Sara Chafak kertoi salaperäisten luksusmatkojensa taustoista – ei maksa satumaisia reissujaan itse: ”Olen päässyt siihen pisteeseen, että tämä on ammatti”

Julkaistu:

sometyö
Sosiaalisesta mediasta on muodostunut työ missikaunotar Sara Chafakille. – Instagram on minulle merkittävin työväline, hän sanoo IS:n haastattelussa.
Sara Chafak halusi voittaa Miss Suomen kruunun ensimmäisen kerran jo kolmevuotiaana, kun hän katsoi kisoja tv:stä äitinsä kanssa. Vuonna 2012 haave toteutui. Sen jälkeen Chafak keskeytti korkeakouluopintonsa kansainvälisen markkinoinnin parissa ja alkoi tehdä töitä missinä ja mallina.

Nykyään 27-vuotiaalla kaunottarella on Instagramissa yli satatuhatta seuraajaa. Sadunomaisissa otoksissa Sara juo cappuccinoa Dubaissa, poseeraa lumimaisemassa Sveitsissä ja istuu luksusauton konepellillä Beverly Hillsissä. Tai sitten hän poseeraa uima-altaalla viiden tähden hotellissa upeissa uima-asuissa.

Sara Chafakin arkipäivät täyttyvät sosiaalisen median parissa työskentelystä. Hän kertoo IS:lle saavansa elantonsa somesta.

– Olen päässyt siihen pisteeseen, että tästä on tullut minulle ammatti. Instagram on minulle merkittävin työväline, hän kertoo.


Sara ei halua kertoa tarkalleen, kuinka paljon hänelle maksetaan palkkioita Instagram-julkaisuista, mutta hän vahvistaa saavansa työstään palkkioksi sekä rahaa, tuotelahjoja että sponsoroituja matkoja.

– Vaikka se julkaistu juttu on vain yksi kuva, niin sitä ennen käydään paljon neuvotteluja ja sähköpostinvaihtoa siitä, miten se tapahtuu. Seuraajat eivät välttämättä ymmärrä sitä. Usein luullaan, että kuvan julkaiseminen kestää sen 2 minuuttia, Sara pohtii.

– Saan meiliini koko ajan yhteydenottoja ja yhteistyöehdotuksia. Siitä on kiva valita, mikä toimii milläkin hetkellä.

Chafak ei ole suinkaan ainoa Instagramin kautta menestynyt suomalainen. Esimerkiksi myös Sara Sieppi, 27, on kertonut aiemmin IS:n haastattelussa siitä, miten tienaa selvää rahaa Instagram-projektiensa avulla.

– Jokaisella on omat liksansa, mitä he pyytävät... Vaikka julkaisen koko ajan jotain, ei se tarkoita, että saisin kaikesta rahaa, Sieppi sanoi viime kesänä.

– En saa mitään jostain tavallisista selfie-kuvista tai maisemakuvista. Ainoastaan sellaisista jutuista saan rahaa, mihin olen selvästi liittänyt asusteita, meikkejä tai muuta, mihin liittyy yhteistyösopimuksia, hän lisäsi.


Yksi Chafakin yhteistyökumppaneistaan on australialainen Tony Beig, johon missikaunotar tutustui noin kolme vuotta sitten Saran entisen agentin välityksellä Los Angelesissa. Sara kertoo IS:lle, että Beig työskentelee agentuurissa, jonka listoilla hän on talenttina.

– Tony on hyvä ystäväni ja kollegani. Hän on mukana yrityksessä, jonka nimi on Find Your Talent. Se on losangelesilainen agentuuri, jossa minä olen listoilla, hän avaa.
Beigin edustama Alanic Group on yksi Saran sponsoreista ja yhteistyökumppaneista. Sara on poseerannut yrityksen edustamissa urheiluvaatteissa ja vaatekatalogeissa.

Yhteistyöhön on kuulunut paljon matkustamista niin kuvauskohteiden kuin myös yhteistyökumppanien tapaamisten parissa. Sara kertoo avoimesti, että matkat hän saa sponsoroituna.

– Los Angeles, Pariisi, Venetsia, Milano, Sveitsi, Dubai… Sara luettelee tämän vuoden matkojaan.

Matkoilla mukana on ollut Find Your Talent -agentuurin tuotantotiimi. Viime matkalla he kuvasivat Saralle portfoliota.


Toisin kuin joissakin yhteyksissä on esitetty, Sara ei ole matkustanut Beigin kanssa kahdestaan, vaan he molemmat ovat osa isoa tuotantotiimiä

– En ymmärrä, mistä tämä harhaluulo on pinttynyt, että menestyäkseen pitäisi edetä haarojen kautta, suorasanainen nainen täräyttää ilkeistä huhuista, joita hänen ja Beigin ympärillä on vellonut.

– Tony oli yksi henkilö mukana reissussa, miksi emme puhu tuotantotiimin muista jäsenistä? Sara pohtii.

– Nämä harhaluulot vähentävät ja loukkaavat naisten asemaa sekä lokeroivat kaikki vähänkään menestyneet naiset tavalla tai toisella pyrkyreiksi.


Chafak tiedostaa hyvin, että mallin elämä ei voi jatkua ikuisesti.

– Olen realistinen. Sitten kun tämä ei enää onnistu, teen varmaan jotain muuta. Taiteilen, kirjoitan kirjaa, tai sitten vain olen. Ei elämässä voi koskaan tietää, mihin päätyy, hän toteaa huolettomasti.

Hiukset, meikki ja stailaus Ida Jokikunnas. Musta-punainen asu, kultaiset korvakorut, kaulakoru ja vihreä paita KappAhl. Puusandaalit Marita Huurinainen. Keltainen mekko Le Temps des Perises. Samettinen liivitoppi ja army-housut NA-KD. Lehtikorvakorut ViaMinnet. Korkosandaalit Steve Madden. Vihreät sortsit SuperDry, bikiniliivit Change. Puupistokkaat Replay.

Sara Chafak kertoo arjestaan luksuselämän kulissien takana IS:n viikonvaihteen lehden haastattelussa. Lue haastattelu kokonaisuudessaan päivän painetusta lehdestä tai digiversiosta.