Tällainen on ollut Jussi Parviaisen myrskyisä rakkauselämä – kohuliitto 19-vuotiaan kanssa, ex-vaimon ovela narautus pettämisestä... - Viihde - Ilta-Sanomat

Tällainen on ollut Jussi Parviaisen myrskyisä rakkauselämä – kohuliitto 19-vuotiaan kanssa, ex-vaimon ovela narautus pettämisestä...

Jussi Parviainen kertoo kirjassa laveasti naissuhteistaan. Elämän musta vaihe alkoi, kun avioliitto Satu Ruotsalaisen kanssa päättyi.

13.3.2018 13:41

Jussi Parviainen pohtii muistelmateoksessaan, mikseivät hänen rakkaussuhteensa kestä. Hän arvelee olevansa kumppanina etäinen. Kun on muutettu yhteen, loppu alkaa jo häämöttää.

– ...eikä elämässäni tärkeänä osana ollut seksi ole tuntunut kuuluvan ihmissuhteen sisään. Ennemminkin, ja ihmissuhteen vahingoksi, se on kuulunut sen ulkopuolelle, Parviainen ruotii kirjassa parisuhteidensa epäonnistumista.

Parviainen ei tunnu itsekään ymmärtävän, miksi hän etääntyy kumppaneistaan.

– Oikeastaan voisin sanoa, ettei minulle ole ollut parisuhteita.

Parviaisen kokemuksen mukaan naiset eivät puhu.

– Kukaan naisistani ei ole suostunut keskustelemaan eron syistä kanssani kunnolla. Minut on jätetty tekstiviestilläkin, Parviainen sanoo muistelmateoksessa.

Kohun herätti muun muassa se, kun Parviainen avioitui hetkeksi 19-vuotiaan Saana Uimosen kanssa. Kirjassa hän sanoo päättäneensä ajatella tapahtuneesta positiivisesti: hän rakasti, eikä kadu mitään.

Saana Uimosen kanssa Parviainen käväisi pikaliitossa.­

Parviainen mainitsee kirjassaan lyhyistä suhteistaan vain muutaman, esimerkiksi Laila Snellmanin, Wilma Schlizevskin ja Saija Hakolan. Intiimejä paljastuksia ei ole.

Kahden lapsensa äitiä, näyttelijä Sanna-Kaisa Paloa Parviainen kehuu kirjassa fiksuksi naiseksi.

– Erityisen kaunis on ollut Sanna-Kaisan ele antaa minulle täysi mahdollisuus olla isä lapsillemme eromme jälkeenkin.

Kirjassa Parviainen kertoo itkeneensä eron jälkeisenä jouluna niin, että naapurit tulivat katsomaan, onko kaikki kunnossa. Noh, ei ollut.

Ero oli Parviaiselle niin rankka, että siitä syntyi Yksinteoin-dokumenttielokuva. Ja kohuhan siitäkin nousi.

Riitta Havukainen oli Parviaisen ensimmäinen virallinen puoliso.­

Parviaisen ensimmäinen virallinen aviopuoliso on näyttelijä Riitta Havukainen. He rakastuivat 1979 – vaikka Riitta piti ensin Parviaista varsin ylimielisenä.

– Olimme kovasti rakastuneita, ja elämämme oli onnellista, hauskaa, boheemia ja villiäkin nuorten taiteeseen suuntautuneiden ihmisten elämää, Havukainen muistelee kirjassa lyhyeksi jäänyttä avioliittoaan.

Boheemissa taiteilijaliitossa ei sormuksia hankittu. Näyttelijä Turo Pajala teki molemmille hakaneulalla korviin reiät korvarenkaille.

Jussi opiskeli teatterikorkeakoulussa päämäärätietoisesti, Riitta oli pyrkimisvaiheessa. Avioero tuli 1981 erilaisten elämäntilanteiden takia.

– Olin se pikku räpistelijä siinä sivussa. Jussi kyllä tsemppasi ja tuki minua aidosti ja paljon, Havukainen kertoo.

Viime vuosien lööpeistä hänen on ollut vaikea tunnistaa sitä Jussia, jonka aikoinaan tunsi.

Parviainen ylistää kirjassa Riitan älykkyyttä ja kertoo ”rakastaneensa Riittaa nuoruuden varmuudella”.

Satu Ruotsalainen ja Jussi Parviainen Staffan Snellin suojelusenkeli -elokuvaan liittyen.­

Jussi Parviaisen ja Satu Ruotsalaisen eroon päättyneestä avioliitosta on kirjoitettu paljon. He avioituivat 2000. Peppi-tytär syntyi 2001.

Parviainen kertoo muistelmateoksessa ongelmien alkaneen, kun Satu ei hyväksynyt hänen edellisen liittonsa lapsia.

– Vanhimmat lapseni tuntuivat olevan aina hänen tiellään ja häiriöksi...

Parviaisen sisar Anne kertoo kirjassa kuulleensa, että Sadulla oli jääkaapissa omat ruoat, joihin lapset eivät saaneet koskea.

– En ole koskaan tavannut yhtä itsekästä ja kylmää ihmistä, sisar sanoo kirjassa.

Elämänsä mustimmilla hetkillä Parviainen naamioitui värjäämällä hiuksensa ja partansa mustiksi.­

Kirjassa Parviainen kertaa eron vaiheet: Satu lähti ja kertoi Iltalehdelle jääneensä kiinni uskottomuudesta, koska Jussi oli laittanut hänen autoonsa kameran.

Parviainen kertoo kirjassa valehdelleensa kamerasta, mikä poiki tunnustuksen toisesta miehestä. Eniten häntä loukkasi, kun puoliso sanoi julkisesti, ettei avioliitto ollut suuren rakkauden sinetti. Parviaiselle se oli.

– Raskainta erossa on toivon kipinä..., Parviainen sanoo muistelmissaan.

Välit erovaiheessa olivat hetken asialliset. Parviainen ei kuitenkaan saanut yhteishuoltajuutta yhteiseen lapseen. Siitä alkoi hänen musta vaiheensa.

Juttua muokattu 13.3. kello 23.20: Täsmennetty Saana Uimosta koskevaa osuutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?