Emma Watsonin tatuointi Oscar-juhlissa nostatti somemyrskyn – kuvasta paljastui kiusallinen kielioppivirhe: huomasitko mokan? - Viihde - Ilta-Sanomat

Emma Watsonin tatuointi Oscar-juhlissa nostatti somemyrskyn – kuvasta paljastui kiusallinen kielioppivirhe: huomasitko mokan?

Emma Watsonin tärkeää asiaa ajaneesta siirtokuvatatuoinnista paljastui kielioppivirhe, joka sai somen kuohumaan.

5.3.2018 16:38

Harry Potter -elokuvista tähdeksi noussut Emma Watson, 27, juhlisti Oscar-gaalaa Vanity Fair -lehden järjestämissä juhlissa sunnuntai-iltana. Feministinä ja naisten oikeuksien puolesta puhujana tunnettu Watson oli pukeutunut tilaisuuteen mustaan, samettiseen iltapukuun, joka paljasti tämän olkapäät ja käsivarret. Kaulassaan tähdellä oli erittäin näyttävä koru, joka laskeutui kauniisti myös tämän olkapäille.

Watson oli puketunut Vanity Fairin juhliin kokomustaan. Viihdealan ammattilaiset ovat ottaneet värillä kantaa ahdisteluvyyhtiin, joka Hollywoodista paljastui viime vuonna.­

Watson oli tuonut särmää asuunsa siirtotatuoinnilla, joka koristi hänen oikeaa kyynärvarttaan. Näyttelijän käsivarressa oli sirolla kaunokirjoituksella kirjoitettu teksti ”Times Up” eli vapaasti suomennettuna ”Aika on lopussa”. Daily Mailyn mukaan Watson halusi tatuoinnillaan ottaa kantaa Hollywoodissa velloneisiin ahdistelusyytöksiin ja tuoda tärkeää aihetta esiin juhlallisena iltana.

Watsonin tyylikäs asu paljasti näyttelijän käden, jota koristi tekstitatuointi.­

Times Up -tekstillä Watson viittasi Hollywoodissa tammikuun alussa perustettuun kampanjaan, joka taistelee työpaikoilla tapahtuvaa ahdistelua vastaan. Time’s Up -liike tarjoaa oikeusapua ahdistelun uhreille ja on kerännyt jo miljoonia dollareita uhrien auttamiseksi. Lukuisat asianajajat ovat mukana kampanjassa ja auttavat ahdistelua kohdanneita viemään asiaa eteenpäin.

Watsonin suunnitelma ja tatuoinnin tärkeä sanoma meni kuitenkin kiusallisesti pieleen, sillä pian hänen poseerattua punaisella matolla, kiinnittivät tarkkasilmäiset somekäyttäjät huomiota ainoastaan tatuoinnissa komeilevaan kielioppivirheeseen. Englannin kieliopin mukaan sanassa times olisi pitänyt olla heittomerkki e ja s -kirjainten välissä, jotta lausahdus olisi kirjoitettu oikein.

Moni luuli Watsonin tatuointia aidoksi, mutta lähemmin tarkasteltuna kävi ilmi, että se on siirtokuva, joka kuluu pikkuhiljaa pois.­

Watsonin tatuointia puitiin oitis kärkkäästi Twitterissä. Monen mielestä näyttelijä oli tekopyhä, kun ei ottanut selvää tärkeän kampanjan nimestä. Moni myös naureskeli tatuoinnille, kun taas osa ihmetteli, miksi feministinä esittäytyvä Watson sortui niin kömpelöön mokaan.

– Rakastan sitä, että Emma Watson yrittää niin kovasti todistaa olevansa feministi tuolla Times Up -tatuoinnilla, josta puuttuu heittomerkki, totesi eräs Twitter-käyttäjä.

– Emma Watson hankki Time’s Up -tatuoinnin, mutta siitä puuttuu heittomerkki. Minä todella luulin, että hän on parempi, harmitteli toinen.

– Voisi luulla, että jos sinulla on tutkinto Brown-yliopistosta, osaisit ainakin tarkistaa oikeinkirjoituksen, sivalti kolmas käyttäjä viitaten Watsonin huippuyliopistosta saamaan koulutukseen.

– Okei, olen suuri Emma Watson -fani, mutta en voi olla ainoa, jonka mielestä hänen Times Up -tatuointinsa on todella mauton? Ruma fontti, tökerö sijoittelu ja siitä puuttuu heittomerkki. Minun mielestäni se halventaa hänen koko asemansa liikkeessä, eräs nainen totesi.

Watson on ottanut aktiivisesti kantaa ahdistelua vastaan. Daily Mailin mukaan hän lahjoitti hiljattain miljoona puntaa eli noin 1,1 miljoonaa euroa seksuaalista häirintää vastustavaan rahastoon. Watson on tullut tunnetuksi myös YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin hyväntahdonlähettiläänä.

Watsonin ura alkoi lapsena huippusuosituista Harry Potter -elokuvista. Hänet nähtiin kaikissa kahdeksassa elokuvassa fiksun ja tarkkaavaisen Hermionen roolissa. Viimeisimpänä hänet nähtiin Beauty And The Beast – Kaunotar ja Hirviö -elokuvassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?