Salma Hayek raivostui nähtyään tämän Barbie-nuken – kuva arvostettua naistaiteilijaa esittävästä lelusta leviää kulovalkean lailla

Julkaistu:

barbie-kohu
Salma Hayek tulistui nähtyään Frida Kahloa esittävän Barbie-nuken.
Yhdysvaltalainen Barbie-nukkeja valmistava Mattel-yritys on joutunut somekohun pyöritykseen. Yrityksen valmistama, taiteilija Frida Kahloa esittävä Barbie-nukke on saanut osakseen valtavasti kritiikkiä.

Kuva maailmankuulua kuvataiteilijaa esittävästä Barbie-nukesta lähti leviämään netissä kulovalkean lailla sen jälkeen, kun Hollywood-tähti Salma Hayek jakoi aiheesta kritisoivan päivityksen.

– Frida Kahlo ei koskaan yrittänyt olla tai näyttää keneltäkään muulta kuin itseltään. Hän riemuitsi yksilöllisyydestään. Miten hänet saatettiin muuttaa Barbieksi? Hayek kysyy sosiaalisen median päivityksen muodossa.
Kuvasta on tykätty esimerkiksi Instagramissa jo yli 160 000 kertaa ja sitä on jaettu ympäri maapalloa.

Hayek sai Oscar-ehdokkuuden roolistaan kuuluisan taidemaalarin elämästä kertovassa Frida-elokuvassa. Elokuva ilmestyi vuonna 2002.


Frida Kahlo oli Hayekin tavoin meksikolainen. Hänet tunnettiin erityisesti tuskaa ja kuolemaa täsmällisesti kuvastavista teoksistaan. Hän maalasi laajan kokoelman inhorealistisia omakuvia.

Kahlo oli oman aikansa vahva feministi; hän yritti kuvailla naisten elämän raakuutta ja epätasa-arvoa taiteen keinoin. Hän tunnustautui avoimesti biseksuaaliksi.


Meksikolaistaustainen näyttelijä kertoi julkisuudessa viime joulukuussa siitä, miten elokuvamoguli Harvey Weinstein ahdisteli häntä seksuaalisesti Frida-elokuvan kuvauksissa. Weinstein on kiistänyt väitteen jyrkästi.

Hayek on tunnettu feminismin puolestapuhuja. 51-vuotias tähti on esiintynyt urallaan yli 30 täyspitkässä elokuvassa.TMZ-uutissivuston mukaan Kahlon perikunta syyttää yhtiötä siitä, että he eivät olisi kysyneet lupaa Kahloa esittävän Barbie-nuken markkinointiin ja valmistukseen. Mattel kiistää syytteet ja sanoo, että lupa on saatu jo paljon aikaisemmin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt