Venla Edelmann: Muutto Suomeen oli suuri muutos

Tunnettujen vanhempien tytär Venla Edelmann haluaa luoda uraa omin voimin, mutta on kiitollinen isänsä Samuli Edelmannin tuesta ja neuvoista. Nyt Venla esiintyy ystävänsä Eve Tanskasen kanssa hyväntekeväisyyskonsertissa, mutta tavoitteet ovat korkealla.


10.3.2018 8:05

Kun nuoret naiset Venla Edelmann ja Eve Tanskanen saapuvat haastatteluun, he ovat ajoittain itsevarmoja, mutta mukavalla tavalla myös hieman ujoja. He esiintyvät huhtikuussa Näe minut ajoissa –konsertissa, joka kerää rahaa nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

– Syrjäytyneitä nuoria ei saa jättää yksin, he painottavat.

Parivaljakko tutustui toisiinsa runsas vuosi sitten ja he huomasivat lauluääntensä sopivan hyvin yhteen. Näin syntyi lauluduo.

Venla Edelmann asui vanhempiensa Samuli Edelmannin ja Laura Tuomarila sekä veljensä Ilmarin kanssa Maltalla melkein kymmenen vuotta. Muutama vuosi sitten perhe muutti takaisin Suomeen ja suomalaiseen ilmapiiriin totutteleminen oli alussa hieman vaikeaa.

Jo 13-vuotiaasta mallin töitä tehnyt Venla myöntää suomen kielen olleen alussa hakusessa.

– Muutto kotimaahan oli suuri muutos. Vaikka puhuimme Maltan-kodissa suomea, kieli ei ollut hallussa. Onneksi vanhemmat laittoivat minun ensin Kansainväliseen kouluun. Näin sain myös nopeasti ystäviä, Venla kertoo.

Venla kuvailee elämää Maltalla kivaksi ja rennoksi ja hän oli iloinen siitä, ettei kukaan tiennyt hänen olevan melko kuuluisien vanhempien tytär.

Suomeen tullessaan Venla ei ensimmäisenä koulussa kertonut, kuka on hänen isänsä. Venla halusi pärjätä omillaan.

Vuoden kuluttua ylioppilaaksi kirjoittavalla Venlalla on tulevaisuudelle sellaisia suunnitelmia, jotka sivuavat hänen isänsä uraa.

– Kyllähän ihmiset ovat luulleet, että tunnettujen vanhempien lapsena minulla on muita helpompaa. Näin ei ole. Olen ajatellut muuttaa ulkomaille koulun jälkeen, hän painottaa.

Venla myöntää kysyvänsä ohjeita isältä ja äidiltä nimen omaan siitä, miten hänen kannattaa urallaan edetä. Venla uskoo vakasti, että hänen elämänsä on Englannissa, jossa hänen äitinsä aikoinaan opiskeli.

Evekin kertoo haluavansa koulun jälkeen ulkomaille. Even toiveissa on muutto Honoluluun.

Ennen kuin naiset matkaavat maailmalle, he käyvät koulunsa loppuun ja tekevät keikkoja saadakseen taskurahaa opintoihin.

– Suuri kiitos kaikesta kuuluu vanhemmillemme ja heidän neuvoilleen sekä tuelle, he sanovat.

Näe minut ajoissa -hyväntekeväisyyskonsertti Gloria-teatterissa 11. huhtikuuta. Mukana mm Samuli Edelmann, Anna Hanski sekä heidän jälkikasvunsa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?