X Factor -voittajan järkyttävä syöksykierre: huumeet tuhosivat elämän ja uran – ”En ymmärtänyt tilanteen vakavuutta” - Viihde - Ilta-Sanomat

X Factor -voittajan järkyttävä syöksykierre: huumeet tuhosivat elämän ja uran – ”En ymmärtänyt tilanteen vakavuutta”

X Factor -laulukisan voittaneesta Matt Cardlesta piti tulla Britannian seuraava suuri poptähti, mutta huumeet veivät miehen mennessään.

14.3.2018 21:55

Muusikko Matt Cardle lauloi itsensä miljoonien ihmisten sydämiin Britannian X Factor -laulukisassa. Cardle, 34, vei koko kisan voiton vuonna 2010 päihittäen One Direction -poikabändin.

Kisan päättymisen jälkeen Cardlen ura oli valtavassa nosteessa ja hänen ensimmäisestä singlestään When We Collidesta tuli jättihitti.

Hiljalleen pyöritys Cardlen ympärillä alkoi kuitenkin laantua ja mies ajautui synkkiin vesiin. Muusikko kertoo The Sun -lehdelle päihteiden tuhonneen hänen elämänsä ja uransa.

Cardle on julkaissut tasaiseen tahtiin musiikki X Factorin jälkeen, mutta musiikkiura on polkenut paikallaan laulajan yksityiselämän ongelmien takia. Nyt hän on tekemässä paluuta parrasvaloihin.­

Cardle sanoo ajautuneensa umpikujaan kaksi vuotta X Factor -voiton jälkeen ja käyttäneensä valtavia määriä voimakkaita reseptilääkkeitä ja huumausaineita. Päihdekoukku sai alkunsa kipulääkkeestä, jota lääkäri määräsi muusikolle hänen loukattuaan kätensä.

– Ei vamma ollut oikeasti edes kovin paha. En olisi tarvinnut lääkettä. Rehellisesti sanottuna rupesin syömään kipulääkettä ihan huvikseni. Lennolla Los Angelesiin söin ensimmäisen kerran Valiumia ja se oli sitten siinä, Cardle kertoo The Sunille.

Muusikko kuvailee levy-yhtiön, managerin ja tyttöystävänsä katkaisseen kaikki välit häneen.

Matt Cardle oli tavallinen duunari osallistuessaan Britannian X Factoriin. Britit ihastuivat rentoon muusikkoon ja lopulta hän voitti koko kisan.­

Laulaja on kertonut brittilehtien haastattelussa aikaisemmin X Factorin tuoman suosion saaneen hänen päänsä pyörälle. Cardle ei ollut varautunut julkisuuteen, eikä siihen, että lupaavasti alkanut ura voisikin hiipua.

Erityisen kova paikka laulajalle oli seurata vierestä, kuinka One Direction -poikabändi valloitti musiikkimaailmaa. Cardle sanoo olleensa kateellinen yhtyeen menestyksestä ja hakeneen lohtua päihteistä.

One Direction on yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä poikabändeistä.­

– Olen ollut lähellä kuolemaa useita kertoja. En ymmärtänyt tilanteiden vakavuutta, koska olin itse ajanut itseni siihen tilaan. Saatoin herätä vessasta tai lattialta ja havahtua, että tähänkö minä päädyinkin.

Cardlen ajautui pohjamutiin 2013, kun hän ajautui Belfastissa tappeluun diilerin kanssa. Diileri oli kieltäytynyt myymästä muusikolle enempää reseptilääkkeitä ja muusikko sanookin kohtaamisen auttaneen häntä ymmärtämään millaiseen syöksykierteeseen hänen elämänsä oli ajautunut.

Cardle on kertonut haastatteluissa kertoneensa perheelleen päihdeongelmastaan jouluna 2014 ja lähteneen tapaninpäivänä vieroitushoitoon.

Cardle sanoo, ettei kaikesta huolimatta kadu X Factoriin osallistumista.­

Cardle on nyt saanut elämänsä takaisin raiteilleen ja tekee paluuta musiikkimaailmaan. Hän on solminut levytyssopimuksen Sonyn kanssa ja on löytänyt elämäänsä rakkauden.

– Olen nyt upeassa paikassa elämässäni. Se ei kuitenkaan tarkoita, että pysyisin tasapainossa, jos jotain pahaa tapahtuisi. Minun on pidettävä itsestäni huolta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?