Viihde

Seura: Tarja Smura pettyi avioliittonsa alkuun karvaasti – miehen läheiset sotkeutuivat perhe-elämään: ”Halusin rauhan ulkopuolisilta”

Julkaistu:

avioliitto
Tarja Smura kertoo Seura-lehdessä, että ongelmia avioliitossa aiheutti erilainen tausta ja puolison perheen sotkeutuminen parin perhe-elämään.
Entinen Miss Suomi Tarja Smura meni naimisiin Markus-puolisonsa kanssa vuonna 2013. Edellisenä vuonna lastensa isästä eronnut Smura rakastui erikoissairaanhoitajana työskentelevään mieheen vain hieman aiemmin ja suhde eteni vauhdilla.

Miehen lisäksi Smuran perhe kasvoi yhdellä lapsella, kun Markuksen poika tuli mukaan kuvioihin. Uusperheessä oli kolme lasta Smuran edellisestä liitosta: Angela, Raphael ja Gabriel sekä Markuksen poika Samuel.


Pian häiden jälkeen iski uusperhearjen todellisuus. Markus oli paljon poissa kotoa ja perheen pyörittäminen jäi Smuran vastuulle. Hän kertoi vuonna 2015 IS:lle, että parin avioliitto ei lähtenyt käyntiin aivan kuten hän oli suunnitellut. Smuran mukaan suhteessa alkoi ilmetä ongelmia, sillä parilla oli hyvin erilaiset taustat. Smuran tausta oli missipiireissä, Markuksen uskonnollisessa yhteisössä.

– Elämä osoittautui ihan joksikin muuksi kuin olimme sopineet. Vastoinkäymiset alkoivat häiden jälkeen: puolison käytös, hänestä paljastuneet asiat ja eri arvotausta. Huomasin joutuneeni maailmaan, joka oli täysin vieras minulle ja jäin yksin ilman puolisoni tukea. Prioriteettimme eivät kohdanneetkaan, Smura totesi IS:lle vuonna 2015.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nyt Smura kertoo Seura-lehdessä, että yksi suurista järkytyksistä perhe-elämässä oli se, että hänen Markus-puolisonsa suku pyrki puuttumaan perheen elämään.

– Markuksen taustan vuoksi meillä on osittain hyvin erilaiset arvot. Hänen lapsuudenkodissaan omaksumansa periaatteet johdattivat häntä enemmän kuin avioliittomme. Ensimmäiset vuodet perhettämme pyrkivät ohjaamaan vahvasti myös hänen läheisensä, Smura kertoo Seurassa.

Ex-missin mukaan hänen miehensä läheiset myös kohtelivat häntä huonosti. Hänet jätettiin huomiotta ja hänen kasvatusmetodinsa kyseenalaistettiin.

– Kanssani ei oltu tekemisissä, mutta olettamuksia esitettiin sitäkin enemmän. Minua syytettiin monista asioista, kuten lasten eriarvoisesta kohtelemisesta. Saatoin kuulemma halata Samuelia vähemmän tai kieltää enemmän kuin Gabrielia. Vahdittiin, puenko Gabrielille ja Raphaelille paremmat vaatteet kuin Samuelille, Smura kertaa Seurassa miehensä perheen käytöstä häntä kohtaan.


Kerran Smura sai miehensä läheisiltä vihaisen puhelun, sillä hänen oli kuultu kiroilevan.

– Minulta kysyttiin suoraan, miksi olemme menneet naimisiin ja pystynkö oikeasti rakastamaan Samuelia.

Lopulta Smura eristäytyi lastensa kanssa kotiin. Hän ei saanut toivomaansa tukea aviomieheltään, joka teki kolmivuorotyötä ja viihtyi oman yhteisönsä parissa.

– Halusin ainoastaan perheen ja elämällemme rauhan ulkopuolisilta, Smura toteaa Seurassa.

Smura päätyi lopulta vaikean tilanteen takia asumuseroon miehensä kanssa vuonna 2014. Seuran mukaan perhe oli yhä tekemisissä ja selvitti asioitaan terapiassa. Lopulta pari ei eronnut lopullisesti, vaan he palasivat yhteen viime kesänä.

Smura nähdään tällä hetkellä Kaunis elämä -sarjassa, jossa takavuosien Miss Suomet muistelevat missiaikojaan ja kertovat elämässään.

Smura muisteli sarjassa muun muassa suhdettaan elokuvaohjaaja Renny Harliniin. Suhde sai valtavasti julkisuutta ja siitä tuli suuri uutinen. Smura muisteli pian Miss Suomi -voiton jälkeen alkanutta suhdetta IS:lle helmikuussa.

– Olihan se kauhean imartelevaa. Se sotki vähän missikiertuekuviot, kun Rennyltä tuli kaikenlaista viestiä ja tuntui kuin istuisi ison salaisuuden päällä. Jos minulla ei olisi ollut tunteita, en olisi ikinä siihen lähtenyt. Se julkisuusrumba, joka siitä lähti, oli aivan absurdia.