Edes ”Suomen negatiivisin ihminen” ei keksi Tanhupallosta pahaa sanottavaa – ”Välillä harjoituksissa on oikein pidäteltävä, etten ulvo suoraa huutoa” - Viihde - Ilta-Sanomat

Edes ”Suomen negatiivisin ihminen” ei keksi Tanhupallosta pahaa sanottavaa – ”Välillä harjoituksissa on oikein pidäteltävä, etten ulvo suoraa huutoa”

Pilvi Hämäläisen mukaan edes Aina Inkeri Ankeinen ei keksisi Tanhupallosta pahaa sanottavaa.

Pilvi Hämäläinen kertoi IS:lle Putous-kauden kuvauksien sujumisesta.­

10.3.2018 17:05

Näyttelijä Pilvi Hämäläinen, 32, on päässyt tilanteeseen, jota on vuosikausien puurtamisella tavoitellutkin. Hän saa nyt näytellä sydämensä kyllyydestä.

Kokemusta ja kannuksia oli karttunut runsaasti teatterinäyttelijänä, mutta viimevuotinen Putous-voitto Aina Inkeri Ankeisena sinkautti Hämäläisen koko kansan suosioon. Sen seurauksena nyt piisaa töitä, ja parhaillaan päällä olevaa Putous-kautta leimaa vielä edellistä kertaakin suurempi kiire.

– Olen todella kiitollinen, että Joonas Nordman otti minut Putoukseen, koska se on mahdollistanut muidenkin rakastamieni töiden tekemisen.

– Nämä kaksi Putous-kautta ovat olleet minulle todella erilaisia. Koska Aina Inkeri pysyi mukana loppuun asti, hahmon kirjoittaminen vaati paljon tekemistä. Tällä kertaa olen samaan aikaan kuvannut Keisari Aarnio -sarjaa, mikä on vienyt todella paljon aikaa. Nyt on saanut tehdä töitä ihan hulluna, Hämäläinen kertoo.

Mutta juuri niin on hyvä, sillä näytellä hän haluaakin. Keisari Aarnio -sarja nähdään huhtikuussa Ruutu+-palvelussa. Hämäläisellä on yksi tositarinan päärooleista Helsingin Sanomien toimittaja Minna Passina. Kesällä Hämäläinen kuvaa toista uutuussarjaa, joten Putous-urakan päätyttyä hän aikoo suunnata ystäviensä kanssa muutamaksi viikoksi Meksikoon lataamaan akkuja.

– Viime Putouksen jälkeen kävin Miamissa, mutta loma meni lähinnä työasioiden säätämiseen. Stressasin koko loman, joten nyt yritän pitää puhelimen kiinni ja vain lukea rannalla.

Muiden töiden ohessa Hämäläinen keikkailee jatkuvasti Aina Inkerinä ja myös ex-rouva Tuija Erosta on jo kyselty keikoille.

– Aina Inkerille on riittänyt kysyntää ja myös Tuija lähtee mielellään kertomaan, kuinka hän on mennyt eron jälkeen eteenpäin.

Hämäläisen tämänvuotinen hahmo, ex-rouva Tuija Eronen tipahti kisasta yllättäen ensimmäisenä. Edellisellä Putous-kaudella Hämäläinen ei kokenut putoamista kertaakaan.

– Kyllä se pudotushetkellä vähän kirpaisi, mutta sitten näin asian hyvän puolen. Työtaakka keveni, kun hahmokisasta vapautui aikaa muihin töihin. Tuntuu vahvasti, että tällä kertaa oli tarkoitettu mennä juuri näin, Hämäläinen perustelee.

– Sitä paitsi olen kilpailuhenkinen vain pesäpallossa. Eikä ikäviin asioihin kannata jäädä vellomaan vaan mennä eteenpäin, kuten Tuijakin sanoo, hän lisää.

– Työtaakka keveni, kun hahmokisasta vapautui aikaa muihin töihin, Pilvi Hämäläinen kertoo.­

Hämäläinen ei lähde erittelemään omia erokokemuksiaan, mutta sitä hän ei peittele, että hahmoihin päätyy aina myös omia kokemuksia ja tuntemuksia.

– Mitä se kertoo minusta ihmisenä, että teen kaksi kertaa peräkkäin todella katkeran ja menneessä jumittavan hahmon, hän nauraa.

– Varmasti jokaisessa sketsihahmossa on osa esittäjäänsä. Kai jokaisella on eron pyörteissä myös katkeria tuntemuksia kuten Tuijallakin vilahtelee esiin. Halusin Tuija-hahmolla kokeilla, voisiko eron kaltaisesta kauheasta asiasta tehdä hauskaa.

Viime kaudella Aina Inkeri oli katsojien suosikki alusta lähtien, tällä kertaa suursuosioon on singahtanut Kiti Kokkosen hahmo Tanhupallo.

– Tanhupalloa katsoessani en näe Kitiä, vaan oikeasti pienen lapsen. Välillä harjoituksissa on oikein pidäteltävä, etten ulvo suoraa huutoa, koska Tanhupallo on niin ihana.

Aina Inkerille sopii hyvin, jos Tanhupallosta tulee hänen seuraajansa Putous-voittajana.

– Edes Aina Inkerillä ei ole siihen mitään negatiivista sanottavaa. Ja se on jo aika paljon Suomen negatiivisimmalta ihmiseltä, Pilvi naurahtaa.

Vauvakuumetta Tanhupallo ei kuitenkaan ole nostattanut.

– Kun käyn somessa, ruudulle tärähtää jatkuvasti erilaisia raskauteen ja lastenhankintaan liittyviä mainoksia. Helppo huomata, että iän puolesta olen kohderyhmässä, jossa lapsia pitäisi ajatella. Ja kyllähän minä paljon mietinkin, että haluaisinko lapsia vai ei, mutta tällä hetkellä en vielä tiedä vastausta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?