Fitnessmalli-kilpailu sai rajua kritiikkiä – kilpailijoiden ulkonäöstä palautevyöry: johti merkittävään sääntömuutokseen - Viihde - Ilta-Sanomat

Fitnessmalli-kilpailu sai rajua kritiikkiä – kilpailijoiden ulkonäöstä palautevyöry: johti merkittävään sääntömuutokseen

Fitnessamalli-kilpailun säännöt muuttuvat jälleen.

Viime vuoden Fitnessmalli-kilpailun finaalikolmikko: voittaja Meri Turunen (kesk), 2. sija Anni Vallius (oik) ja Elina Leskinen (vas).­

9.3.2018 14:45

Fitnessmalli -kilpailu järjestetään jälleen. Viime vuonna kilpailu sai runsaasti kritiikkiä siitä, että kilpailussa etsittiin fitnessammattilaisen sijaan sosiaalisen median taituria ja hyvinvoinnin ammattilaista.

Nyt sääntöihin on tulossa jälleen muutoksia.

– Saimme viime vuonna palautetta siitä, että osa kilpailijoistamme ei ollut ulkoisesti sitä, mitä yleensä Fitnessmalli-kilpailussa on totuttu näkemään. Kilpailussa painotimme enemmänkin osaamista ja sosiaalisen median taitoja, kuin treenaamista.

– Kaikki kilpailijamme kuitenkin olivat urheilullisia, vaikka tämä ei ehkä kaikille välittynyt palautteen mukaan, kilpailun järjestäjä, vuoden 2012 fitnessmalli Emmi Lehtomaa kertoo tiedotteessa.

Fitnessmalli-kilpailun järjestää tänä vuonna Emmi Lehtomaa. (vas.) Viime vuodesta poiketen Nina Sarjolahti (oik.) ei osallistu kilpailun järjestämiseen.­

Lehtomaa kertoo, että kilpailu aikoo taipua palautteen johdosta uuteen sääntömuutokseen.

– Tänä vuonna aiomme kilpailussa panostaa viime vuotta enemmän myös fyysiseen hyvinvointiin ja finalistit tullaan näkemään yhä enemmän nimenomaan sporttimallin töissä, hän selvittää.

Tänä vuonna tulevia fitnessmalli-kisaajia valmentaa fitnessblogistaan tunnettu personal trainer Linda Manuella. Hän tulee vastaamaan siitä, että Fitnessmalli -finaalissa lavalla tullaan näkemään kymmenen upeaa naista, jotka olemuksellaan innostavat ihmisiä liikkumaan.

Linda Manuella vastaa Fitnessmalli-kisaajien valmennuksesta.­

– Valmennuksessa otamme huomioon sen, että Fitnessmallien tulee pystyä noudattamaan näitä ohjeita vaikka koko vuoden ympäri! Kyseessä ei siis missään nimessä tule olemaan mikään fitnessdieetti, vaikka toki treenit ovatkin haastavia ja fyysistä kuntoa kehittäviä, Linda selvittää.

Kilpailussa ei tänä vuonna vertailla tai arvioida finalistien lihaksia, mutta jokaisen finalistin tulee pystyä työskentelemään esimerkiksi sporttimallin kriteerin täyttäen. Arvostelussa tullaan ottamaan huomioon valokuvauksellisuus ja esiintymistaito.

Viime vuonna kilpailun voitti Lapin tyttö Meri Turunen. Toiseksi sijoittui Anni Vallius, joka puhui kilpailun aikana paljon kehopositiivisuuden puolesta ja korosti, kuinka tärkeää on olla ylpeä vartalostaan.

Fitnessmalli 2017 voittajakolmikko vasemmalta oikealle: kolmanneksi tullut Elina Leskinen, keskellä voittaja Meri Turunen ja toiseksi tullut Anni Vallius.­

Vallius on puhunut aiemmin myös kohtaamastaan negatiivisesta palautteesta. Hän kirjotti viime syyskuussa blogissaan, kuinka hänen kuviaan haukuttiin.

Anni Vallius liputtaa kehopositiivisuuden puolesta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?