Suosittu nettipeli muutti 10-vuotiaan Leon käytöstä dramaattisesti – huolestunut äiti avautui aamu-tv:ssä: pelataanko tätä teilläkin? - Viihde - Ilta-Sanomat

Suosittu nettipeli muutti 10-vuotiaan Leon käytöstä dramaattisesti – huolestunut äiti avautui aamu-tv:ssä: pelataanko tätä teilläkin?

Suzanne Sellman puhui poikansa Leon pelaamisesta This Morning -aamu-ohjelmassa.

Julkaistu: 9.3.2018 12:12

Fortnite-nettipeli sai 10-vuotiaan Leon eristäytymään perheestään ja pitämään oikeaa elämää tylsänä.

Nettipeli Fortnitesta on tullut valtava ilmiö myös Suomessa, etenkin lasten keskuudessa. Selviytymispeli on ilmainen nettipeli, jossa tarkoituksena on etsiä aseita ja tappaa vastustajat. Sitä voi pelata yksin tai joukkueittain esimerkiksi ystävien kanssa.

Räiskintäpeli on koukuttanut niin lapsia kuin aikuisiakin ja se on erittäin suosittu ympäri maailmaa. The Mirrorin mukaan pelillä on 12 vuoden ikäraja, mutta myös huomattavasti nuoremmat pelaavat sitä.

Brittiläinen Suzanne Sellman vieraili maan This Morning -aamu-tv:ssä varoittamassa, että pelillä voi olla ikävät seuraukset sen nuoriin pelaajiin. The Mirrorin mukaan Sellman kertoi ohjelmassa, että hänen 10-vuotias Leo-poikansa pelaa peliä erittäin innokkaasti.

Suzanne-äiti huolestui Leon pelaamisesta, kun tämä alkoi vetäytyä muun perheen seurasta ja pelasi yhä pidempiä aikoja kerrallaan.

Leo aloitti seikkailupelin pelaamisen jouluna. Sellmanin mukaan hän huomasi jo muutamassa viikossa, että pojan käytös muuttui dramaattisesti. Leo jumittui pelaamaan peliä pitkiksi ajoiksi ja eristäytyi perheestään, vaikka hän oli aiemmin pitänyt kiinni tarkasti aikarajoista pelaamisen suhteen.

– Aiemmin hän meni pelaamaan Xboxia tunniksi ja tuli sitten takaisin ja liittyi perheen seuraan, Sellman sanoi aamu-tv:ssä.

Sellman kertoi, ettei hän ole koskaan aiemmin joutunut asettamaan yhtä tiukkoja rajoja Leon pelaamiseen kuin nyt. Esimerkiksi jalkapallopeli Fifan kanssa Leon pelaaminen pysyi hyvin aisoissa.

Nyt hän kuitenkin huomasi, ettei pelaaminen pysynyt enää hänen asettamissaan rajoissa ja kun Leon tuli aika lopettaa päivittäinen kahden tunnin peliaikansa, alkoi hän vastustella ja kertoi, ettei voinut, koska oli viiden parhaan joukossa. Peli koukutti pojan Sellmanin mukaan pahasti.

– Peli imaisee sinut mukaansa, etkä halua kuolla. Peli on niin jännittävä, Leo selitti käytöstään aamu-tv:ssä.

– Jouduin kertomaan hänelle, ettei hän käyttäydy kuten yleensä, Sellman totesi.

Äidin mukaan pelin virtuaalimaailma on niin täynnä energiaa ja adrenaliinia, että Leo kyllästyi oikeaan elämäänsä. Hän kertoi, että lapset eläytyvät peliin täysillä ja se saa heidät ylikierroksille.

– Kun he (lapset) yrittävät lopettaa sen (pelaamisen), on kaikki tylsää. Sen kanssa ei voi kilpailla, hän totesi.

Kun pojan pelaaminen alkoi syödä tämän intoa todelliseen maailmaan, takavarikoi Sellman Fortnite-pelin. Hän totesi This Morning -ohjelmassa, että Leo oli lopulta tyytyväinen päästessään irti pelistä.

Ohjelman katsojat keskustelivat pelistä kiivaasti Twitterissä. Moni kertoi kamppailevansa saman ongelman kanssa ja harkitsevansa pelin poistamista lapsiensa käytöstä.

– Olen nauhoittanut aamu-tv:n, jotta voin näyttää sen 10-vuotiaalleni. Haluaisin poistaa Fortniten! Ihmettelen, mikä seuraava villitys mahtaa olla. Luulin, että pullojen heittely oli paha juttu, eräs äiti kirjoitti.

– OMG... Poikani pelaa sitä päivittäin. Minulla ei ollut mitään hajua sen sisällöstä, kuulin hänen vain puhuvan Fortniten pelaamisesta... Pitäisikö minun olla huolissani? toinen pöyristynyt äiti kirjoitti.

This Morning -ohjelman katsojista 59 prosenttia kuitenkin totesi, ettei ole huolissaan lastensa Fortnite-pelaamisesta. Osa Twitterissä tapausta kommentoineistakin koki, ettei Fortnite ole sen pahempi kuin muutkaan pelit.

– Lapset tulevat aina pelaamaan videopelejä. Fortnite ei pilaa lasten elämää. Tämä nainen on vinksahtanut, eräs kommentoija toteaa.

  • Pelaavatko lapsesi nettipelejä? Kerro kokemuksesi kommenteissa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?