Jussi Parviainen paljastaa uutuuskirjassa riipaisevan muiston Mika Myllylästä – ”Hyvin usein hän itki” - Viihde - Ilta-Sanomat

Jussi Parviainen paljastaa uutuuskirjassa riipaisevan muiston Mika Myllylästä – ”Hyvin usein hän itki”

Jussi Parviainen kertaa uutuusteoksessa elämäänsä. Teatteri- ja viihdemies kertoo yrittäneensä auttaa Mika Myllylää tämän elämän synkkinä vuosina.

13.3.2018 6:03

On miehestä moneksi. Sen ja paljon muuta voi todeta, kun lukee Jussi Parviaisen, 62, elämästä kertovan Jussi Parviainen – Jumalan rakastajan (Tammi). Maria Roihan kirjoittama teos valottaa myös teatterikorkeakoulun kohuaikaa.

  • Kuuntele yllä olevalta videolta, kuinka Jussi Parviainen kuvailee elämistä Lapinlahden hylätyssä mielisairaalassa.

Jussi Parviainen herättää monenlaisia ajatuksia: teatterimaailman nero, bisneshenkinen, huumorintajuinen, narsistinen, sydämellinen, arvaamaton, keikaroiva, rohkea, hankala...

Jussi Parviaisen uutuuskijan kansi.­

Kirjassa Parviainen avaa myös yhteydenpitoaan hiihtäjälegenda Mika Myllylän (1969–2011) kanssa.

– Hän soitteli minulle aika usein ja purki pahaa oloaan. Hänen itseinhonsa oli välillä valtava, Jussi Parviainen kertoo teoksessa.

Parviaisen ja Myllylän läheinen tuttavuus alkoi ternimaitoyrittäjänä tunnetuksi tulleen Petteri Jussilan (1970–2004) kautta. Parviainen kertoo muistelmissaan yrittäneensä auttaa Myllylää kuuntelemalla ja kannustamalla. Hän puhui myös uskon asioista, koska uskoon tulo on tunnetusti lopettanut monen alkoholistin juomisen.

– Hän soimasi itseään siitä, että oli pilannut perheensä elämän. Hyvin usein hän itki, Parviainen kertoo kirjassa.

Mika Myllylä kuoli vuonna 2011.­

Muistelmateos antaa Suomen teatterielämään vahvasti vaikuttaneesta Parviaisesta monisärmäisen kuvan. Yksi Parviaisen piirre on halu auttaa.

Parviainen uskoo, että monet tekivät kaiken mahdollisen Myllylän eteen, mutta mikään ei auttanut.

Muistelmateoksessa Parviainen paljastaa jopa hakeneensa Mika Myllylän katkaisuhoitoon Helsinkiin Eiran sairaalaan, jossa hän oli itse saanut hoitoa uniongelmaansa avioeronsa jälkeen.

Jonkin aikaa Parviaisen mielestä vaikutti siltä, että Mika Myllylän tilanne muuttuu paremmaksi. Niin ei lopulta tapahtunut. Mika Myllylä kuoli heinäkuussa 2011.

Samana vuonna Parviainen alkoi pitää blogia, jossa hän laverteli tunnettujen henkilöiden elämästä. Kirjassa hän selittää ratkaisuaan sillä, että ärsytti kun kaikki pitivät häntä kajahtaneena.

– En jaksa siitä kaunaa kantaa, näyttelijä Aake Kalliala toteaa kirjassa, mutta oli hänkin raivona nähdessään nimensä oudossa blogissa.

Aake Kalliala ja Jussi Parviainen vuonna 1996.­

2013 Parviainen hakattiin. Hän sai lievän aivovaurion. Sairaalahoitoon hän hakeutui, kun ahdistus johti psykoosiin. Sen jälkeen alkoi toipuminen.

Parviainen kirjoittaa nyt Jeesuksen menestystarina -näytelmäänsä. Hän on tehnyt sitä 11 vuotta. Viime vuonna hän esitti poikansa Onni Parviaisen kanssa Armo-nimisen kuunnelmansa. Siitä tuli hyvä palaute.

– Parisuhteita on tullut ja mennyt, mutta lapset ovat pysyvä asia elämässäni. Minulla on heihin suorastaan läheisriippuvuus, Parviainen tuumaa.

Saana Uimosen kanssa Parviainen käväisi pikaliitossa.­

Jutun sitaatit: Jussi Parviainen – Jumalan rakastaja -kirjasta/Maria Roiha/Tammi.

Juttua muokattu 13.3. kello 23.20: Täsmennetty Saana Uimosta koskevaa kuvatekstiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?