Miljardööri Peter Nygård, 76, haluaa elää ikuisesti ja nauttia omaisuudestaan – palkkasi oman lääkärin asiaa varten: ”Olen ottanut kantasoluhoitoja” - Viihde - Ilta-Sanomat

Miljardööri Peter Nygård, 76, haluaa elää ikuisesti ja nauttia omaisuudestaan – palkkasi oman lääkärin asiaa varten: ”Olen ottanut kantasoluhoitoja”

Suomalaismiljardööri Peter Nygård haluaa nauttia elämästään vielä vuosia. Hän uskoo kantasoluhoitoihin niin paljon, että aikoo perustaa klinikan Kiinaan tai Bahamalle.

Peter Nygård uskoo saaneensa kantasoluhoitojen avulla jo lisävuosia elämäänsä.

11.3.2018 13:59

Helsinkiläissyntyinen Peter Nygård, 76, istuu firmansa vaatemalliston keskellä maailmankuulun Times Squaren toimistorakennuksensa ylimmässä kerroksessa. Viereisessä huoneessa on kuntosali sekä suuri neuvottelutila ja tyylikäs ruokasali.

Nygårdin omistama seitsemänkerroksinen rakennus poikkeaa muista alueen taloista; Nygård Building on futuristinen ja sen valot loistavat sähkönsinisinä. Materiaalina on käytetty lasia, ja katutasossa sijaitsee yksi Nygård Internationalin sadoista kaupoista.

Peter Nygårdin toimistorakennus sijaitsee aivan Times Squaren lähellä.

Mies itse on pukeutunut tapansa mukaan farkkuihin ja t-paitaan sekä nahkaliiviin. Hänen kasvonsa ovat juuri samanlaiset kuin jokin vuosi sitten, kun ne koristivat Times Squaren suurta ilmoitustaulua.

Peter Nygård on vuosikymmeniä ollut tunnettu siitä, ettei hän ole peitellyt menestystään, saati kyyrötellyt itse jossain huoneen perimmäisessä nurkassa. Nygård on halunnut epäsuomalaisesti näyttää ja kertoa maailmalle, että on menestynyt. Vuonna 2015 kanadalainen talouslehti listasi hänet maan 93:nneksi rikkaimmaksi.

– Saan kiittää menestyksestäni vanhempiani. Suuri kiitos kuuluu myös suomalaiselle sisulle sekä Suomen sotaveteraaneille. Nämä rohkeat miehet taistelivat vapautemme puolesta. Jos Suomi olisi aikoinaan hävinnyt sodan, en istuisi tässä, jatkosodan aikaan syntynyt Nygård sanoo.

Peter Nygård on niin kiitollinen maamme sotaveteraaneille, että on muotinäytöksissään esittänyt mustavalkoista filmiä talvisodasta. Näin hän on halunnut kertoa suomalaisesta peräänantamattomuudesta ja kovasta halusta tehdä työtä tavoitteensa eteen.

Nygårdin oma matka menestyväksi liikemieheksi on ollut pitkä. Lehtien palstoilta hänet on opittu tuntemaan kauniiden naisten ympäröimänä playboy-hahmona. Naiset ovat aina kuuluneet Nygårdin elämään, ja monien kanssa on syntynyt yhteisiä lapsiakin. Nygårdilla on monta lasta, ja hän on jo isoisäkin.

 Minulla on kaikkien lasteni äitien kanssa hyvät välit. Vietämme joskus yhdessä jopa sukujuhlia. Vihamielisyys ei hyödytä ketään.

Nygård päätti vuosia sitten, että erojen jälkeen on parempi olla kaikkien lastensa äitien kanssa hyvissä väleissä kuin tapella oikeudessa ja maksaa lakimiehille hirvittäviä summia.

– Minulla on kaikkien kanssa hyvät välit. Vietämme joskus yhdessä jopa sukujuhlia. Olen huomannut ja ymmärtänyt kauan sitten, ettei vihamielisyys tai riidat hyödytä ketään. Ne kuluttavat ihmistä ja vievät liikaa energiaa ja huomiota muista asioista, hän kuittaa.

Nygård ei välitä paljon puhua yksityiselämästään, mutta toki hän on poseerannut kaunottarien kanssa maailman eri lehdissä. Oikeusjuttujakin on ollut.

Mieluummin miljardööri puhuu urastaan ja siitä, että hänen yrityksensä täyttää tänä vuonna kunniakkaat 50 vuotta.

Peter Nygård on kuvattu usein monien kaunottarien kanssa, kuten vuonna 2013 Jakartassa liikkeensä avajaisissa.

Koska Nygårdilla on suuri omaisuus ja hän haluaa nauttia siitä mahdollisimman kauan, hän kiinnostui jo vuosia sitten kantasoluhoidoista. Nygård kertoo ottaneensa hoitoja useiden vuosien ajan. Omalla tavallaan hän on pioneeri tälläkin alalla.

– Haluan pystyä nauttimaan mahdollisimman kauan kaikesta siitä, minkä olen luonut. Uskon saavuttaneeni hoitojen avulla jo muutamia lisävuosia, hän sanoo.

Peter Nygård on laittanut myös rahojaan kantasoluhoitotutkimukseen. Kiinnostus syntyi silloin, kun hänen Hilkka-äitinsä oli menehtymässä. Nygård oli sitä mieltä, että jos äidille olisi pystytty antamaan kantasoluhoitoja ja näin voimistamaan sydänlihasta, hän olisi elänyt pidempään.

Hilkka Nygårdin kuoleman jälkeen Nygård paneutui kantasoluasiaan ja tapasi maailman johtavia lääkäreitä, asiantuntijoita ja tutkijoita. Omalla Boeing-727-koneellaan mies lensi ympäri maailmaa ja kävi jopa Suomessa keskustelemassa alan asiantuntijoiden kanssa.

– Minulla on useita tuttuja, jotka haluavat nauttia elämästään ja varallisuudestaan mahdollisimman kauan. Tästä syystä olen ajatellut perustaa klinikan, kertoo Nygård, joka on puhunut aiheesta myös muun muassa CNN-kanavalla.

Nygård Cay -alueella Bahamalla ovat käyneet monet tunnetut henkilöt kuten aikoinaan Yhdysvaltain presidentti George Bush, joka tässä poseeraa Hilkka Nygårdin kanssa.

Nygård on omistautunut asialle niin perusteellisesti, että hänellä on jopa oma lääkäri, joka pitää huolen miehen terveydestä. Monet maat ovat kuitenkin kieltäneet kantasoluklinikat, Yhdysvallat mukaan lukien, joten Nygård on ajatellut perustaa klinikan joko Kiinaan tai Bahamalle.

– Alamme tulevaisuus on mullistumassa internetin ja sitä kautta tapahtuvan myynnin takia. Haluan olla mahdollisimman kauan mukana kehittämässä yrityksessämme juuri tätä puolta.

– Ihmisten ostokäyttäytyminen on internetin myötä muuttunut ja se on omanlaisensa vallankumous, jonka vaikutus bisnesmaailmaan on valtava. Sosiaalinen media ja netti ovat tulevaisuutta, hän sanoo.

Firma toimii myös sosiaalisessa mediassa, jotta ihmiset löytävät heidän tuotteensa.

– Toki olemme tiedostaneet jo aikoja sitten alamme muutoksen ja olemme olleet muutoksessa kiinni. Suurin haasteemme on saada ihmiset muutokseen kiinni. Bill Gates sanoi aikoinaan, että bisnestä voi tehdä ajatuksen nopeudella. Juuri näin maailma mielestäni toimii nykyään.

Nuori ja vaatealasta kiinnostunut Nygård osti hieman alta kolmekymppisenä 800 000 dollarilla yrityksen, jossa työskenteli. Omistaja oli sen verran iäkäs, että hän halusi myydä firmansa.

 Olin sanonut vanhemmilleni tienaavani ensimmäisen miljoonan ennen kuin täytän 30 vuotta.

– Olin muutama vuosi aiemmin sanonut vanhemmilleni Hilkalle ja Elialle tienaavani ensimmäisen miljoonan ennen kuin täytän 30 vuotta, hän muistelee.

Kanadassa tuolloin perheensä kanssa asuneesta ja maan olympiajoukkueessa purjehtineesta 28-vuotiaasta Peteristä tuli kuin tulikin miljonääri. Siitä alkoi matka, jolle ei näy loppua.

– Totta kai matka on vaatinut uhrauksia yksityiselämässä, Nygård myöntää viitaten epäonnistuneisiin suhteisiinsa sekä siihen, ettei hänellä ole ollut aina tarpeeksi aikaa jälkipolvelleen.

Nygård on työnarkomaani. Koska hänellä on tehtaita ympäri maailmaa, hänen yöunensa jäävät aikaerojen jälkeen vähäisiksi. Mies nimittäin haluaa olla edelleen yrityksensä jokapäiväisessä toiminnassa mukana.

– Haluan tietää, miten tuotteitani myydään, ja osallistun uusien asujen ja asusteiden suunnitteluun, hän painottaa.

Nygårdilla on aina mukanaan lehtiö, sillä hän suoltaa ideoita niin yrityksensä tuleviin tuotteisiin kuin kantasoluhoitotutkimuksiin.

Mies ja hänen mallinsa kuvattuna keväällä 1994 Stockmannin tavaratalon muotinäytöksessä.

Vaikka hän on aina rakastanut työtään, hän ei ole unohtanut varhaisvuosiaan Suomessa ja sitä, kuinka hänen vanhempansa uudessa kotimaassa tekivät pitkiä päiviä leipomossaan pystyäkseen kouluttamaan Peterin ja tämän siskon Liisan.

Yksiöstä Helsingin Kalliosta maailmalle lähtenyt perhe sai vuosia myöhemmin tuta pojan menestyksestä. Nygård teki kaikkensa, että hänen vanhemmillaan oli hänen menestyksensä ansiosta hyvä elämä.

– Nyt minä vuorostani huolehdin jälkikasvustani, ja monet lapsistani ovat firmassani töissä. He eivät kuitenkaan pääse heti johtopaikoille vaan heidän on aloitettava varastosta kuten minä aikoinani. Näin he oppivat työn merkityksen ja siitä saadun rahan arvon, hän painottaa.

Nygård International -yrityksellä on tällä hetkellä neljätuhatta työntekijää ja tehtaita ympäri maailmaa. Menestynyt vaateyritys on laajentanut kokoelmaansa muun muassa laukkuihin, koruihin ja erilaisiin asusteisiin. Uusin hittituote on Nygård Slim -farkut, joita tuskin ehditään valmistaa niin paljon kuin niitä myydään.

Jotkin Nygårdin vaatemallistot on nimetty hänen lastensa mukaan, kuten Bianca-mallisto.

– Jotta alalla pysyy ja vielä menestyy, on keksittävä koko ajan jotakin uutta, jo 80-luvulla paperittomaksi firmansa tehnyt Nygård sanoo.

Nygård oli aikoinaan pioneereja myös siinä, että kehitti yritykseensä systeemin, jossa myydystä tuotteesta lähti heti tieto tehtaalle. Näin tuotetta pystyttiin valmistamaan nopeasti lisää, ja se päätyi pikavauhtia kaupan hyllylle.

Vaikka pääjohtaja nyt istuu New Yorkin -toimistossaan, yrityksen kaksipäiväiset 50-vuotisjuhlat pidetään myöhemmin tänä vuonna firman pääkonttorissa Winnipegissä. Juhlaan kutsutaan ihmisiä, jotka ovat jollain tavalla olleet mukana koko 50 vuoden matkan ja vaikuttaneet miljardöörin elämään ja menestykseen.

Nygård on myös halunnut palkita työntekijöitään, ja jokainen on saanut kymmenentuhannen dollarin bonuksen.

Kanadassa Nygårdilla on sisustuslehdissäkin esitelty konttorirakennus myös Torontossa. Los Angelesin lähellä Marina Del Reyssa Nygård omistaa lukuisia taloja aivan meren tuntumassa.

Bahaman hulppea huvilakokonaisuus paloi muutama vuosi sitten, ja nyt sitä rakennetaan pikkuhiljaa kuntoon. Nygårdilla on Bahamalla lukuisia muitakin kiinteistöjä, joten hän voi tuhoutuneen huvilan jälleenrakennusvaiheen aikana asua yhdessä huviloistaan.

Peter Nygård rakensi Bahamalle omanlaisensa lomakeitaan, mutta se paloi jokunen vuosi sitten. Parhaillaan keidasta kunnostetaan vanhaan loistoonsa.

Pamela Anderson on yksi Peter Nygårdin tuntemista maailmantähdistä.

Bahaman residenssissä ovat vierailleet maailmankuulut ihmiset niin Englannin kuninkaallisista Hollywood-tähtiin kuin Amerikan presidentteihin. Paikka on myös monelle suomalaisjulkkikselle tuttu.

Maailman seurapiireissä Nygård liikkuu kuin kotonaan, mutta hän on tunnettu omista juhlistaan. Mies on jo muutaman vuoden järjestänyt Oscar-juhlat Beverly Hillsin -hotellissa. Näissä pirskeissä on nähty niin tunnettuja laulajia kuin näyttelijöitäkin.

Nygårdin järjestämien juhlien tuotto lahjoitetaan aina hyväntekeväisyyteen.

Nygård International on toiminnassaan pitänyt tärkeänä, että hyväntekeväisyyksien tuotoilla parannetaan naisten asemaa. Panostus on ollut rahallisesti merkittävä ja suuria summia on ohjattu rintasyöpätutkimukseen.

– Rintasyövän tutkimus on yrityksemme ykköshyväntekeväisyyskohde, Nygård painottaa ja sanoo tietävänsä , että Suomi on hoidoissa ykkösmaiden joukossa.

Peter Nygård (kesk.) järjesti juhlat Suomen jääkiekkomaajoukkueelle Torontossa 31. elokuuta 1991. Nygård lahjoitti mannekiinien yllä olevat vaatteet Jari Kurrille (vas) ja Esa Tikkaselle (oik).

– Lokakuu on täällä päin maailmaa julistettu kansalliseksi rintasyöpäkuukaudeksi, mutta me pyrimme miettimään avustustamme vuoden jokaisena kuukautena, Nygård for Life -hyväntekeväisyysjärjestöä johtava mies huomauttaa.

Järjestön työntekijät tekevät ahkerasti töitä eri yhteisöjen, syöpälääkäreiden ja tutkijoiden sekä järjestöjen kanssa.

– Työntekijämme opastavat ihmisiä ja meillä kaikilla on yksi ja sama tavoite: häivyttää rintasyöpä, Nygård sanoo toiveikkaana.

Suomessa Nygård on auttanut muun muassa sotaveteraanejamme, sillä hän arvostaa maamme itsenäisyyden puolesta taistelleita miehiä ja naisia yli kaiken. Hänen mielestään juuri siksi hänen tulevaisuutensakin näyttää hienolta.

– Uskon, että vielä on vuosia jäljellä, hän päättää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?