Suosittu bloggaaja paljastaa: näin valtavia summia voi tienata yhdellä Instagram-kuvalla – upeita matkoja, ravintolaillallisia ja muotiluomuksia

Julkaistu: , Päivitetty:

sosiaalinen media
Sosiaalisesta mediasta on tullut tapa ansaita rahaa ja jopa elättää itsensä. Suosittu bloggaaja Bianca Ingrosso paljasti, miten paljon Instagram-kuvalla voi todellisuudessa tienata.
Bianca Ingrosso on yksi Ruotsin suosituimmista bloggaajista ja sometähdistä. 23-vuotias Ingrosso pitää lifestyle-blogia, jossa hän julkaisee kauniita kuvia arjestaan, esittelee lempituotteitaan, suosittelee ravintoloita ja mainostaa yhteistyökumppaniensa tuotteita.

Instagramissa Ingrossolla on reilut 655 000 seuraajaa, jotka seuraavat tarkkaavaisesti nuoren naisen ylellisiä matkoja, hienoja asuja, muotiluomuksia ja maukkaita ravintola-aterioita. Bianca julkaisee tilillään paitsi kuvia arjestaan, myös yhteistyössä yritysten kanssa toteutettuja kampanjoita.
Ingrosso kertoi hiljattain Framgångspodden-podcastissa, millaista sosiaalisella medialla eläminen on todellisuudessa. Aftonbladet-lehden mukaan Ingrosso paljasti, että sen lisäksi että somella voi elää, voi sen avulla myös rikastua.
Kun bloggaajalta tiedusteltiin, kuinka paljon hän saa rahaa yhdestä Instagram-kuvasta, yritti hän aluksi vastata ympäripyöreästi.

– On siinä muutamia nollia, Ingrosso paljasti vältellen tarkan summan paljastamista.

– Instagram-julkaisu on kallein, minkä voi ostaa, hän selitti.
Podcastin isäntä Alexander Pärleros tiedusteli, kuinka monesta nollasta puhuttaisiin, jos Bianca poseeraisi kuvitteellisesti automekaanikoksi pukeutuneena kaupungin keskustassa ja julkaisisi kuvan tilanteesta Instagramissa mainostarkoituksessa.
Aftonbladetin mukaan Ingrosso myönsi lopulta, että hän voisi saada yhdestä kuvasta jopa 150 000 tai 200 000 Ruotsin kruunua eli lähes 15 000 tai 20 000 euroa. Hän kertoi, että julkaisujen tuottaminen on yllättävän työlästä ja hän voi siksi nostaa hintaa halutessaan. Ingrosson mukaan yksi kuva voisi viedä esimerkiksi puolen päivän työn.

Vuonna 2016 pienituloisuusraja oli Suomessa 1 203 euroa kuussa, joten Ingrosso tienaa yhdellä julkaisullaan enemmän kuin pienituloinen suomalainen nettona koko vuonna.
Instagram on Biancalle, kuten myös monille muille sometähdille kanava, jolla on mahdollista tienataan suurimmat summat. Rahaa saa myös esimerkiksi oman blogin tai YouTube-kanavan kautta, mutta Instagramissa summat ovat suurempia.

Yritykset maksavat somepersoonille näkyvyydestä heidän kanavissaan, sillä niiden kautta on mahdollista tavoittaa satoja tuhansia silmäpareja, jotka parhaassa tapauksessa kiinnostuvat yritysten tuotteista. Somen kautta mainontaa kohdennetaan etenkin nuorille, jotka eivät välttämättä käytä enää perinteisiä medioita.

Usein somevaikuttajat saavat tuotteita myös sponsorisopimustensa kautta tai pääsevät ilmaisille luksusmatkoille vastineeksi näkyvyydestä.
Myös Suomessa on lukuisia sosiaalisella medialla itsensä ammattimaisesti elättäviä ihmisiä. Missikaunotar Sara Chafak kertoo viikonlopun Ilta-Sanomissa, että somesta on tullut hänelle ammatti.

– Olen päässyt siihen pisteeseen, että tästä on tullut minulle ammatti. Instagram on minulle merkittävin työväline, Chafak kertoo.

Myös Chafak korostaa, ettei Instagram-julkaisu synny hetkessä, vaan se vaatii paljon työtä ja suunnittelua.

– Vaikka se julkaistu juttu on vain yksi kuva, niin sitä ennen käydään paljon neuvotteluja ja sähköpostinvaihtoa siitä, miten se tapahtuu. Seuraajat eivät välttämättä ymmärrä sitä. Usein luullaan, että kuvan julkaiseminen kestää sen 2 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt