Marketa Häkkinen 40 vuotta! Uskomaton tie vaatimattomista oloista F1-tähden vaimoksi – elää nyt unelmaansa - Viihde - Ilta-Sanomat

Marketa Häkkinen 40 vuotta! Uskomaton tie vaatimattomista oloista F1-tähden vaimoksi – elää nyt unelmaansa

40 vuotta tänään torstaina täyttävä Marketa Häkkinen elää unelmaansa. Matka haaveiden toteutumiseen on kuitenkin ollut pitkä.

Marketan elämä Monacossa koostuu muotiuran edistämisestä ja yhteisestä ajasta perheen lasten kanssa.­

15.3.2018 6:20

Pienestä tshekkikylästä kotoisin olevan Marketa Häkkisen (o.s. Remešován) elämä on kuin suoraan sadusta. Vaatimattomista oloissa kasvanut nainen päätyi yhteen maailmankuulun urheilijan kanssa, pääsi toteuttamaan villeimmätkin unelmansa ja elää nyt elämää, josta moni voi vain haaveilla. Tie pikkukylästä Monacon auringon alle on kuitenkin ollut mutkainen eikä kolhuiltakaan ole vältytty.

Nuorena Marketa Remešová opiskeli vaatetusalaa Tshekissä.

Hän haaveili työstä muodin parissa ja työskenteli vaatetehtaalla rahoittaakseen unelmaansa. Tehdastyöläisen palkka oli pieni eikä rahaa jäänyt säästöön, ja unelma omasta yrityksestä tuntui kaukaiselta.

– Tehtaalle meno ei osoittautunut kovin helpoksi, sillä tehdastyöläisen palkka työtunteihin nähden oli minimaalinen. Pääoman saamiseen olisi kulunut vuosia, Marketa on kertonut IS:lle.

Marketa päätti matkustaa Saksaan paremman toimeentulon perässä. Siellä hän tutustui yllättäen maailmankuuluun formulatähteen, Mika Häkkiseen ja rakastui.

Marketa ja Mika Häkkinen ovat olleet yhdessä jo reilut 10 vuotta.­

Marketan ja Mikan tiet kohtasivat golftapahtumassa Kölnissä kesällä 2007 ja rakkaus leimahti tapaamisen jälkeen yhteisellä Nizzan-lomalla. Häkkinen oli tuolloin vielä naimisissa Erja Häkkisen kanssa ja myös Marketa seurusteli.

Molemmat päätyivät kuitenkin pian tahoillaan eroon. Mika erosi Erjasta vuoden 2008 alussa ja näyttäytyi myöhemmin samana vuonna yhdessä uuden tshekkirakkaansa kanssa.

Linna Ranskassa paloi

Kun Marketa ja Mika saapuivat ensi kertaa yhdessä F1-kisoihin, kaivoivat saksalaislehdet esiin kaiken naisen taustasta. Kävi ilmi, että Marketa oli elättänyt itsensä eroottisena tanssijana.

Syntyi kohu, kun Bild-lehti julkaisi formulatähden uudesta tyttöystävästä paljastavia kuvia, joissa tämä tanssi saksalaisella klubilla.

Toukokuussa 2008 Marketan tuore onni oli saada traagisen lopun, kun Häkkisen linna Ranskassa paloi yöllisessä tulipalossa. Marketa selvisi palosta täpärästi hyppäämällä ikkunasta ulos yhdessä ystävättärensä kanssa. Marketan koiraa ei kuitenkaan onnistuttu pelastamaan, ja se jäi liekkeihin.

Häkkinen kommentoi uutta parisuhdettaan pian tulipalon jälkeen, heinäkuussa 2008. Yksityiselämästään vaitonainen formulakuski kertoi Express-lehdelle, että hän oli löytänyt uuden onnen Marketan kanssa.

– Olen hyvin onnellinen hänen kanssaan. Minulla on jännittävä, uusi elämä, Häkkinen sanoi.

Parin rakkaus syveni ja he saivat kolme lasta: Ellan ja kaksoset Danielin ja Lynnin. Mikalla on aiemmasta liitostaan kaksi lasta, Hugo ja Aina.

Nykyään torstaina 40 vuotta täyttävä Marketa elää sitä unelmaa, jota hän lähti Tshekistä nuorena tavoittelemaan. Reilu vuosi sitten Rovaniemellä häitään viettäneet Häkkiset asuvat hulppeasti Monacossa ja viettävät rauhallista perhe-elämää.

Puolisonsa kontaktien avulla Marketa on päässyt toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa työstä muodin parissa. Perhearjen lomassa hän panostaa uraansa ja suunnittelee näyttäviä vaatteita. Yksi Marketan luomuksista on nähty hänen yllään viime itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa.

Marketa haaveili urasta muodin parissa jo nuorena. Hän saapui viime itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin itse suunnittelemassaan, valkoisessa iltapuvussa.­

Viime kesänä Marketa kertoi IS:lle yksityiskohtiaan elämästään Monacossa. Perhekeskeinen nainen sanoi olevansa ennen kaikkea äiti ja vaimo ja vasta sitten uranainen.

– Lasten kanssa oleminen on elämäni ykkösasia, mikään ei nyt mene heidän edelleen. Toimistoni onkin siellä, missä lapseni ovat, hän totesi IS:lle.

Häkkiset avioituivat Monacossa joulukuussa 2016. Varsi naista hääjuhlaa vietettiin Rovaniemellä tammikuussa 2017.­

Marketan arki Monacossa ei ole aivan perinteistä seurapiirielämää, sillä hän ei juuri vietä aikaa lounastreffeillä muiden seurapiirirouvien kanssa.

– Minua ei kiinnosta lounastaminen. Toki ymmärrän, että on oltava elämää kodin ulkopuolellakin, mutta joka suhteessa liika paapominen ei ole silti hyväksi kenellekään. Kaikkien, myös lasten, on saatava omaa rauhaa.

Kun lapset ovat päivisin tarhassa, tekee Marketa töitä. Lasten hoitamisen hän ja Mika jakavat yhdessä.

– Mika on kannustava ja ymmärtäväinen, onnellinen Marketa kertoi viime vuonna.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?