Madeleinen tyttärestä tuli Adrienne Josephine Alice – pikkuprinsessan nimellä koskettava tausta - Viihde - Ilta-Sanomat

Madeleinen tyttärestä tuli Adrienne Josephine Alice – pikkuprinsessan nimellä koskettava tausta

Prinsessa Madeleinen kuopuksen nimi kunnioittaa Bernadotten hallitsijasukua ja kuningatar Silvian äitiä.

12.3.2018 14:00 | Päivitetty 12.3.2018 17:01

Prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin viime viikolla syntyneen tyttären nimi julkistettiin tänään. Perjantaina hieman puolen yön jälkeen syntynyt pikkuprinsessa saa nimekseen Adrienne Josephine Alice. Hän saa arvonimen Blekingen herttuatar.

Adriennella on kaksi vanhempaa sisarusta: prinsessa Leonore, 4, ja prinssi Nicolas, 2. Isosisarusten nimien tavoin kutsumanimi Adrienne ei kulje Madeleinen tai O’Neillin suvuissa. Voidaankin vain arvailla, miten pariskunta päätyi nimeen.

Sen sijaan Josephinea ja Alicea osattiin odottaa lapsen nimiksi. Muun muassa Svenska Damntidning spekuloi jo lauantaina, että tyttövauvalle saatettaisiin antaa nimeksi jompi kumpi.

Leonore ja Nicolas -nimet eivät kulje vanhempien suvuissa.

Josephine on tuttu nimi Bernadotten hallitsijasuvussa ja se on myös yksi Madeleinen nimistä. Ruotsissa on myös ollut samanniminen kuningatar, tosin Josephinen sijaan on käytetty nimen ruotsalaista muotoa Josefina. Kuningatar Josefina oli Ruotsi-Norjan kuningatar 1800-luvun puolivälissä.

Alice-nimellä on koskettava tausta, sillä Madeleinen äidinäiti oli nimeltään Alice. Kuningatar Silvian äiti Alice Sommerlath kuoli jo vuonna 1997. Pitkään Alzheimirin tautia sairastanut Sommerlath vietti viimeiset vuotensa kuningasperheen luona.

– Suren myös sitä, etteivät minun lapseni saaneet ikinä tuntea isoäitiään sellaisena kuin hän oli terveenä, Silvia sanoo TV4:n haastattelussa vuonna 2014.

Alicen valinta tytön kolmanneksi nimeksi lieneekin kunnianosoitus paitsi Madeleinen isoäidille myös kuningatar Silvialle.

Alice on myös yksi Madeleinen isosiskon, kruununprinsessa Victorian nimistä. Lisäksi kuningas Kaarle Kustaan sisaren prinsessa Birgittan kolmas nimi on Alice.

Adriennen tädin, kruununprinsessa Victorian kolmas nimi on Alice. Victorian koko nimi kuuluu Victoria Ingrid Alice Désirée.

Vain muutaman päivän ikäistä Adriennea on kehuttu suloiseksi lapseksi.

– Söpöliini, tiivisti Ruotsin pääministeri Stefan Löfven Aftonbladetin mukaan.

Adriennen Chris-isä kertoi tyttärensä muistuttavan isoveljeään prinssi Nicolasta.

– Mutta hänellä on enemmän tukkaa. Mustaa tukkaa. Hän näyttää tosi söpöltä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?