyvin roisista huumorintajustaan.

– Olen aina rakastanut sitä ohjelmaa ja olen todella innoissani, että saan olla mukana sen uudelleenvirittämisessä, Clarkson kommentoi pestiään Varietyn mukaan.

– Olen visailuohjelmien suuri fani. Toivottavasti teen pari miljonääriä, hän sanoi.

Varietyn mukaan ohjelman tuotantoyhtiö on jo avannut haun kilpailijoille.

Taustalla kohu poikineen

Aiemmin Clarkson on tähdittänyt Top gearia ja The Grand Touria. Jälkimmäinen alkoi vuonna 2016 ja se on ollut Clarksonin suosion siivittämänä todella menestyksekäs tv-formaatti. Fanit pelkäävät, että ohjelma loppuu kokonaan. Sen tulevaisuus ei ole vielä varmistunut. Kolmas kausi tulee varmuudella.

Clarkson on joutunut urallaan useammankin kohun kohteeksi. Hän sai potkut BBC:n tuottamasta Top gearista vuonna 2015 rähäkän takia. Juontaja löi ohjelmaa tuottanutta Oisin Tymonia rajun riidan päätteeksi. BBC ilmoitti tiedotteen välityksellä, että ei voi hyväksyä väkivaltaa missään muodossa.

Myös The Grand Tourin kuvausten tiimellyksessä aiheutui pari kohua, joista eräs liittyi Suomeen. Ohjelman kohtaus kuvattiin Lapissa. Katsojat tulistuivat, kun Hammond laukaisi sarjan kuudennessa jaksossa ”vitsin” homoseksuaaleista ja jäätelönsyömisestä: Hän sanoi, että ei halua syödä jäätelöä autossa, koska on hetero. Jakson nimi oli ”Hyvää suomalaista joulua”.

Edit: Juttuun lisätty tieto, että Clarkson juontaa seitsemän jaksoa Haluatko miljonääriksi? -ohjelmaa. Otsikkoa muokattu 16.3. kello 10.37 ja lisätty tieto, että The Grand Tourin tulevaisuus on vielä epäselvä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?