Suomalaismiljardöörin 25-vuotias tytär esittelee kotiaan New York Timesissa – asunto täynnä arvotaidetta

Julkaistu:

Chaim ”Poju” Zabludowicz ja hänen vaimonsa Anita ovat keränneet taidetta jo yli 20 vuoden ajan. Nyt tytär Tiffany Zabludowicz niittää mainetta taiteen tuntijana New Yorkissa.
Rakkaus taiteeseen siirtyy usein sukupolvelta toisella. 25-vuotias suomalainen taidekeräilijä Tiffany Zabludowicz tunnetaan SoHossa New York Cityssä Manhattanin alueella. Siihen on selvä syy, sillä hänen asunnossaan on paljon arvotaidetta.

New York Times esittelee artikkelissaan Zabludowiczin mittavaa taidekokoelmaa. NYT:n mukaan hänen asunnossaan tavallista leipäpalaakin saattaa epäillä arkisia esineitä esittävistä teoksistaan tunnetun Claes Oldenburgin taiteeksi.


Taideperheen tytär on tosissaan

New York Times kertoo, että 25-vuotiaan Tiffany Zabludowiczin aito innostus taiteeseen ei ole yllätys, sillä hän tulee merkittävästä taidekeräilijäperheestä.

Hänen vanhempansa ovat suomalaismiljardööri Chaim ”Poju” Zabludowicz ja Anita Zabludowicz, jotka ovat keränneet taidetta jo yli 20 vuoden ajan.

IS kertoi kesäkuussa 2016, kuinka Englannin kuningatar Elisabet myönsi Anita Zabludowiczille OBE-arvon tämän panoksesta ja uutterasta työstä taiteen hyväksi. Kunniamerkki luovutettiin Buckinghamin palatsissa toukokuussa.

Vuosittain Zabludowiczit myös kutsuvat suomalaisia ja ulkomaalaisia taiteilijoita Pernajassa sijaitsevan Sarvisalon rakennuksiin.


Seuraava sukupolvi uskoo myös taiteeseen

New York Timesin mukaan Tiffany Zabludowicz pitää kotonaan muun muassa Tracey Eminin, Josephine Meckseperin ja Joel Holmbergin teoksia.

Tiffany Zabludowiczilla on silmää nuorille taiteilijoille. Hän on New Yorkin ydinkeskustassa sijaitsevan Times Square Space -nimisen näyttelytilan perustaja. Hän kuuluu Guggenheimin säätiön nuorten taidekeräilijöiden neuvoston puheenjohtajistoon.

Kuuluisista vanhemmistaan huolimatta Tiffany Zabludowicz on tehnyt omaa tilaansa taiteen maailmaan.

NYT:in haastattelussa hän analysoi New Yorkin ja Lontoon taidemaailmojen eroja.

– Lontoo on intiimimpi ja kokeellisempi. New Yorkissakin on upeita töitä, mutta taide on ehkä enemmän yhteydessä markkinoihin.

Tiffany Zabludowiczin elämästä kertoi myös Helsingin Sanomat.