Putous-tähti Alina Tomnikov, 29, kertoo hektisestä elämänvaiheestaan – lapset eivät ole tulleet kysymykseenkään: ”Minulla ei ole koskaan ollut vauvakuumetta” - Viihde - Ilta-Sanomat

Putous-tähti Alina Tomnikov, 29, kertoo hektisestä elämänvaiheestaan – lapset eivät ole tulleet kysymykseenkään: ”Minulla ei ole koskaan ollut vauvakuumetta”

Alina Tomnikov kertoi IS:lle näyttelijänurastaan ja talven Putous-rupeamasta.

Alina Tomnikov esitti Putouksessa stressaantunutta kotiäitiä.­

10.3.2018 10:39

Näyttelijä Alina Tomnikov, 29, teki viime vuonna valtavasti töitä, ja se näkyy nyt tv-ruudussa ja valkokankailla. Tv-sarja Donna pyörii parhaillaan ja parin viikon päästä alkaa sarja Alina idässä.

Valkokankaalla vaalea kaunotar löytyy elokuvista Veljensä vartija ja Tuntematon sotilas.

Alinalla on tottumusta rivakkaan työtahtiin, mutta silti nyt koetellaan jaksamista, kun Putous lähestyy loppuaan. Ensi kertaa suosikkiohjelmassa mukana olevan Alinan hahmo, väsymyksen takia romahduksen partaalla hoippuva kolmen lapsen äiti Kikka Vaara, on edelleen mukana kisassa. Se vaatii yllättävän paljon tekemistä.

– Nyt on laitettava siviili-Alinan silmänaluksiin pikkasen enemmän peitevoidetta. On ollut yllättävää, kuinka pinnassa tunteeni nyt ovat, Tomnikov myöntää.

– On hienoa, kuikna paljon olen oppinut Putouksessa, Alina Tomnikov kiittelee.­

Tunteet olivat pitkälti syynä myös hahmovalintaan.

– Olen hyvin tunteikas ja tunteeni liikkuvat helposti naurusta itkuun. Koen asiat todella vahvasti. Kikan väsymyksen tila mahdollistaa sellaisessa tunnetilassa olemisen. Hetkittäin tuntuu, että käyttäydyn nyt itsekin kikkamaisesti.

Se näkyy arjessa, kun yleensä jämpti nainen on muuttunut yllättävän hajamieliseksi.

– En ole ikinä ennen hävittänyt tavaroita. Olen todella järjestelmällinen, kirjoitan aina kaiken muistiin enkä ole myöhässä. Nyt olen kadottanut kahdet hanskat, pipon, puhelinlaturin, neljä taksikuittia ja meinasin hävittää tietokoneen laturin. Täysin ennennäkemätöntä, hän ihmettelee.

Tomnikoville on uutta, kuinka paljon hahmo vie ajatusaikaa.

– Olen ennenkin tottunut pohtimaan paljon roolihahmojani, miettimään heihin liittyviä asioita, mutta kun selviää, että Kikka jatkaa kisassa, päässä alkaa aina iso myllerrys.

Näyttelijänä Alina Tomnikov on tottunut valmiiseen käsikirjoitukseen, mutta nyt pitää näyttelemisen lisäksi myös itse suunnitella ja kirjoittaa hahmon tarinaa. Ja ennen kaikkea tehdä itse hahmon suhteen lopulliset päätökset.

– Olen aina tiennyt, että valintojen tekeminen on minulle haastava paikka. Varsinkin, jos pitää valita hyvistä vaihtoehdoista. On haastavaa itse raamittaa hahmon tarinaa ja tehdä ratkaisuja.

– Välillä ideat meinaavat vallata kaikki ajatukset. Olen ottanut käyttöön tietoisia apukeinoja, joilla saan jylläävät ajatukset ja tunteet rauhoittumaan. On saatava välillä levätä.

Myös lähimmät ovat pyrkineet rauhoittamaan luovuuden keskellä tempoilevaa Alinaa.

– Vanhemmat, poikakaverini ja myös muut putouslaiset ovat tukeneet hienosti. On hienoa, kuinka paljon olen oppinut Putouksessa.

Kikka Vaara selvisi pitkälle hahmokisassa.

– Olen niin ylpeä Kikasta. Kuinka pitkälle mennään, se ei ole meidän kummankaan käsissä. Käy miten tahansa, Kikka on ylittänyt itsensä ja niin olen minäkin.

Hahmo on saanut Alinan kiinnittämään tavallistakin enemmän huomiota lapsiin.

– Minulla ei ole koskaan ollut vauvakuumetta. Olen saanut viettää paljon aikaa lasten kanssa hoitamalla pikkusisaruksia ja muita pieniä. En ole vielä kaivannut lapsia omaan elämääni, mutta se aika varmasti tulee.

Putouksen päätyttyä alkavat heti uuden tv-sarjan kuvaukset. Niiden päätyttyä Tomnikov osallistuu Jussi Gaalaan.

– Sen jälkeen lähden lomalle lämpöön avopuolisoni kanssa pariksi viikoksi.

Loman jälkeen työt jatkuvat, sillä tulossa ovat myös kahden muun tv-sarjan kuvaukset.

Juhannuksena täyteen tulee 30 vuotta. Tässä elämänvaiheessa sen juhlistaminen tuntuisi sopivalta.

– Yleensä olen viettänyt juhannusta Rovaniemellä oululaisten isovanhempieni mökillä. Mummi on tehnyt mansikkakakkua ja olen vetänyt karkkiöverit. Jopa teinivuosinani juhannus merkitsi minulle rauhallista juhlaa. Vasta viime vuosina olen viettänyt pari juhannusta Helsingissä.

– Tällä kertaa ajattelin pitää ihanat syntymäpäiväjuhlat, Tomnikov suunnittelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?